Autor Wątek: Reklamowanie innych stron  (Przeczytany 5083 razy)

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
Reklamowanie innych stron
« dnia: 06.10.2010, 17:30:58 »
Otóż zauważyłem, że od pewnego czasu na forum niektórzy userzy byli banowani za reklamowanie innych stron bądź ich tematy zostały po prostu usuwane/przenoszone do kosza. Mam tutaj głównie na myśli dzisiejszy przypadek kolegi lanpan, który "zareklamował" jedną stronę ale bardziej to w nie negatywnej intencji a bardziej po prostu dla dobrej rozrywki mi się wydaje. Osobiście, to ja uważam, że zbanowanie go za takie coś absolutnie nie powinno mieć miejsca, ponieważ nie ma żadnego takiego punktu w regulaminie, który by tego zabraniał, tak więc wg mnie nawet nikt nie powinien mu o to uwagi zwracać :P . A to, że jakiś moderator sobie nie życzy, żeby tego forum nie traktować jako "billboard reklamowy", no to w sumie to nie jest moja wina, no bo skąd miałem to wiedzieć?? Ja osobiście na jego miejscu (ukaranego) bym zaprotestował w tej sprawie, ponieważ to jest dla mnie trochę nie na miejscu. Liczę na jakieś chociaż małe wyjaśnienie w tej sprawie.

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
Odp: Reklamowanie innych stron
« Odpowiedź #1 dnia: 06.10.2010, 17:36:49 »
MaarioS sorki, ale nie bedziemy wszystkiego tlumaczyc tak jakby ktos mial 5 lat. Jak ktos ma problemy z tym, co mozna, a co nie to moze niech sie rodzicow/kolegow w rzeczywistosci podpyta. Widze, ze chcialbys miec wszystko w regulaminie i sie wszystkiego czepiasz. Niestety nie bedzie wszystkiego w regulaminie i trzeba zachowac zdrowy rozsadek. Jak Ci natomiast to nie pasuje to rozumiem i mozesz opuscic forum.

Co do lanpana to byl ewidentny spam i skonczyl sie odpowiednio.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Odp: Reklamowanie innych stron
« Odpowiedź #2 dnia: 06.10.2010, 17:56:05 »
Co innego jest, jak ktoś poleca stronkę, a co innego, jak ktoś będzie zawalał linkami forum jak bot reklamowy. Boty reklamowe banuje, bo one regulaminu i tak nie zrozumieją :D no i nie wiem, czy chciałbyś, żeby co drugi temat w "Hyde Parku" czy "Komputerach i Konsolach" był założony tylko w celu zareklamowania strony własnej/znajomego.
Nie raz, nie dwa ludzie dawali linki do swoich stron i pytali o opinię, obchodziło się bez problemu.