Autor Wątek: oszustwa w grach  (Przeczytany 65125 razy)

Maxwell

• Gość
Odp: oszustwa w grach
« Odpowiedź #30 dnia: 28.06.2009, 23:13:16 »
Przypomniało mi się jeszcze jedno oszustwo, które często stosowałem (i własciwie do teraz stosuję) w Megaman 1- jak walczę z bossem i używam dowolnej broni  (oprócz zwykłej), to w momencie, gdy boss zaczyna obrywać, wówczas kilkakrotnie szybko wciskam select- wtedy boss obrywa kilkakrotnie naraz.

krystianseaman

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 02.07.2009, 16:55:05 »
W ninja ryukenden III gdy nacisneło się naraz start i do góry dostawało się 9 żyć :P

PEGAZUSmaster 2

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 02.07.2009, 17:40:15 »
Contra z składanki: 999999in 1
bohater miał nie skończoną ilość żyć :-)

Maxwell

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 02.07.2009, 17:43:00 »
W ninja ryukenden III gdy nacisneło się naraz start i do góry dostawało się 9 żyć :P
Mi ten trik nie wychodzi. Chociaż nie wiem, czy Game Genie, itp. można nazwać oszustwem- jeśli tak, to ustawianie w Contrze 99 żyć równiez jest oszustwem.

Konda

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 05.07.2009, 22:38:23 »
W grze Contra Force w "trzecim bossie" (coś w stylu samolotu który miał 4 lasery i działko na środku) wystarczyło przeć w lewo do oporu. W tym rogu boss nigdy nas nie trafił

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #35 dnia: 09.08.2009, 22:28:44 »
W grze Contra force na każdego bossa był sposób :D
na pierwszego: rozwalić ten kawałek tego podestu z którego on zeskakiwał cofnąć sie do tyłu. A gdy już zeskoczył to bić ciągłym ogniem,przykucać jak strzelał wstawać jak strzały poszły itd  On cały czas stoi w miejscu i trzeba tylko przykucac i strzelać.
na drugiego: stanąć po prawej stronie ekranu gostkiem za tą osłoną tak żeby ci karabin tylko wystawał i nawalac ile wlezie nawet cie nie tyknie (ograniczenie dla 3 postaci Burns Smith i Beans(z pistoletem))
na trzeciego: to jak wyżej kolega opisał
na czwartego: w tym samolocie trzeba stanąć w prawym dolnym rogu w odpowiednim miejscu i strzelac jak sie zbliza,bedzie chodził cały czas w tym samym miejscu i nam nic nie zrobi ;)
a na piatego nie ma kąkretnego sposobu i tak zawsze do ciebie przylazie :)

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #36 dnia: 09.08.2009, 22:32:07 »
Sory,że post pod postem ale w Contra Force jest coś takiego,ze jak sie podskoczy wcisniesz start potem przejdziesz do gry znowu i szybko wcisniesz klawisz skoku to twój komandos kontynuuje skok z miejsca w którym zawisł :) dobry sposób gdy sie zawiśnie nad przepaścią ;)

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 22.08.2009, 19:28:06 »
Wciśnięcie "Select" w czasie gry w Dj Boy przywracało całą energię... ciekawe czy ten motyw był zamierzony czy to niedopracowanie programistów..

W Tom & Jerry w miejscu na screenie

oraz w świecie 4-tym (tam gdzie się chodzi po ceglanych korytarzach z ognikami) można było sobie nabijać punkty na nieruchomych przeciwnikach. W przypadku etapu z rurami były to raki a w etapie z ognikami- takie migające płomienie do których trzeba było strzelać z broni dodatkowej czyli KUBECZKA. Warto bylo nabijac score bo co 50 000 pts dostawaliśmy życie. Niestety było to dosyć żmudne i ja robilem tak że kładłem pada poziomo i czymś cięższym (np. rogiem książki) naciskałem na przycisk turbo odpowiedzialny za strzelanie. Po paru minutach gdy wracalem do gry, było już nabite kilka żyć i masa punktów ;D

W Double Dragon II the Revenge

wciśnięcie naraz kombinacji przycisków:

Dół + Select + B        pozwalało przeskakiwać etapy, zaś
Dół + Select + A        sprawiało że przeskakiwaliśmy poszczególne grupy przeciwników w grze...

Rantarun

• Belmont
  • Stały bywalec PG
  • old player
« Odpowiedź #38 dnia: 23.08.2009, 15:20:42 »
to coś co ja robiłem
Double Dragon III:

STRART, A + B (99 żyć)
« Ostatnia zmiana: 23.08.2009, 16:20:47 wysłana przez Rantarun »

Buu

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 28.08.2009, 00:28:54 »
W Battletoads dawało się nabijać punkty a tym samym życia w etapie za wężami czyli Elevator Shaft. Było tam miejsce z którego brałem kijek i tłukłem w toczące się bez przerwy żółte kulki. Za każdą z nich wpadało ok 2000pts więc wystarczyło walnąć tylko 50 razy by dostać życie. A life+ dostawałem co 100 000pts.

Mati

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 31.08.2009, 16:26:24 »
Ja to takich oszustw nie miałem, jedyne co pamiętam to w Kabukiku uantum fighter, w sumie gra na carcie z niunią walczącą włosami, nazywała się zen, to trzymało się start, pauza i strzałka w górę, to ładować można było energię na maxa.

Rantarun

• Belmont
  • Stały bywalec PG
  • old player
« Odpowiedź #41 dnia: 12.10.2009, 22:50:08 »
to coś mojego

Contra Force - równoczesna śmierć. polega to na tym że my jak i przeciwnik nie boss musimy oberwać równocześnie pociskiem. w nagrodę zamiast tracić to dostawaliśmy kilka żyć. 

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 13.10.2009, 14:34:32 »
Ja w Double DragonIII w kartridge pożyczonym od kuzyna, jak nacisnąłem start, a później A, to przechodziłem do następnej rundy. Niestety nie mogę tego zrobić na emulu :(

Mati

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 13.10.2009, 15:20:49 »
O o, ciekawe. Mogles sobie odrazu odpalic ostatniego bossa i przejsc gre bez wysilkow he he. Z kolei u mnie w Dd 2 byla nieskonczona mozliwosc kontynuacji po przegraniu, ale i na emu jest wersja rom'u zta mozliwoscia.

witek

• Master Of Flamaster
  • Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 11.11.2009, 20:07:05 »
W super Wario bros(niemylic z mario)mozna na poczatku gry gdy sie wybiera playerow wybierac swiat od ktorego sie chce zaczac.A w giant mario gdy wezmiemy grzyba to nic nie da rady nas skuc odpucz dzior i czasu.Bo gdy nas dotknie jakis potworek  to mario sie robi maly a potem znow duzy.