Z cenami starych kartów jest trochę inaczej. To kolekcjonerzy, będący rynkiem zbytu, podnoszą ich wartość. Jeżeli istnieje grupa osób, która ze względów sentymentalnych jest w stanie zapłacić za "ten sam" towar trochę więcej, to automatycznie podnosi to wartość "oryginałów", jednak w minimalnym stopniu wpływa na cenę kartów nowych.
Ten "150 in 1" jest wyprodukowany bodajże w marcu 2015 roku (a przynajmniej tak jest napisane u mnie na planszy startowej).
IMO jest wart wydanych 50zł, a ostatecznie, po pograniu stwierdzam, że mógłbym zapłacić nawet trochę więcej. Kupiłem na allegro wersję z baterią podtrzymującą zapis Kirbys Adventure.
Ekrany poglądowe gier wyświetlane na liście przed odpaleniem START są b. dobrym pomysłem. Ciężko się od nich odzwyczaić odpalając inne karty.
Zresztą osoba, która układała listę ROMów, też musiała znać się na rzeczy. Na kartridżu brak jest słabszych pozycji, które np. oprócz tytułu niewiele miały wspólnego z oryginałami, a które można spotkać na innych nowszych składankach typu 450 in 1 (np. beznadziejne Tiny Toon 3, albo DoubleDragon IV). Kartridż wypełniony jest - w miarę możliwości - jak najlepszymi tytułami: Tiny Toon, Chip&Dayle, Flinstones, Jurassic Park, Darkwing Duck itd. Jak dla mnie to zabrakło jedynie obu części Ducktales.
Ogólnie to kartridż szczerze polecam. IMO najlepszy zbiór gier dostępny obecnie na rynku.
BTW witam wszystkich.