Autor Wątek: W co dzis zagralem... Co przeszedłem... Gdzie poległem...:P  (Przeczytany 415686 razy)

SebaSan1981

• Gość
Odp: W co dzis zagralem... Co przeszedłem... Gdzie poległem...:P
« Odpowiedź #90 dnia: 12.12.2009, 20:28:15 »
Nie zauważyłem że napisałeś to:
UDAŁO MI SIĘ PRZEJŚĆ BATTLETOADS NA PEGU!!! :) Bez jaj!!
Ślepota na stare czasy wyłazi.
I ciężko było fotę zrobić nie mając przy sobie aparatu.  Ale wierzę na słowo :)

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #91 dnia: 19.12.2009, 14:54:24 »
No dobra. Jakiś czas temu znowu się zabrałem na ubicie Battletoads na konsoli, no i tutaj akurat większego problemu naprawdę nie było. Pół godziny- 1 godz. grania i po sprawie ;D . No i tym razem chciałem dać dowód na podstawie screenshotów z TV (niestety robione telefonem, więc, jakość jest jaka jest) :P :

Tutaj jeszcze przed ostateczną walką. Szczerze mówiąc, jak już byłem na tym etapie to już widziałem o tym, że wygram, no bo to wbrew pozorom najłatwiejszy boss w całej grze, naprawdę.....

Poniżej ostatnie słowa tej szmaty po walce :P :

Tutaj już po walce, jak nasze wszystkie friendy już się zebrały:

No i tutaj już całkowicie ostatni screen, jaki zobaczymy. Po wciśnięciu START jest już ekran tytułowy:

Wielkie sorki za jakość. Wiem, że prawie niczego z tego rozczytać nie można :P .

Jeszcze na koniec dodam, że przez całą grę było: NO CHEATS INCLUDED!!! ;D

hairy667

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 20.12.2009, 15:28:51 »
gratulacje :P

odnośnie tematu - ja dziś męczyłem przez całą noc Stalkera jedyneczkę. Świetna gra,moim zdaniem, przeszłem już tyle razy i ciągle mogę do niej wracać.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #93 dnia: 20.12.2009, 18:22:16 »
a ja męczę UT 2004 po sieci, tryb onslaught na razie ogarniam. chętni :P
a zaraz zabieram się za Rescue: the Embassy Mission. może w końcu przejdę ostatni scenariusz na najtrudniejszym??
No proste że się nie udało :P
« Ostatnia zmiana: 20.12.2009, 18:34:06 wysłana przez Mcin »

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 20.12.2009, 21:27:53 »
No Marioos.. dla mnie przejście Battletoads na pegasusie to czempionat i mistrzostwo świata. Grałem w to chyba z 5 lat i nie doszedłem dalej niż przdostatni etap gdzie goniło żółte koło.

No to może ja się pochwalę. Castlevania Symphony of the Night na Playstation.
Trzy dni grania (niemal nonstoper bo byłem chory i leżałem w łóżku).
Początki...

Na poczatku wiadomo, słabiutkie skille postaci, zero artefaktów i itemów, tym bardziej że po przejściu trzech komnat następuje spotkanie ze śmiercią i zabiera ona cały ekwipunek bohatera...
Po ponad 22óch godzinach grania sytuacja wygląda tak:

Gra ukończona na ponad 200%, odkryte wszystkie komnaty i sekretne lokacje (nie ma więcej niż 1890 rooms). Ponadto zdobyty bardzo rzadki ekwipunek (God's Garb X 2, Ring of varda X 2, Miecz Murasama X 3). Do zrobienia pozostało wytrenowanie postaci i familiars na 99level, zdobycie WSZYSTKICH rzadkich itemów i wymasterowanie gry na conajmniej 210% (da się to zrobić). Słyszałem coś jeszcze o jakichś sekretach zwanych glitche ale póki co nie wiem co to jest i bede się musiał gdzieś dowiedzieć.
Gra mnie pochłonęła bez reszty i jeszcze dłuuugo bedę grał tylko w nią :)

Kis93

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #95 dnia: 25.12.2009, 23:04:01 »
A ja od rana próbowałem przejść TMNT: Tournament Fighters. Niestety co chwila pokonywał mnie jak nie Donatello, to Hothead. Fajne słówka się sypały przy graniu, ale nie odpuszczę sobie i jeszcze teraz ją odpalę. Dawno nie grałem i to pewnie przez to. Oczywiście gram na konsoli  :)

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #96 dnia: 26.12.2009, 23:23:48 »
A ja dzisiaj ukończyłem na Pegasusie prześwietny RPG, który zatytuowany jest Mouryou senki Madara. Mniej więcej o godz. 16:30 już zadałem ostateczny cios ostatniemu bossowi ;) . Aż muszę po prostu wstawić kilka fotek i się zachwalić :P :

Tu już walka z ostatecznym bossem. Wielka królowa wszystkich monstrumów, którzy się na świecie walały. trochę serce z nerwów pukało podczas walki.

