Autor Wątek: Wspomnienia  (Przeczytany 61468 razy)

Zylok

• Gość
Odp: Wspomnienia
« Odpowiedź #30 dnia: 02.05.2009, 16:01:51 »
A teraz to Pegazusów na bazarach nie ma. Trzeba z zaskoczenia je nabywać.

Sa,wiem ze sa pegasusy(nie oryginaly,ale chodzi w koncu o to,zeby se pograc,nie? ;) )I dyskietki tez sa,musisz poszukac dobrze ;p

Maciek.exe

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 07.05.2009, 19:22:09 »
Jest to pełno wspomnień... Jak je sobie przypominam to, aż łezka się w oku kręci. Duzo bym dał żeby powrócic do tamtych czasów. Pamiętam jak z bratem gralismy w mario i z mamą co ja ledwo kilka światów przechodziłem, a mój brat całe mario przeszedł. To były czasy, a teraz to nikogo u swoich znajomych nei znam co by lubił takie gry....

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 08.05.2009, 13:48:24 »
taa,teraz już nikt nie gra w pegasusa :( jak ostatnio popytałem w szkole to nikt nie ma pegasusa, a dyskietki to tylko jedną ma kolega :( Ta legenda już zanika,za 5 lat nikt nie będzie pamiętał o takim czymś jak"pegasus",jak się kogoś zapyta czy ma jakieś gry na pegasusa,on odpowie"A co to takiego pegasus :?:" :(
Teraz ludzie mają Play Station,nie mówie,że to głupota,ale pegasus to jednak pegasus,ja jakbym miał wybór nowe Play Station3 a 50dyskietek do pegasusa,wybrałbym dyskietki ;)

Iq502

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 17.05.2009, 22:02:53 »
Ja wspomnień z pegasusem za bardzo nie mam ponieważ jestem z rocznika 1980. Commodore 64 kupiłem w 84.Commdore działa  do dziś.A ostatnio wyciągnąłem go aby powrócić do dawnych lat....
« Ostatnia zmiana: 17.05.2009, 22:05:07 wysłana przez Iq502 »

Martin

• Stały bywalec PG
  • Oldschool come back!
« Odpowiedź #34 dnia: 28.05.2009, 15:16:50 »
Powiem jak Przekliniak z Cześków - "smuty panowie pierd.........".
Jak taka legenda jak Pegasus umrze - nie ma na to szans! Co więcej - z tego co widzę - jest coraz lepiej. Ja sam mam 22 lata, i zaczynam na nowo swoją historię z grami 8 bitowymi! Będzie coraz lepiej, coraz więcej ludzi już nie ma czasu na gry typu GTA, a i to się powoli nudzi - wspomnienia z dzieciństwa i prostota gier będą teraz tylko atutem!

VerminatorX

• Mroczny Kombajnista
  • Aktywny użytkownik
  • Jestem Spamistą.
« Odpowiedź #35 dnia: 28.05.2009, 19:38:25 »
Witaj, mam nadzieję że będziesz aktywny i dobrze ci będzie na forum ;)

Pamiętam jak grałem w grę pt. Chinese Chess... to był kosmos, cudem udało mi się ogarnąć zasady tej dziwnej gry, i wszyscy się w domu dziwili "jak ty możesz w ten syf grać" xD ofc zawsze przegrywałem xD

pegazus11

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 15.07.2009, 22:09:29 »
ja mam taką historię(działa się 2 lata temu) mój kolega przyszedł do mnie.Postanowiliśmy wyjąć pegazusa(nie grałem na nim 2 lata 8) ) Graliśmy ze 4 godziny. Koledze bardzo się spodobało ;) .
Kupił od kolegi podróbę za 20zł.W dniu kiedy kupił pegazusa(to podróba,ale mówby,że to pegazus ;) )
Jutro do mnie dzwoni i mówi:
-Wczoraj kupiłem pegazusa :!:
-Super, przyniosę parę gier :!:
-Nie musisz.... Zepsułem Pegazusa :cry: :angry:
-Już pierwszego dnia :?:
-Chciałem podłączyć zasilacz o większej mocy,myślałem że pegazus będzie pobierał część energii...
Tuuuuuu....... Połączenie zostało przerwane :!:

ŻAL :!: :!: :!:

