Autor Wątek: PolyStation SCAM  (Przeczytany 1070 razy)

Lucas_Mountain

• Użytkownik
  • *
PolyStation SCAM
« dnia: 06.05.2024, 20:06:57 »
Pamiętam jak zawsze na pierwszy rzut okna wyglądający Famiclone jak PlayStation 1 rozpalał nadzieję, że to oto stoi się przed szansą nabycia konsoli SONY. W Limanowej na targu po usłyszeniu atrakcyjnej ceny kiedy po otwarciu klapki moim oczom ukazały się piny na kartridż dowiedziałem się doskonale jak funkcjonuje świat :D

gsm

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: PolyStation SCAM
« Odpowiedź #1 dnia: 11.07.2024, 10:53:13 »
Bo tak dokładnie funkcjonuje. Zobacz przykładowo ile ostatnio wypełzło dość wiernie odwzorowanych chińskich podróbek everdrive'ów Krikzza do Pegasus/NES/FAMI. Nawet na ebay je sprzedają po wyższej cenie niż na ali. Byle ktoś kupił, nikt się niczym nie przejmuje.

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
« Odpowiedź #2 dnia: 13.07.2024, 11:39:48 »
Bez jaj. Ja nabywając swoje PolyStation na lokalnym bazarze w 2001 roku doskonale wiedziałem co kupuję mimo, że oryginalne PlayStation zobaczyłem na własne oczy dopiero rok później.

dendy_junior

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 14.07.2024, 12:10:53 »
pewien kolega w tamtych czasach to miał. Mówił mi że to kolejna generacja orginalnego Pegasusa. (modeli Mt777DX i IQ502 już nie produkowano wtedy, nie dało się ich już kupić). Nie wiem tylko czy on naprawdę wierzył w to co mówił czy mówił tak żeby mnie oszukać.