Wczoraj z ciekawości obejrzałem sobie tą bajkę. Jakie było moje zdziwienie gdy głównym bohaterem jest postać z automatu co to były popularne w latach 80 typu "PAC-MAN". Oczywiście nasz bohater występuje w grze podobnej do Kongi-Konga jako ta zła postać. Jednak po tych 30 latach ma już dosyć bycia tym złym. Jak to się skończy nie powiem ale przez cały film pojawiają się wątki lub sytuacje związane z postaciami z gier które dobrze znamy np:
- bohater bierze udział w spotkaniu typu AA ale dla złych postaci w grach i jest np: smok Koopa, postacie z Street Fightera II, doktor Eggman z Sonica
- jest organizowana impreza na którą ma przyjść Mario a sam PAC-MAN się na niej bawi
- jeden z bohaterów używa tajnego kodu KONAMI na padzie od oryginalnego NES-a by wejść w pamieć automatu
Oczywiście jest wiele jeszcze innych drobnostek które można znaleźć w tym filmie. Mi osobiście film przypadł do gustu. Sam z dzieckiem oglądałem go z uśmiechem na twarzy wiec dla mnie to wystarczający powód by do polecić każdemu a szczególnie fanom gier