Autor Wątek: Everdrive N8, czyli zagraj w każdą grę na Pegasusie/Famicomie-import i chętni  (Przeczytany 93255 razy)

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
Tego newsa powinienem dać już wczoraj jednak z pewnych względów po prostu nie byłem w stanie tego zrobić

Oficjalnie ogłaszam, że wczoraj 2 partia Everdrive N8 JUŻ DOTARŁA!! (tym razem "armia zielonych" xD )

Tym samym już wszystkim pozostałym oczekującym rozesłałem to co potrzeba, jednak rzecz jasna wstrzymałem się z kilkoma tymi, z którymi jeszcze indywidualnie nie jestem w 100% rozliczony ale oficjalnie już całą sprawę uznaję za zakończoną ;) .

No i rzecz jasna, do zainteresowanych odbiorem osobistym-zapraszam po odbiór ;)

Tak więc, jeszcze raz, wielkie podziękowania dla wszystkich za świetną i zgraną współpracę!!!

Aha i jeszcze jedna sprawa tak na koniec: informuję, że temat dotyczący dalszych zamówień ED N8 uważam nadal za otwarty!! W sensie, jak się uzbiera ponownie kolejne minimum 10 osób to wtedy po odpowiednich uzgodnieniach mogę jeszcze raz otworzyć worek wpłat i zrobić powtórkę z rozrywki, czyli jeszcze raz zrealizować zamówienie. Aha, i teraz obiecuję, że.... nie będę chodzić więcej do kasyna ;)

No i oprócz jeszcze ED N8 mam w planach zrealizować (rzecz jasna jeżeli się uda) zbieranie chętnych na Everdrive 64 (na Nintendo 64) tak więc jakby byli jacyś potencjalni chętni to proszę mi dać znać na PW/GG/skype/cokolwiek. Takie są moje wstępne plany jednak nie wiem czy się uda uzbierać minimum 10 chętnych ale jak to się mówi, spróbować zawsze można. Oprócz EDa 64 i N8 to można do mnie napisać praktycznie z każdą prośbą o sprowadzenie jakiegokolwiek EDa, jeżeli się rzecz jasna uzbiera te minimum 10 osób ;)

MaarioS

• Stały bywalec PG
AKTUALIZACJA!!!

Uwaga, coś niesłychanego ostatnio wyszło na Everdriva N8, a mianowicie nowy soft z obsługą SAVE-STATE!!! Tak jest, save-state na Pegasusie/Famicomie/NESie, to co spotykamy we wszystkich emulatorach. Poniżej jest przedstawiona tabela z obsługiwanymi mapperami i save-state:

Czyli tak jak widać, obsługiwane są mappery 0,1,2,3,4 i 7 czyli te najpopularniejsze czyli wychodzi na to, że prawie wszystkie oficjalne gry mają obsługiwany save-state ;D . Wystarczy ściągnąć najnowszy soft i wgrać folder EDFC bezpośrednio na kartę SD:
http://krikzz.com/pub/support/index.php?dir=everdrive-n8%2FOS
plik nesos-v8.zip

Nagrałem również sample prezentujący dokładne działanie tej opcji w praktyce:
sample7

Tak jak widać, w opcjach trzeba włączyć samo save-state oraz ustawić kombinację klawiszy odpowiednio dla save i load. Domyślnie save jest ustawiony pod kombinacją dół+start a load góra+start natomiast sobie zmieniłem save na kombinację góra+select a load dół+select zważając na to, że start to jest rzecz jasna (najczęściej) pauzowanie gry ;) .

Czyli w takim razie...... teraz nawet nie mam żadnego powodu, żeby grać na emulatorach ;)

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Cholera, zająłby się dodaniem nowych mapperów, na przykład piątego, a nie pierdołami :>

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
O ja nieźle :D Inicjatywa się zwraca :P

Mati

• Stały bywalec PG
Czyli wrzucamy ściągnięty plik do folderu z softem na karcie tylko i już to będzie działać?

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Tak, kasujesz stary, ściągasz i wrzucasz nowy. Koniec.

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
A wiecie że według panów z pewnego retro forum kupując Everdrive'a jesteśmy złodziejami??

Papishon

• Yandere~
  • Aktywny użytkownik
Chyba wiem nawet o jakie chodzi XD

Kupując ładne scalaki z "remarksami" też jesteśmy złodziejami.

MaarioS

• Stały bywalec PG
A wiecie że według panów z pewnego retro forum kupując Everdrive'a jesteśmy złodziejami??

Uuu Seba, piracisz gry na pegazuska z których duża część ma ponad 25 lat, to jest nielegalne i niedobre, będziesz siedzieć w kiciu z murzynami i pilnował swoich czterech liter podczas schylania się po mydełko :D

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
Lepiej ty MaarioS szykuj wiadro wazeliny do pierdla, bo póki co to OFICJALNIE ty jesteś posiadaczem ponad 20 sztuk Everdrive N8, także wiesz... :D

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
A grając w Atarowskiego Ponga, oficjalnie okradasz Ralpha Baera z własności intelektualnej, bo to podróba... ;)

Mati

• Stały bywalec PG
Dzięki Mcin. Myślę, że jeśli ta aktualizacja softa daje tylko save state, to ja sobie to podaruję. Konsola to nie emu i wolałbym jednak grać normalnie na konsoli bez save, bo to wg mnie psuje klimat już. Niech się lepiej zajmą dodawaniem mapperów. Narazie zostaję przy tym co jest, bo save mi nie jest potrzebne, ale fajnie MaarioS, że informujesz o aktualizacjach, to każdy wie jakie są zmiany. Chciałbym doczekać się mappera mmc5, pozdro.

MaarioS

• Stały bywalec PG
Wiem że to nie jest do końca na temat ale tylko chcę wspomnieć o jednej rzeczy nie zakładając nowego tematu- mianowicie informuję, że już ruszyło zbieranie chętnych na Everdriva 64!! Po więcej informacji w tym temacie kieruję do tematu na "słynnej końkiurencji" albo do mnie na PW/GG/maila/cokolwiek prywatnego

sheanheavel

• Użytkownik
  • *
Jeżeli Znajdzie się kilka osób chętnych to chętnie dołączę się do zamówienia.

MaarioS

• Stały bywalec PG
UWAGA, właśnie w dziedzinie Everdrive N8 zaistniała nowa i rewolucyjna rzecz na którą wszyscy niecierpliwie czekali. Mianowicie, kilka dni temu wyszło nowe oprogramowanie które obsługuje mapper MMC5!!! Co prawda jest to na razie częściowe ale i tak mimo wszystko jest to bardzo spory sukces, chociażby dlatego, że chodzi w 100% bezbłędnie angielska Castlevania 3!! ;D No i oprócz tego testowałem jeszcze kilka innych gier. Przy niektórych czasami sypie się grafika ale mimo to działać działają bezproblemowo. Na ten czas nie mam pytań....

Link do softu:
http://krikzz.com/pub/support/everdrive-n8/OS/nesos-v9.zip