Autor Wątek: Nie jest tak źle  (Przeczytany 1148 razy)

Lucas_Mountain

• Użytkownik
  • *
Nie jest tak źle
« dnia: 24.03.2024, 05:09:45 »
Gdzieś chyba przed rokiem 2000 kiedy to Pegasus obrywał mocno od ogólnej opinii społecznej, że konsola jest już prze"grana"- miałem przygotowany zawsze jeden tytuł na tą specjalną okazję - FELIX THE CAT i gdy przyjeżdżał jakiś kuzyn, który dawno ogrywał już najnowsze tytuły na PS1, albo wujek, który instalował już gry na PC twierdząc w stronę Pegasusa, że "NA TYM TO JUŻ SĄ SŁABE GRY" wtedy ja odpowiadałem, że "NIE JEST TAK ŹLE" i pokazowo niby randomowo wybierałem FELIX THE CAT, żeby zaprezentować przeciętne możliwości graficzne mojej skromnej niedocenianej już maszyny. Do dzisiaj mam z tego bekę jak sobie to przypominam.
W umyśle 13, 14 latka niesamowitą satysfakcją było gdy ta osoba przekonywana stwierdzała jednak że : A MYSŁAŁEM ZE TO SAME JUŻ SAME TAKIE KWADRATY SĄ, ALE NIE JEST TAK ŹLE.

Chyba jeszcze mój pokazowy kartridż do obrony dobrego imienia konsoli to było Panic Restaurant.
« Ostatnia zmiana: 24.03.2024, 05:20:51 wysłana przez Lucas_Mountain »

asphiii

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Nie jest tak źle
« Odpowiedź #1 dnia: 24.03.2024, 21:22:06 »
Zainteresuj się grami homebrew jak Witch n' Wiz, Micro Mages, Spacegulls czy Bobl. Oprócz tego są mody do istniejących gier poprzez łatki .ips, które również polecam

Lucas_Mountain

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25.03.2024, 11:01:51 »
no to powinien powstać nowy dział NOWE LATA :D dobre tytuły - z takich nowych cudów grafiki jestem pod wrażeniem Full Quiet - też polecam

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #3 dnia: 19.07.2025, 03:34:59 »
Takich gierek pokazujacych "moc" pegazusa można by dodać więcej. Felix the Cat faktycznie pod względem mechanik wyróżniał się ale nie on jedyny. Pod wzgledem grafiki niektóre gierki tez wybijały się ponad standardy pega. Takie np Fantastic Adventures of Dizzy, Super RobinHood albo RobinHood Prince of Thieves. Albo ze strategii gra Overlord (trudno dostępna obecnie gra od Probe) wogóle nie wyglądała jak na grę z konsoli Mario i Tanków. Graficznie i gameplayowo prezentowała poziom wręcz kosmiczny (dosłownie i w przenośni) jak na standardy konsoli na jaką została wydana przez Virgin Interactive.