Autor Wątek: Propozycja Updatu Regulaminu  (Przeczytany 6881 razy)

Bary

• Nowy użytkownik
  • *
Propozycja Updatu Regulaminu
« dnia: 06.11.2016, 23:10:09 »
Witam,

Poddaje do dyskusjii drobny update regulaminu.

1. Regulamin przyklejony w każdym dziale
2. PKT 17, żeby nie trzeba było szukać po całym forum kto jest moderatorem proponuje wpisane nicków, adresów mailowych.

Takie zagranie pomoże niedzielnym użytkownikom forum, takim jak ja.

Pozdrawiam

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
Odp: Propozycja Updatu Regulaminu
« Odpowiedź #1 dnia: 06.11.2016, 23:12:41 »
Co do punktu pierwszego, to zwyczajnie jest zbędny, to forum nie jest aż tak wielkie, żeby do każdego działu wklejać regulamin.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #2 dnia: 07.11.2016, 00:42:04 »
Umiejscowienie regulaminu można by dodać w polu Aktualności na górze strony. Moderatorów i administratorów z nicku też dodam do regulaminu, jak nie będzie sprzeciwu, bo to akurat nie zaszkodzi. Aktualnie można to zrobić, wybierając w pasku menu na górze Użytkownicy, następnie Szukaj użytkowników, wybrać po pozycji i wpisać administrator lub moderator. Adresy mailowe nie są potrzebne, forum odwiedzam niemal co dzień i PW czytam.
PKT 17 nikt nie usunie i nie zmieni, chodzi o to, żeby nowi 'użytkownicy' nie znikali o jednym poście, linkującym ich własnego bloga czy kanał... czy cokolwiek innego. Takich, co napiszą kilkanaście wypowiedzi, wybłagają dostęp, walną psota i znikną, też nie chcemy. Dostęp do linkowania swoich miejsc w internecie celowo jest zarezerwowany dla stałych użytkowników, którzy akurat z zezwoleniem nie mają problemu. O prawnej podkładce do kasowania linków przedsięwzięć komercyjnych nie wspominając.

Bary

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 07.11.2016, 20:50:31 »
Regulamin w każdym dziale raczej nie jest zarezerowany dla dużych for :)

Co do PKT 17, nic nie pisałem o tym, żeby zniknął. Macie takie zasady, będę przestrzegał, tylko pytanie gdzie ich szukać :) Pare postów u was pisałem 4/5 lat temu i sprzedałem nawet parę gier. Teraz widzę, że licznik mam zero, więc albo robiliście czystki, albo pisałem w jakiś tematach bez licznika.

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #4 dnia: 07.11.2016, 21:06:58 »
Ale na małym forum jest zbędny. Po co w kilku miejscach wklejać to samo? Fakt faktem, powinien być na głównej stronie forum jakiś odnośnik do niego, ale takie intencje musi rozpatrzyć admin. A jak nasze zasady forumowe wyszukać? Nie ma nic łatwiejszego, od wpisania w wyszukiwarce forum słowa "Regulamin", jeśli jest dla ciebie niejasne co wolno tutaj napisać, a co jest niemile widziane.

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #5 dnia: 07.11.2016, 21:10:04 »
Dobra bez przesady Bary - od zawsze tak jest i raczej nikt nie ma z tym problemu.

Bary

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 07.11.2016, 22:38:56 »
Ja wiem wszystko można wyszukać, tak samo jak moderatorów, ale danie odnośnika do regulaminu to nie są nauki ścisłe, a ułatwia to sprawę.