Autor Wątek: ACTA stop przeciw kontroli internetu!  (Przeczytany 10936 razy)

pain

• Użytkownik
  • *
Odp: ACTA stop przeciw kontroli internetu!
« Odpowiedź #15 dnia: 24.01.2012, 22:24:22 »
Nie polecam tego typu linki, bo to nic nie da tylko darmowe zbieranie danych (e-maili). Również te petycje online, też są nieważne bo petycja według prawa jest ważna jak tylko i wyłącznie jest podpis własnoręczny a nie podane dane typu imię/nazwisko/adres/data urodzenia.
Ludzie chyba własnych danych osobowych nie szanują, a chcą aby państwo je poszanowało, pewnie jak by chcieli aby ktoś podał swój pesel to by wielu się nabrało ludzi.

Vash

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #16 dnia: 25.01.2012, 12:11:56 »
No to teraz koncerny produkujące GMO(Monsanto) będą robić co im się podoba. To poważne zagrożenie dla świata. Obejrzyjcie poniższe filmiki. Będziecie w szoku.

http://www.youtube.com/watch?v=lFv4tOIZ2wc
http://www.youtube.com/watch?v=2IiZ4cqY7x0
« Ostatnia zmiana: 25.01.2012, 12:13:53 wysłana przez Vash »

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #17 dnia: 25.01.2012, 12:17:45 »
jutro będzie wiadomo co i jak
Polska ma zamiar to podpisać nie chcę nic ukrywać, ale moje zdanie jest takie że wrócimy się 10-15lat wstecz względem internetu, to chodzi głownie o młodzież bo ona najwięcej przesiaduje na necie nie ukrywajmy, ludzie w wieku około 50 lat kontakt z komputerem mają ograniczony chodź wiem ze zdarzają się inne przypadki, niestety pieniądz rządzi światem i tak już zostanie
Vash co dodał filmiki warte obejrzenia

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #18 dnia: 25.01.2012, 13:23:19 »
W Polityce z 21 XII jest artykuł na temat tego filmu i ogólnie GMO. Jak nie macie dojścia, to wam zeskanuję.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #19 dnia: 25.01.2012, 13:34:09 »
W Polityce z 21 XII jest artykuł na temat tego filmu i ogólnie GMO. Jak nie macie dojścia, to wam zeskanuję.

Czy data wydania nie jest czasem nieprzypadkowa?? :D

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #20 dnia: 25.01.2012, 14:35:14 »
Numer przedświąteczny? ;>

djwebster

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #21 dnia: 25.01.2012, 16:42:22 »
Ja dzis cisne na pikiete o 18 jesli macie okazje tez radze sie wybrac zeby pozniej nie pokac sie w glowe.Pamietajcie to rzad powinien bac sie obywatelow a nie obywatele rzadu.

retciak

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #22 dnia: 26.01.2012, 09:04:23 »
No to koniec, jesteśmy *Removed by ACTA*, ja jestem ciekaw co Anonymous zrobią, i ciekawe czy posiadają te "Tajne info", o którym tak głośno?

Spikain, czemu wszystko musi być kara, jest jeszcze Kro, Pol, i ew. Kiwiszą. Kultura polskich Dynamitardów.

Chociaż dobrze że Photoshopa mam w Trialu, a za niedługo i Klucz licencyjny :3
Ale pytanie do was, jak skopiuje sobie jakiegoś Anime/Manga rysunek to też się mogą do mnie *Removed by ACTA*?
Chodzi mi o to że np. Renderów użyje do moich Prac, to czy takie coś bedzie sprawiać problem?

Spikain

• Użytkownik
  • *
  • NOW BACK TO THE GOOD PART!
« Odpowiedź #23 dnia: 26.01.2012, 10:20:03 »
Nie ma znaczenia, skąd bierzesz swoje teksty, rzecz w tym, że tu raczej nie ma dla nich targetu.

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #24 dnia: 26.01.2012, 10:33:25 »
zobaczymy jak wszystko wyjdzie w praniu już od dziś możemy czuć się "narażeni" na różne niespodzianki przynajmniej więzienia będą miały nowych ochotników :P w stylu: za co siedzisz? skopiowałem link filmiku z youtube i dodałem na forum. A  ty? Włączyłem Youtube... jak wyjdą "tajne dane" z rządu które ponoć mają anonimowymi i inni może być niefajnie, już teraz bodajże w Kielcach były zamieszki związane z protestem do ACTA, a jak rozpłynie się to na całą Polskę będziemy mieli powtórkę z rozgrywki, a Policja (broń boże żebym ich jakoś bronił) musi robić swoją robotę i takie coś tępić taka praca 

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #25 dnia: 26.01.2012, 10:41:15 »
Straszenie straszenie i nadmuchiwanie banieczki strachu przed wpowadzeniem cenzury. Wokół ACTA dzieje się to samo co wokół kalendarza Majów i końca świata w 2012 roku - niewiele osób wie o co do końca chodzi ale wszyscy owczym pędem podnoszą rwetes jakby się nie wiadomo co działo. Grupka osób niezadowolonych że piractwo się skończy wygłosi jakiś slogan o wolności a za nimi bez zastanowienia wtóruje zmanipulowana reszta społeczeństwa jakby własnych rozumów i przekonań nie mieli. Dajecie się nabierać na straszenie ograniczeniem wolności słowa i tyle.
Po podpisaniu umowy z ACTA będą mieli kłopoty tylko Ci dla których internet, komputer i media są całym życiem. A prawdziwe życie to nie tylko ściąganie i wysyłanie rzeczy w sieci, to nie tylko oglądanie filmów, słuchanie empetrójek i przesiadywanie na forach czy na YouTube. Szczerze to olewam to całe ACTA i całe zamieszanie z nim związane. Niech sobie wprowadzają cenzurę. Mnie to ani trochę nie zaboli :)

djwebster

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #26 dnia: 26.01.2012, 19:12:42 »
Nie mow hop mnie juz przedwczoraj zabolalo jak dziecku nie moglem bajki sciagnac bo serwery zablokowali  :cry:

DarkwindDuckRules!

• Weteran Darkwinga
  • Użytkownik
  • *
  • I Am Darkwing Duck!
« Odpowiedź #27 dnia: 26.01.2012, 20:13:48 »
Ej ludzie to teraz moge włączyć YT i posłuchać sobie np 52 debiec? czy nie? LOL

djwebster

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #28 dnia: 26.01.2012, 20:27:13 »
spokojnie ,jeszcze co najmniej 3 miechy zanim to wejdzie,przynajmniej tak bylo w USA bo oni podpisali w listopadzie a serwery padly w tym tygodniu.No ale to jest Polska i tu wszystko jest mozliwe w koncu jestesmy:"100 lat za murzynami"

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #29 dnia: 26.01.2012, 21:48:46 »
spokojnie ,jeszcze co najmniej 3 miechy zanim to wejdzie,przynajmniej tak bylo w USA bo oni podpisali w listopadzie a serwery padly w tym tygodniu.No ale to jest Polska i tu wszystko jest mozliwe w koncu jestesmy:"100 lat za murzynami"

To jednak jedynie w tym przypadku popieram polskie podejście :D . Heheh, no to możemy się spodziewać za 3 miechy różnych jajc albo i żadnych jeżeli dobrze pójdzie.