Autor Wątek: goal 3 wszystkie triki  (Przeczytany 6951 razy)

klaudinek

• Nowy użytkownik
  • *
goal 3 wszystkie triki
« dnia: 26.02.2012, 21:32:33 »
Witam
mam pytanie dotyczące goal 3. Gierkę pewnie wiele osób pamięta. Są tam różne kombinacje ataków tj. przewrotka, atak z główki itd.
Chciałbym się dowiedzieć jak robić takie triki:
a) stojąc na piłce od razu podaję zawodnikowi lub strzelam
b) od razu atakuję kolankiem z wyskoku, umiem po ślizgu lub ataku z łokcia
c) podskakuję i kopię obiema nogami w przód zawodnika

Inne triki potrafię a te powyższe kiedyś widziałem ale nie wiem jak je zrobić.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Odp: goal 3 wszystkie triki
« Odpowiedź #1 dnia: 26.02.2012, 22:41:43 »
One są bodajże zarezerwowane dla poszczególnych postaci, więc musisz zmieniać swojego piłkarza, jak chcesz je wykonać :)

klaudinek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27.02.2012, 07:44:51 »
raczej nie bo grając innymi postaciami co tak robią także nie potrafię ;/
do spisu dodam :
d) stojąc na piłce od razu podrzucenie jej w górę i strzał z czaru (nie mylić z podskokiem na niej i podrzucenie bo to inny trik :))

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #3 dnia: 27.02.2012, 21:03:39 »
Jako że Carn nie ma czasu by się zająć podesłanymi przeze mnie solucjami to sam jedną z nich wrzucę na forum.

Opis wykonywania superstrzałów i inne triki z Kunio Kun No Nekketsu Soccer League/GoalIII

1. SUPERSTRZAŁ Z PRZEWROTKI

aby go wykonać musimy wyskoczyć w górę z piłką przy nodze i gdy już jesteśmy "w górze" trzeba równoczesnie nacisnąć przycisk strzału + kierunek "do tyłu" (do tyłu od kierunku strzału)

2. SUPERSTRZAŁ Z GŁÓWKI

aby go wykonać wyskakujemy w górę z piłką i gdy jestesmy "w górze" wciskamy jednocześnie przycisk strzału + kierunek "do przodu" (do przodu w kierunku strzału)

3. SUPERSTRZAŁ SPECJALNY

wykonujemy go wyskakując w górę i będąc "w górze" naciskamy przycisk strzału. Najlepiej superstrzały specjalne wykonuja zawodnicy którzy potrafią wysoko skakać. Tutaj niestety słabiutko spisuje się Kunio Kun który skacze niezbyt wysoko. polecam grac kolesiem z kucykiem bo nim najlatwiej wykonywać superstrzały

4. SUPERSTRZAŁ TZW. KOZIOŁ

Jest jeden warunek by ten superstrzał się udał- trzeba go wykonać DOKŁADNIE z tego miejsca jak na screenshocie. Biegnąc wyskakujemy w tym miejscu w górę i będąc "w górze" wykonujemy albo supestrzal głową albo z przewrotki. Piłka odbije sie od ziemi i wpadnie do bramki mimo interwencji bramkarza. Jest to strzał nie do obrony i wykonany z dobrego miejsca w 100% skuteczny i udaje się go wykonać zarówno z dołu jak i z góry boiska (na konsoli strzelałem w ten sposób w finałowym meczu z włochami ok.10 goli na mecz)

i ten sam strzał z dolnej części boiska

5. LOBOWANIE BRAMKARZA

Aby totalnie pognębić bramkarza drużyny przeciwnej można mu strzelić gola w nieco inny sposób. Żadnego tam przeskakiwania, obiegania..nic z tych rzeczy. Akcja typu: twarzą w twarz. W miejscu zaznaczonym czerwoną elipsą (na screenshocie) a więc troszkę na polu karnym stajemy z piłką i podbijamy ją do góry. Bramkarz do niej wybiegnie (zawsze tak robi) i gdy juz do nas prawie dobiegnie my wyskakujemy w góre do pilki i podbijamy ją przyciskiem PODANIA w kierunku bramki...bramkarz wyskoczy w góre a piłka leciutko wpadnie do siatki....

i to chyba byłoby na tyle jesli chodzi o motywy na bramkarzy ( sposób 4 i 5 opatentowałem sam godzinami grając w Kunio No Nekketsu). Jeszcze jakieś pytania??

klaudinek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28.02.2012, 10:19:59 »
a potrafisz stojąc na piłce podawać i strzelać od razu? ciągle tego nie potrafię ;/ wersje pytań A i B już opanowałem

kamasz263

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20.11.2024, 18:02:12 »
Wiem, że bardzo stary wątek, ale może ktoś będzie wiedział:

czy ktoś wie, z którego miejsca należy wykonać ten strzał?

4. SUPERSTRZAŁ TZW. KOZIOŁ

Jest jeden warunek by ten superstrzał się udał- trzeba go wykonać DOKŁADNIE z tego miejsca jak na screenshocie. Biegnąc wyskakujemy w tym miejscu w górę i będąc "w górze" wykonujemy albo supestrzal głową albo z przewrotki. Piłka odbije sie od ziemi i wpadnie do bramki mimo interwencji bramkarza. Jest to strzał nie do obrony i wykonany z dobrego miejsca w 100% skuteczny i udaje się go wykonać zarówno z dołu jak i z góry boiska (na konsoli strzelałem w ten sposób w finałowym meczu z włochami ok.10 goli na mecz)

i ten sam strzał z dolnej części boiska

yojo2

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: 22.11.2024, 10:42:47 »
Mniej więcej w tym miejscu. Zadziała też na dole ekranu. Jak się stoi za daleko od bramki, to strzał może się odbić od poprzeczki. Nie każdy bramkarz się na to nabiera.