Autor Wątek: Jak podłączyć Pegazusa do Manty  (Przeczytany 3732 razy)

Jagoda35005

• Nowy użytkownik
  • *
Jak podłączyć Pegazusa do Manty
« dnia: 20.06.2020, 10:51:03 »
Hej mam grę Pegazusa chciałam ja podłączyć do Telewizora do Manty niestety nie wiem jak mam od Pegazusa kabel biały  i czerwony zasilacz i taki grubszy. Zdjęcie w załączniku. Proszę pomóżcie

dendy_junior

• Aktywny użytkownik
Odp: Jak podłączyć Pegazusa do Manty
« Odpowiedź #1 dnia: 20.06.2020, 14:01:10 »
Na zdjęciu są 2 komplety okablowania - czincze (biały i czerwony) oraz kabel RF antenowy (ten czarny). Można podpiąć albo przez czincze albo przez RF.

Sprawdź czy telewizor ma gniazda czincz Audio IN (czerwone) Video IN (żółte lub białe) jeśli ma to podepnij czincze analogicznie odpowiednimi kolorami z konsolą. Trzeba pamiętać aby przełączyć telewizor na odpowiedni kanał AV (nie wiem jak on w Mancie się nazywa.)

Jeśli podłączenie przez kabel RF to na konsoli jest to skrajne prawe gniazdo, a od strony telewizora gniazdo antenowe. Potem trzeba przeprowadzić wyszukiwanie kanału, aby telewizor znalazł sygnał konsoli.

Gniazda na konsoli i tym bardziej telewizorze powinny być podpisane

Jeśli nadal jest  problem to zrób zdjęcia gniazd konsoli i tyłu telewizora. Raz widziałem jeden telewizor Manty i z tyłu nic on prawie nie miał - przyoszczędzili na gniazdach
« Ostatnia zmiana: 20.06.2020, 14:06:33 wysłana przez dendy_junior »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #2 dnia: 20.06.2020, 19:42:27 »
Żeby sygnał antenowy zadziałał, Manta musi wspierać dekodowanie sygnału analogowego. Jak model wspiera tylko sygnał cyfrowy, to lipa.

biodreg

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 22.03.2021, 16:50:50 »
A propos Pegasusa i Manty
Parę ładnych lat temu były odtwarzacze DVD Manty z wbudowanym emulatorem NESa/Pegasusa, padami i możliwością dodawania romów.

zijacek

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 22.06.2021, 09:42:09 »
A propos Pegasusa i Manty
Parę ładnych lat temu były odtwarzacze DVD Manty z wbudowanym emulatorem NESa/Pegasusa, padami i możliwością dodawania romów.
Oraz ich mniejsze wersje, czyli discman'y manty (o nazwie GAMBLER) z gniazdem AV i padami. Mam to nawet, i nawet działa, tylko płynność wbudowanego emulatora nie jest idealna.