Rozłączyłem się bo mi go było szkoda, przychodzę do niego jutro:
-Pokaż Pegazusa.
-Jak było przeciążenie to mi dymiło z otworu na gry i szybko odłączyłem zasilanie.Wyrzuciłem go :!:

Nie mogłem powstrzymać się od śmiechu :!: :576:

czekolada0

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 26.07.2009, 17:38:10 »
Pegazus to miliony wspomnień...wielogodzinne maratony, aby przejść kolejny poziom i ukończyć grę...i spotkania turniejowe na osiedlu:)

Sylwssu

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 28.07.2009, 08:47:55 »
Do mnie kumpel przychodził i nie raz od rana do wieczora siedział jedynie mała przerwa na obiad on biegł do domu ja do stołu ^^ i kiedyś byłem zły na niego i się pokłóciliśmy bo przypadkiem wszedł w planszy 1-1 w Mario do kanału i zrobił to przypadkiem i nie chciał mi powiedzieć jak to zrobił ( bo sam nie wiedział ) hehehe

Ptero95

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 28.07.2009, 10:16:38 »
A teraz to Pegazusów na bazarach nie ma. Trzeba z zaskoczenia je nabywać.

Sa,wiem ze sa pegasusy(nie oryginaly,ale chodzi w koncu o to,zeby se pograc,nie? ;) )I dyskietki tez sa,musisz poszukac dobrze ;p
haha zapraszam do mnie na "gielde" pegazy dyskietki ehhh pamietam te wspomnienia jak to sie co niedziele dostawalo 20 zeta szlo sie z innymi kumplami na "gielde"kupowalo sie dyskietki(kazdy mial hajs)i szlo sie do jednej osoby i sie robilo zawody ahhhh chyba se zara pegaza podlącze :D

pegazus11

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 28.07.2009, 10:38:23 »
Moja mama też nieźle jechała w tetrisa. Była najlepsza, ale graliśmy w takiego tetrisa co co level był inny kolor a pod koniec każdej rundy spadał taki długi, czarny blok z x na środku każdego kwadrata(potrójny blok to był), który po dotknięciu jakiegoś koloru rozwalał wszystkie klocki tego właśnie koloru Chichot . Przy okazji. Wie ktoś, jak się nazywa ta gra?
Ta gra to Jewerly.Mam ją do dzisiaj,działa,nie zacina się-po prostu chodzi wspaniale :!: 8)

Maciek.exe

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 29.07.2009, 17:00:24 »
O moja też często w tetrisa grała xD No właśnie... Niedługo każdy zapomni co to było dobry stary pegasus ;/

MNK666

• Aktywny użytkownik
  • Konsolowy Pierdoła @(0_o)@
« Odpowiedź #42 dnia: 25.09.2009, 21:14:38 »
Moda na pegasusa jest jedna z odmian retrogamingu o jakim pisza magazyny konsolowe, kiedys zetknalem sie z takim artykulem w prasie ze jest to pewnego rodzaju wyraz bunty w stosunku do duzych koncernow zajmujacych sie wydawaniem gier, czesto bez klimatu, takie masowe produkcje. i mlodzi ludzie wowczas powracaja do korzeni, graja na oryginalnych sprzetachw stare giery. Dla mnie pegasus to przede wszystkim wspomnienia z dawnych lat a obecne zajawka i podnieta. Coprawda ani moja panna ani rodzina tego nie popieraja bo dla nich to sa klamoty ale ja lubie sobie carty na polce postawic albo powyciagac i poobmacywac moje konsolki...taki swir juz ze mnie

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #43 dnia: 25.09.2009, 21:15:46 »
jaki tam bunt :) po prostu lubimy stare gry i tyle :)

Pegasus Master 2

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 26.09.2009, 13:48:04 »
ja lubie sobie carty na polce postawic albo powyciagac i poobmacywac moje konsolki...taki swir juz ze mnie

masz to samo co ja :F

najfajniejszy jest przycisk od wyjmowania carta...
albo to jak weźmie się cart i i patrzy na naklejkę, ja tak mogę godzinami...

ani moja panna ... tego nie popieraja bo dla nich to sa klamoty
nie wiesz co zrobić? ja sie z tego powodu rozwiodłem...

cytat z piosenki o nas ( graczach):
wychowałem się w tej sposób więc skumaj to!