Autor Wątek: jaką konsole polecacie ?  (Przeczytany 88857 razy)

NESPegasusMT-777DX

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: jaką konsole polecacie ?
« Odpowiedź #45 dnia: 19.08.2011, 14:02:04 »
najlepiej zainwestować w MT-777DX albo IQ-502 . Famicoma nie polecam , trudno znaleźć (na Allegro przynajmniej . Jak chcesz famicoma to wchodź na Ebaya).

companiero

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 07.09.2011, 21:45:22 »
Jeśli już IQ-502 to nie ostatni model na glucie nazywany rev3  . Tydzień temu taką nabyłem , dodam że kiedyś też miałem IQ z tym że w wersji prawdopodobnie 2 i dobrze go sobie wspominam .

Co zauważyłem , plastik jest cienki i słaby , mechanizm wyjmowania karta a raczej plastikowy podważnik łamliwy , samo gniazdo kartridża wrażliwe na każde minimalne złe ułożenie karta i wstrząsy .Obraz wyświetla zauważalne wyraźne pionowe pasy - więc kiepsko :( . Na okazjonalne granie starczy ale będę się rozglądał za czymś solidniejszym .
« Ostatnia zmiana: 07.09.2011, 21:46:54 wysłana przez companiero »

bombobolo

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 13.10.2011, 12:41:17 »
odrazu przepraszam za lamerskie pytanie :P
ale czym się różni fenix na układach scalonych od tego bez ? jest DUŻA różnica ? bo mam fenixa bez układów i chciałem sie dowiedzieć czy wiele trace ?
pozdrawiam

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #48 dnia: 13.10.2011, 13:58:57 »
Ten na jednym układzie generuje lepszy obraz. Tyle. Gry działają tak samo.

bombobolo

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 13.10.2011, 15:01:19 »
ok bardzo dziękuje machbed :) zawsze potrafisz pomóc :)

bgb

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 17.10.2011, 13:58:19 »
Witam, od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem powrotu do pegazusa by popykać w jakieś gry tak tradycyjnie siedząc przy telewizorze. Bo jednak emulatory to nie to samo. Sam posiadam starego Thompsonica 3600 z wbudowanymi grami, którego ostatnio odpalałem jakieś 7 lat temu. Nie mam co prawda do niego zasilacza, ale jestem pewien, że zadziałałby i dziś. Jednak szkoda mi go używać bo jest dla mnie dość cenny. Miałem zamiar kupienia, jakiejś dzisiejszej wersji pegazusa z bazaru, po której zepsuciu raczej bym się nie zmartwił. Osławiony funstation można nabyć na allegro nawet za 10 zł (np. tu http://allegro.pl/gra-telewizyjna-funstation-3-pistolet-gry-i1857423372.html [nofollow] ), ale po zobaczeniu na youtube jak taka podróbka się sprawuję... odechciało mi się:p

funstation 3 recenzja: http://www.youtube.com/watch?v=N2LsvnUadqU [nofollow]

Nie chcę kupować żadnych drogich konsol... ale z drugiej strony te najtansze nie nadają się do komfortowego grania. Czy obecnie nie powstają jakieś sensowne podróbki? w cenie do 50 zł?

przy okazji polecam śmieszny filmik o bazarowej podróbce: http://www.youtube.com/watch?v=oo5du4_mxN0 [nofollow]

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #51 dnia: 17.10.2011, 14:30:11 »
Do 50zł? Są. Zachodnie klony famicoma. Czasem się pojawiają na allegro. Swoją drogą to nie ma co oszczędzać tego sprzętu. Bo po co? W ramy sobie oprawisz? To były bardzo dobre konsole, jeżeli ktoś dbał o mt777dxa lub innego z tych lepszych klonów to działa mu do dziś bez komplikacji.

