Autor Wątek: Strony do hostowania zdjęć  (Przeczytany 9027 razy)

matizc

• Stały bywalec PG
Strony do hostowania zdjęć
« dnia: 06.08.2017, 22:48:37 »
szkoda, ze wywaliło foty z serwera, mam nadzieje, ze podrzucisz jeszcze raz :P

Dzień dobry.

Piszę do Państwa z Galaktyki Andromedy, gdyż tam właśnie poszybowały moje jajca, po tym jak urwał ja widok zawartości pewnego pudełka. W skrócie: koleżanka odgruzowywała mieszkanie po rodzinie, znalazła karton i dała go mnie. W środku było TO (tak, wszystko działa, tak, zawartość się zgadza, wszystko oryginalne):

Gwiazdka w lipcu.

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #1 dnia: 09.08.2017, 04:16:02 »
Nie wywaliło fot z serwera tylko photobucket zmienił politykę i pomimo iż wyświetla na stronie reklamy z których się utrzymuje, to teraz zmusza użytkowników do płacenia za konto aby użytkownicy nadal mogli wrzucać zdjęcia. A jak nie będą płacić to zamiast fotek będą się wyświetlały te zafajdane liczniki.

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 19.08.2017, 09:41:31 »
Znacie jakąś sensowną stronę do wrzucania zdjęć ?

VertekS

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 19.08.2017, 12:33:05 »
Ja używam aukcjonera - zawsze dostaję powiadomienie zanim zdjęcia zostaną wykasowane, chyba miesiąc przed usuwaniem. Jednym klikiem przedłużam ważność 100 fotek o 3 miesiące. Z minusów to osadzanie na forum jest słabe - nie ma linków z wyskalowaną fotografią, tak jak to było na przykład na imageshack swego czasu.

Doolo

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #4 dnia: 19.08.2017, 18:44:46 »
imgur.com jest dobry, od lat żadna fotka mi nie wygasła i jest ZA DARMO, DARMO!

OldSchool222

• NIECH SIĘ INNI WSTYDZĄ!!!
  • Stały bywalec PG
  • Pegasus Forever :]
« Odpowiedź #5 dnia: 19.08.2017, 20:28:21 »
Znacie jakąś sensowną stronę do wrzucania zdjęć ?
www.imgur.com

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #6 dnia: 20.08.2017, 13:14:58 »
Jeśli jest za darmo, to kiedyś nie będzie. Patrz Imageshack ;)

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 20.08.2017, 19:29:46 »
Wtedy będziemy szukać dalej !

Hendan

• Stały bywalec PG
  • I LOVE NINTENDO ^^
« Odpowiedź #8 dnia: 20.08.2017, 20:32:37 »
To, że darmowe to nie znaczy wcale, że lepsze, z tego www.imgur.com nie da się zdjęć powiększać na forum, z tego co widzę i średnio się te zdjęcia przez to ogląda.. Nie lepiej przez fotosik.pl ? Ja tam nie narzekam na niego.

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #9 dnia: 20.08.2017, 22:05:40 »
E tam nie da. Klikasz prawym, pokaż obraz i masz w oryginale. Nie mówię, że fotosik czy jakikolwiek inny program jest lepszy czy gorszy. Moje podstawowe potrzeby imgur spełnił, czyli wyświetla zdjęcia ;)

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
Odp: Strony do hostowania zdjęć
« Odpowiedź #10 dnia: 08.09.2017, 21:09:02 »
True. Sam się przeniosłem na imgur i jest bardzo dobrze. Oby nie zaczęli sępić kasy jak ci z "fotowiadra" ;)

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #11 dnia: 25.06.2018, 00:11:48 »
Też dziś zacząłem rozglądać się w temacie. Imgur ma jak dla mnie dwie wady. Po pierwsze, zapis w regulaminie, który pozwala im na skasowanie zdjęć w dowolnym momencie, bez powodu. Widzę dziś często posty, w których obrazki wstawiałem, pokazujące jedyne banner Imageshacka... i nie chce powtórki... A jak ktoś pamięta jeszcze Grono, to wie, że to nie jest najbardziej spektakularne zniknięcie tego typu danych z sieci.
Po drugie, rośnie moja niechęć do stron, które mocno stawiają na profilowanie użytkownika.

