Autor Wątek: Pegasusik: Legenda trwa...  (Przeczytany 2775 razy)

Rahn

• Użytkownik
  • *
Pegasusik: Legenda trwa...
« dnia: 24.12.2016, 09:33:39 »
Wesołych świąt! Oto mój prezent dla was. Pewnie kilka osób się domyśliło... Projekt zapowiadany na shoutboxie to internetowy emulator NESa (i nie tylko) z legalnymi grami. Na stronie znajdują się dwie gry bliźniaków Oliver użyte za pozwoleniem oraz dwadzieścia gier homebrew na Pegaza (dodatkowo są jeszcze dwie na SNESa i jedna na Mega Drive'a). Zapowiadam również kilka współprac z innymi znanymi osobistościami.
POPRAWKA 28.12.2016:
Strona stała się portalem o tworzeniu gier na NESa, wspomnieniach i nie tylko (takie uzupełnienie naszej stronki). Emulator pozostał, lecz w lekko zmienionej formie.
:!: STRONA W BUDOWIE (od czerwca :D) :!:
http://www.pegasusik.cal.pl [nofollow]
« Ostatnia zmiana: 28.01.2017, 14:40:39 wysłana przez Rahn »

KamaZ

• Gość
Odp: Pegasusik: Legenda trwa...
« Odpowiedź #1 dnia: 26.12.2016, 15:01:30 »
Pomysł może nie jest aż taki świeżutki bo w gierki na webowych emulatorach grałem już gdzieś w 2009 roku ale i tak nieźle. Powodzenia

VertekS

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 28.12.2016, 11:16:51 »
Sam emulator online to nic nowego, ja mam wizję jak ten projekt idzie w kierunku portalu przechowującego materiały homebrew / demosceny, pod oknem z emulatorem z grą ustawić linki do na przykład wywiadów z autorami, może kod źródłowy, skany z gazet w przypadków anulowanych projektów, albo artykuły na temat trików / efektów zastosowanych w produkcji. Główne źródło wiedzy dotyczącej programowania NES to nadal byłby NesDev, ale człowiek który nie ma pojęcia na temat tworzenia programów pod naszą ukochaną konsolę nie ma tam czego szukać - wypowiedzi tamtejszych forumowiczów są czysto techniczne. Twoja witryna mogłaby być małym "wow" dla tych, którzy odświeżają sobie "jak to się grało na Pegasusie", a i ludzie w temacie też dowiedzieliby się nowych informacji.

Rahn

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28.12.2016, 16:38:00 »
Świetny pomysł... dodałeś mi dużo motywacji. Za jakiś czas potestuję Wordpressa i kto wie. A może nawet PHP-Fusion. Jakieś forumopodobne coś nawet z tego można zrobić.
« Ostatnia zmiana: 28.12.2016, 16:40:33 wysłana przez Rahn »

Rahn

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28.12.2016, 18:49:39 »
Już! Strona będzie również od teraz składała się z artykułów i newsów podsyłanych przez jej społeczność, więc jeżeli ktoś z was lubi pisać o naszej ukochanej konsoli - może czuć się jak u siebie.

Rahn

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 28.01.2017, 14:42:18 »
Poszukuję moderatorów i redaktorów dla mojej strony. Osoby zainteresowane pisaniem artykułów o grach nieopublikowanych i homebrew mogą zgłaszać się na PW.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #6 dnia: 28.01.2017, 18:17:22 »
Powiedziałbym, że jedną stronę, gdzie mogą wrzucać artykuły już mają... ;)