Spikain

• Użytkownik
  • *
  • NOW BACK TO THE GOOD PART!
« Odpowiedź #52 dnia: 18.10.2011, 18:28:54 »
Osławiony funstation można nabyć na allegro nawet za 10 zł (np. tu http://allegro.pl/gra-telewizyjna-funstation-3-pistolet-gry-i1857423372.html )
A teraz przyjrzyj się tej aukcji. Jeśli nie mieszkasz na wsi, która pewnie nawet nie istnieje, to zapłacisz co najmniej 32 zł, a nie 10 :D

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #53 dnia: 18.10.2011, 19:08:41 »
U nas koleś na bazarze wołał 40zł za Funstationa, podyskutowałem z nim na ten temat i poszedłem dalej.

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #54 dnia: 19.10.2011, 07:25:28 »
Ciekaw jestem co Ci powiedział handlarzyna i jakich argumentów używał by zachwalić "wspaniały" cud techniki jakim jest Funstejszyn :)

ForbiddenEvil

• Aktywny użytkownik
  • Suck my Jamma
« Odpowiedź #55 dnia: 19.10.2011, 10:33:15 »
Panowie, to tylko 40zł, wiadomo że to szmelc, ale przy takiej cenie nie ma co się spodziewać nie wiadomo jakiej jakości sprzętu ;)
Sugerowałbym raczej, że producent powinien ostrzegać na opakowaniu, że ten sprzęcik może komuś zjarać chatę :D
A swoją drogą to bardziej mnie zastanawia ile takie Fanstejszyn kosztuje w hurtowniach i ile tacy handlarze w ogóle na tym zarabiają ;)

Spikain

• Użytkownik
  • *
  • NOW BACK TO THE GOOD PART!
« Odpowiedź #56 dnia: 10.11.2011, 21:33:46 »
Ja ostatnio byłem na Bema w Poznaniu i pani w szale przekonywania mnie, że BS-500AS jest wart swojej ceny (45 zł), powiedziała, że "sama taki kupiła dzieciom na gwiazdkę i działał tylko miesiąc". Nie ma to jak solidna argumentacja :D

YAHHA

• Ultra ANTYRecenzent PG - LORD MEGAZORD
  • Stały bywalec PG
  • WAKE UP BITCH
« Odpowiedź #57 dnia: 10.11.2011, 22:04:52 »
I tak nieżle niektóre poly padają już w czasie pakowania wysyłki do kupującego z aukcji allegro. Więc są powody do dumy, ona też może być bohaterem w swoim domu. 8)

DarkwindDuckRules!

• Weteran Darkwinga
  • Użytkownik
  • *
  • I Am Darkwing Duck!
« Odpowiedź #58 dnia: 11.11.2011, 09:43:14 »
Miesiąc? haha to jak oni dbali o tego pegasusa? Wiadomo ze BS to nie jest dobry sprzęt ale ja juz mojego mam jakieś 5-6 lat i nie,nie kłamie bo po co? grałem bez przerwy na nim 2 lata(i tylko 2 razy zasilacz sie spalił nic wiecej,niegdy nie mialem problemow z tym sprzetem) a 3-4 stał w szafie i sie kurzył a teraz niedawno jak go uruchomiłem to miałem rozstrojony obraz jak grałem,ale okazało się że wystarczyło przetrzeć dyskietke patyczkiem zanurzonym w perfumie i perfercto.Nie wiem jak ludzie mogą hańbić tak te konsole(nie chodzi o to że ta pani i jej dzieci hanbily) ja sobie wciaz powtarzam 'Za kilka lat pegasus bedzie zabytkiem i tylko nieliczni beda mieli ta konsole.

Vash

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #59 dnia: 11.11.2011, 10:24:32 »
Miesiąc? haha to jak oni dbali o tego pegasusa? Wiadomo ze BS to nie jest dobry sprzęt ale ja juz mojego mam jakieś 5-6 lat i nie,nie kłamie bo po co? grałem bez przerwy na nim 2 lata(i tylko 2 razy zasilacz sie spalił nic wiecej,niegdy nie mialem problemow z tym sprzetem)

2 razy za dużo :D Mogłeś mieć pożar w domu/mieć uszczerbek na zdrowiu. Ciesz się, że nic Ci się nie stało. Nie ma żartów.