Z polskich Fotosik i Zapodaj maja większą popularność, ale tam też mają jakieś krzywe regulaminy, pozwalające na usunięcie zdjęć na podstawie wytycznych, których i tak nie jesteś w stanie udowodnić. Reszta polskich serwisów, z tego co patrzyłem, usuwa fotki po x dni bez wyświetleń.

Fotolister wydaje się mieć sensowną ofertę, tym bardziej, że pewnie tego 'darmowego' planu nawet bym nie przekroczył wstawiając obrazki na fora od święta... ale to z kolei może nie odcięcia finansowania z unii ;)

Ech... pomijając już fakt, że znowu rozważam godzinami nieistotne szczegóły, czy ma ktoś jakieś jeszcze doświadczenia z portalami do zamieszczania obrazków innymi, niż te wymienione powyżej? Najlepiej takimi, które dają gwarancję jak najdłuższego 'pozostania' obrazka w sieci, tudzież poinformowania z wyprzedzeniem o planach usunięcia.

Z drugiej strony fajnie by było, gdyby wstawianie obrazków bezpośrednio w posta normalnie działało. Chyba od dekady jest z tym problem na forum i wyświetlają się tylko niektórym.

Zacznę chyba każdego posta zapisywać sobie na dysku jako kopia zapasowa potencjalnie znikających wpisów.

OldSchool222

• NIECH SIĘ INNI WSTYDZĄ!!!
  • Stały bywalec PG
  • Pegasus Forever :]
« Odpowiedź #12 dnia: 26.06.2018, 19:52:30 »
Też dziś zacząłem rozglądać się w temacie. Imgur ma jak dla mnie dwie wady. Po pierwsze, zapis w regulaminie, który pozwala im na skasowanie zdjęć w dowolnym momencie, bez powodu. Widzę dziś często posty, w których obrazki wstawiałem, pokazujące jedyne banner Imageshacka... i nie chce powtórki... A jak ktoś pamięta jeszcze Grono, to wie, że to nie jest najbardziej spektakularne zniknięcie tego typu danych z sieci.
Po drugie, rośnie moja niechęć do stron, które mocno stawiają na profilowanie użytkownika.

Z polskich Fotosik i Zapodaj maja większą popularność, ale tam też mają jakieś krzywe regulaminy, pozwalające na usunięcie zdjęć na podstawie wytycznych, których i tak nie jesteś w stanie udowodnić. Reszta polskich serwisów, z tego co patrzyłem, usuwa fotki po x dni bez wyświetleń.

Fotolister wydaje się mieć sensowną ofertę, tym bardziej, że pewnie tego 'darmowego' planu nawet bym nie przekroczył wstawiając obrazki na fora od święta... ale to z kolei może nie odcięcia finansowania z unii ;)

Ech... pomijając już fakt, że znowu rozważam godzinami nieistotne szczegóły, czy ma ktoś jakieś jeszcze doświadczenia z portalami do zamieszczania obrazków innymi, niż te wymienione powyżej? Najlepiej takimi, które dają gwarancję jak najdłuższego 'pozostania' obrazka w sieci, tudzież poinformowania z wyprzedzeniem o planach usunięcia.

Z drugiej strony fajnie by było, gdyby wstawianie obrazków bezpośrednio w posta normalnie działało. Chyba od dekady jest z tym problem na forum i wyświetlają się tylko niektórym.

Zacznę chyba każdego posta zapisywać sobie na dysku jako kopia zapasowa potencjalnie znikających wpisów.

Mcin sprawdź sobie https://postimages.org/ , jest darmowe i można sobie wybrać kiedy chcesz, żeby dane zdjęcie wygasło (wybór między 1 dniem , 1 tygodniem, 1 miesiącem i nigdy). Używam tej stronki od jakiegoś czasu i nie mam problemów!
« Ostatnia zmiana: 26.06.2018, 19:54:38 wysłana przez OldSchool222 »

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #13 dnia: 12.03.2021, 03:32:17 »
Na chwilę obecną mogę też polecić hosting Imgbb com. Bardzo solidny hosting, po założeniu konta można (choć nie trzeba) wykupić za grosze opcję Premium. Tak czy siak imgbb jest teraz zdecydowanie wart polecenia jeśli ktoś szuka przyjaznego i nie zatrutego reklamami hostingu.
Seb.