Autor Wątek: Ranking gier  (Przeczytany 14671 razy)

Ceglas

• Aktywny użytkownik
Ranking gier
« dnia: 26.03.2011, 17:09:48 »
Jak widzi wam się pomysł założenia rankingu gier, w którym każdą można by oceniać w skali od 1 do 10, z dodawaniem komentarza?

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
Odp: Ranking gier
« Odpowiedź #1 dnia: 26.03.2011, 18:47:07 »
zacny pomysł tylko o jaki rankingi gier chodzi o wszystkie platformy czy tylko pegazus? i w jakiej formie to rozpatrujesz? 10 najlepszych tytułów i obok oceny?
« Ostatnia zmiana: 26.03.2011, 18:49:04 wysłana przez Evil18 »

Ceglas

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 26.03.2011, 20:23:26 »
Oczywiście ranking gier tylko tych na Pegasusa. Forma? Ocenianie wszystkich gier z czego byłyby wyciągane średnie, a każda z nich miałaby swoją podstronę.

Zelas12

• Fan Famicoma i Castlevani!!
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #3 dnia: 26.03.2011, 21:13:15 »
Hmm numero uno dla mnie oczywiście CV 1 za muzykę za klimat za grywalność,numer dwa Double Dragon(wszystkie części)za grywalność za super Multi Player oczywiście jak dla mnie,numer trzy Battletoads za graficzkę,momentami dobrą muzykę,na wspólni z numerem 3 jednakże umieściłem ją na miejscu 4 jest gra Bucky Ohara(grafika miód,muzyka na poziomie)
Miejsce piąte kultowa Contra można by powiedzieć za nieśmiertelna grę w Multi i satysfakcję z gry jednakże jest ona za łatwa przynajmniej jak dla mnie :)
Namber six Marian oj wiele można powiedzieć o naszym wąsiatym przyjacielu ale napewno nie to że jest nudny! :)

Wreście numer siedem jedna z lepszych gier wyścigowych nie pomyliło mi sie nie z lepszych,najlepszych!!!!!!!!!Micro Machines!!!!!
Super Multi,muzyka na poziomie i niesamowita grywalność jednym słowem szok!

8-długo się zastanawiałem ale mój wybór padł na DIZZY tak!!Super zabawa.Seria zrobiła na mnie wrażenie :)

Numer 9 seria Turtles 1,2,3,4 nic dodać nic ująć!

Ach trochę gier opuściłem Gimmick,Metroid,Kirby,Adams Family i jej 1000000 dolarów,8 eyes,wiecie bardzo dobrze że bym tak mógł wymieniać do rana :) jednakże numer 10 jak dla mnie ogłaszam grę Dragon Lair :)

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #4 dnia: 27.03.2011, 10:20:37 »
To i ja rzucę własny ranking:
1.The Flinstones:The Rescue of Dino & Happy za grafikę, Freda :D  i za to że specjalnie kupiłem NES-a do tej gry
2.Seria Turtles, za całokształt i wspomnienia z dzieciństwa
3.Contra grałem w to tyle razy i dalej mi się podoba
4.Dizzy mega nieziemska gra, zagadki i rozgrywka urywa głowę.
5.Battletoads i Battletoads and Double Dragon za to że gra jest trudna i jedna z niewielu lepszych mordoklepek.
6.Chip And Dale Rescue Rangers bo teraz takich gier nie ma a wiewióry dają radę
7.Seria Kunio Kun milion przegranych godzin i tzw. tricki wyglądały fajnie :)
8.Spider-Man - Return of the Sinister Six nie każdemu gra przypadnie do gustu, ale to mój bohater z dzieciństwa  :F
9.Arkanoid zawsze lubiłem strącać te klocki i łapać power-upy
10.Mighty Final Fight najlepsze mordobicie!

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #5 dnia: 27.03.2011, 12:54:28 »
Hmm, tutaj chyba nie bardzo o to chodzi w tym temacie :P (zresztą, jest już chyba taki temat w stylu "Wasze top 10" czy coś takiego).

Ceglasowi tutaj chyba chodziło o to, żeby była możliwość oceniania każdej gry (np. w skali od 1 do 10) i wtedy by była wyciągana średnia i każda gra miałaby jakąś ogólną ocenę. Przynajmniej tak zrozumiałem :P .

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #6 dnia: 27.03.2011, 14:25:09 »
Hmm, tutaj chyba nie bardzo o to chodzi w tym temacie :P (zresztą, jest już chyba taki temat w stylu "Wasze top 10" czy coś takiego).

Ceglasowi tutaj chyba chodziło o to, żeby była możliwość oceniania każdej gry (np. w skali od 1 do 10) i wtedy by była wyciągana średnia i każda gra miałaby jakąś ogólną ocenę. Przynajmniej tak zrozumiałem :P .

ok a jak mamy oceniać gry skoro żadnych nie ma w temacie? ja zrozumiałem tak że jakiś użytkownik pisze swoje top 10 a
potem to oceniamy

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #7 dnia: 27.03.2011, 17:13:16 »
Czyli co, mielibyśmy przymusić userów do oceniania w postach gier w skali 1-10, a zakladający temat (a w praktyce mod, bo wielu tworzy topiki i ucieka) miałby wyliczać średnią? Nie bardzo :P
Wiem, o co Ci chodzi, ale na razie nie ma technicznej możliwości zrobienia takiego cuda, trzeba by zrobić skrypt oceniania.

Ceglas

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: 05.04.2011, 09:24:04 »

Dokładnie.

Wiem, o co Ci chodzi, ale na razie nie ma technicznej możliwości zrobienia takiego cuda, trzeba by zrobić skrypt oceniania.

Właśnie tego się obawiałem, ale może kiedyś damy radę z tymi skryptami.

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #9 dnia: 05.04.2011, 10:09:30 »
Pomysl oczywiscie fajny, ale niestety nie ma mozliwosci jego realizacji z przyczyn technicznych :(

Evil18

• I'm here
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #10 dnia: 05.04.2011, 14:49:30 »
Pomysl oczywiscie fajny, ale niestety nie ma mozliwosci jego realizacji z przyczyn technicznych :(

no to nic pisać i grać trzeba dalej :D