Autor Wątek: Terminator BS500AS podłączenie gniazd AV + mod PAL60  (Przeczytany 806 razy)

mati93s

• Nowy użytkownik
  • *
Witam, mam zapytanie dotyczące podłączenia gniazd AV w Terminatorze. Jakie elementy dokładnie będę potrzebował i czy ktoś pokierował mnie co gdzie trzeba połączyć? Drugie pytanie. Zakupiłem go ponieważ chciałem famiclona nadającego się do montażu przełącznika 50/60hz, w moim Terminatorze są dwie zworki. Przełączenie zworki JP2 znajdującej się po prawej stronie nie robi nic, natomiast przełączenie zworki JP1 wprowadza bardzo duże zakłócenia obrazu spowodowane najprawdopodobniej tym iż mój tv nie obsługuje sygnału NTSC po kablu RF. Czy te zworki są tak jak podejrzewam do przełączenia gluta w tryb NTSC 60hz? Jak też widać na zdjęciach moje gniazdo na kartridż jest sfatygowane, każdorazowe wyciągniecie karta powoduje gięcie się pinów. Czy ktoś z forum ma na zbyciu jakieś nadające się gniazdo? Pozdrawiam! 🙂

dendy_junior

• Aktywny użytkownik
Odp: Terminator BS500AS podłączenie gniazd AV + mod PAL60
« Odpowiedź #1 dnia: 24.10.2021, 02:39:04 »
To gniazdo wygląda jak by ktoś je już wymieniał

mati93s

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Terminator BS500AS podłączenie gniazd AV + mod PAL60
« Odpowiedź #2 dnia: 27.10.2021, 08:18:18 »
Z gniazdami sobie poradziłem, wystarczyło dodać rezystory 100ohm, co prawda obraz jest trochę jaskrawy ale działa. Ma ktoś pomysł za co jeszcze mogą odpowiadać te zworki?