Witajcie.
Niecały miesiąc temu kupiłem na aliexpress trzy składanki: 150in1, 198in1 oraz 400in1 (te dwie ostatnie kupiłem jako zestaw).
Od dnia zamówienia, na przesyłkę czekałem 16 dni. Trzy kartridże były zapakowane w jedno pudełko, mimo, że były kupione od dwóch różnych sprzedawców. Wysyłka była bezpłatna - przesyłka rejestrowana China Post Registered Air Mail.
198in1 było już opisywane przez użytkownika Luc84. 400in1 opiszę w najbliższych dniach, jednak już dzisiaj mogę napisać, że jest to słaba składanka i wg mnie nie warto jej kupować.
Dzisiaj opiszę Wam 150in1, ponieważ jest to najlepsza składanka z tych trzech. Jest ona bardzo dobra, gdyż ma sporo znanych i grywalnych tytułów. Kupiłem ją na następującej aukcji:
http://www.aliexpress.com/item/Top-quality-8-bit-Game-Cartridge-150-in-1-with-Rockman-1-2-3-4-5/32411137875.htmlW chwili obecnej jest w promocyjnej cenie - u innych sprzedawców kosztuje około 14 dolarów. Za promocyjną cenę 8,80 dolarów, w przeliczeniu na złotówki, wyszło około 34 złote (płaciłem kartą przypisaną do konta w PLN, a wtedy kurs waluty jest trochę zawyżony).
Składanka ta jest również dostępna w wersji z "Battery Save" - przynajmniej tak wynika z gier wymienionych na liście w innej aukcji. Nie wiem czy "wynalazek" jakim jest "Battery Save" działa, jednak biorąc pod uwagę koszt zakupu (około 15 dolarów, a są również aukcje z ceną około 40 dolarów) oraz ułatwienie o którym w dzieciństwie się tylko marzyło, postanowiłem nie inwestować w to rozwiązanie - to nie byłaby ta sama frajda z gry.
Na zdjęciach zobaczycie, że szukając gry na liście, po lewej stronie znajduje się miniaturka z gry, nazwałbym to print screenem. Menu jest bardzo ciekawe i oryginalne.
Jednocześnie przepraszam, że nie zamieściłem zdjęć układu, ale otwieranie pudełek z grami nadal jest dla mnie nieopanowaną sztuką. Wolę nie ryzykować uszkodzenia pudełka.
Kartridż był testowany na Pegasusie IQ-502 rev. 2.
Lista gier z aukcji:

Zdjęcia:

Podsumowując, uważam, że zakup tej składanki był strzałem w dziesiątkę. Za około 34 złote dostajemy najlepsze hity wydane na Pegasusa. Są tu prawie wszystkie gry, jakie chciałem mieć. W tej chwili przychodzą mi na myśl zaledwie trzy tytuły, które muszę mieć w swojej kolekcji, a których nie ma na tej składance. Znajdują się tu również gry, których nigdy nie widziałem, a już po pierwszym ich włączeniu, zachwyciły mnie swoją grywalnością. Jeżeli nie chcesz wydawać sporej kwoty na skompletowanie ulubionych gier z dzieciństwa, to ta składanka jest dla Ciebie. Osobiście mam sporo kartridży, które kupiłem okazyjnie - mimo wszystko jakieś pieniądze na nie wydałem - i uważam, że do szczęścia wystarczyłyby mi 168in1, Złota Czwórka, Złota Piątka i opisywana przeze mnie składanka 150in1. Resztę kartridży mógłbym bez żalu sprzedać. Zaznaczam, że jest to moje osobiste zdanie.