Tutaj już po ostatecznym zadaniu ciosu i wielkie "HURAAAAA!!!!". Wszystko zbladło ;) .

Jak zwykle ostatnie dialogi i słowa.

I na koniec parę końcowych slajdów ;) :

No i ostatnim slajdem, jaki zobaczymy jest to wielkie logo Konami ;) .

Tutaj jakby co, zakończenie w wersji video na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=UUkhMl9yfsI

Ogólnie rzecz biorąc, to przypuszczam, że jest to moja chyba jedna z najdłuższych gier, które przeszedłem, na dodatek na Pega ;) . Ogólnie rzecz biorąc, naprawdę nie trawię RPG'ów ale Madara jest niesamowita. Nawet nie spodziewałem się, że takie coś przejdę ;) . Całość nawet praktycznie przeszedłem bez solucji i na oryginalnym Pegu (jakby co to ta wersja na glucie, a sprawuje się naprawdę niesamowicie ;) ).

Ogólnie rzecz biorąc, jest to chyba jeden z moich najlepszych wyczynów życiowych z dziedziny Gry i chyba pierwszy taki typowy eRPeG, który przeszedłem od poczatku do końca, a Madarę naprawdę bardzo polecam ;) .

Rantarun

• Belmont
  • Stały bywalec PG
  • old player
« Odpowiedź #97 dnia: 29.12.2009, 00:31:37 »
ja dzisiaj cały dzionek prawie z przerwami ciskałem w Castlevanie - Aria of Sorrow i skończyłem parę minut temu mając nie tęgą minę emulator mi się wykrzaczył i sawe się cofnął miałem już 71 poziom bohatera a teraz mam 65 cofnął mi stan zapisanej gry i mam kiepski humor tyle gry się zmarnowało ;/
« Ostatnia zmiana: 29.12.2009, 16:58:03 wysłana przez Rantarun »

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 29.12.2009, 00:48:35 »
Najlepiej w takich przypadkach sejwować co zdobyty level. Miałem tak w CV Sotn że levelowałem bohatera ale zupełnie zapomniałem o leczeniu. No i idąc sobie korytarzem w Marble Gallery zaskoczył mnie jakiś lipny przeciwnik (chyba to Gorgona była zamieniając mnie w kamień)a zanim się wyzwoliłem co zajmuje sekunde lub dwie-dopadły mnie szkieleciki i zabrały ostatnie 20 HP które mi pozostało z ponad 1100 HP. Miałem już podkręconych chyba ok ośmiu poziomów ale nie sejwowałem i musiałem zaczynać levelowanie niemalże od nowa...
  Pamiętasz jak to było w Diablo2 na wyższych poziomach jak Cię ubili?? Ile wtedy exprience'u z paska szło się walić?? Tam można było zapisać stan gry ale też nie wszędzie. Lepiej save robić jak się tylko da...

Rantarun

• Belmont
  • Stały bywalec PG
  • old player
« Odpowiedź #99 dnia: 29.12.2009, 00:55:40 »
no wiesz sejfowałem co lvl to wina emulatora wywalił mi błąd i cofnął mi stan zapisanej gry ;/

Kis93

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #100 dnia: 29.12.2009, 09:26:55 »
TMNT:TF przeszedłem i to już kilka razy. Bardzo fajna i wciągająca gierka. Wczoraj późnym wieczorkiem odpaliłem (po długim namyśle) Darkwing Ducka. Całej jeszcze nie przeszedłem, ale dziś znów ją odpalę :D

Doolo

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #101 dnia: 29.12.2009, 13:39:57 »
W święta przeszedłem pierwszy raz Super Castlevanie IV na emulatorze. W sumie nie taka trudna gra, do Clocktower doszedłem prawie bez strat, potem dopiero zaczęło się save'owanie. A jeszcze wcześniej przeszedłem The Lost Vikings (SNES) - GEnialna gra przez duże GE. Teraz męczę Hagane (SNES) i Super Ghouls 'n Ghosts (również SNES), to są kurna ciężkie gry.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #102 dnia: 29.12.2009, 14:39:09 »
a nie powinno być aria of sorrow??
Żnbżs to idę ciupić w UT 2004 ;)

Zelas12

• Fan Famicoma i Castlevani!!
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #103 dnia: 31.12.2009, 16:37:37 »
A Zelas wymiata w Uncharted 2  :o ROOOOOOOOOOBI WRAŻENIE!

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #104 dnia: 31.12.2009, 16:56:34 »
ja powróciłem do grania w JA2: wildfire B)