Autor Wątek: Kilka regulaminów i poprawek  (Przeczytany 8544 razy)

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
Kilka regulaminów i poprawek
« dnia: 20.09.2010, 17:09:12 »
Otóż zauważyłem, że modzi robią mały porządek z naszym forum, ale jednak dziwię się, że nie zauważyli jednej, dosyć bardzo ważnej rzeczy, która aż wręcz się rzuca w oczy..... :P  Głównie to chodzi mi o regulamin działu "Rekordy", który został założony przez pewnego usera nam bardzo dobrze znanego i "lubianego". Chyba nie trzeba konkretnie mówić, kto to jest, bo chyba już wszyscy wiedzą :P . Przyznam się bez bicia, że całego tego regulaminu nie czytałem ale już mogę stwierdzić, że na 100% trzeba go mocno poprawić albo i może usunąć, ponieważ pierwsza rzecz, jaka mi się rzuciła w oczy to zaznaczone na czerwono o to zdanie:

"Jeśli ktoś nie chce upubliczniać filmiku z gry przesyła go do mnie na PW, abym mógł potwierdzić iż nie było oszustwa."

Chyba nie muszę tego wyjaśniać :D . Kilka rzeczy na tym forum też chyba zauważyłem, ale na razie sobie tego nie przypominam. Głównie to rzuciła mi się ta właśnie wyżej napisana przeze mnie uwaga na razie.
« Ostatnia zmiana: 20.09.2010, 17:11:54 wysłana przez MaarioS »

SebaSan1981

• Gość
Odp: Kilka regulaminó i poprawek
« Odpowiedź #1 dnia: 20.09.2010, 17:14:21 »
Racja. To samo się tyczy pozaczynanych wątków o grach w dziale "Gry" (kilka topików na temat tej samej gry). Wiele z nich można by było połaczyć w jeden wątek. Tym sposobem mamentalnie zniknie ogromna większość "syfu" na forum..

AdamStar

• Fan Code Masters
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • 小天才
Odp: Kilka regulaminów i poprawek
« Odpowiedź #2 dnia: 21.09.2010, 16:02:56 »
Staramy się w miarę możliwości robić porządki na forum. Scalenie wątków samo w sobie może problemem nie jest, ale zrobienie tego porządnie (a o to właśnie chodzi) wymaga czasu. Niektóre działy jak "Konsole", "Błędy / Sugestie" i "Giełda:Kupię" zostały już posprzątane i pozbawione spamu. Wszystkiego na raz nie da się zrobić, ale się staramy. Jak zabierzemy się za dział rekordy to będę miał Twoje spostrzeżenia na uwadze  ;)

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #3 dnia: 22.09.2010, 22:54:32 »
Na pewno będzie nowy regulamin działu rekordy, a obecny zasypany spamem pójdzie tam gdzie jego miejsce.

Vanessa

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23.09.2010, 15:03:41 »
A czy nie lepej usuwać calkowicie niepotrzebne posty zamiast wyrzucać je do kosza? Tak pytam z ciekawości bo widziałam na pewnym forum dla pań że tam niepotrzebne posty sa od razu usuwane i nikt ich nie magazynuje.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #5 dnia: 23.09.2010, 15:09:59 »
A czy nie lepej usuwać calkowicie niepotrzebne posty zamiast wyrzucać je do kosza? Tak pytam z ciekawości bo widziałam na pewnym forum dla pań że tam niepotrzebne posty sa od razu usuwane i nikt ich nie magazynuje.

Nie wiem czy to zauważyłaś czy nie, ale tutaj modzi już tak postąpili z większą ilością postów i tematów :P .

Vanessa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23.09.2010, 15:12:34 »
Zauważyłam, ale też wiele tematów z niewiadomego powodu ląduje w koszu. Taka moja obserwacja ale nie mam pretensji o to :D .

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #7 dnia: 23.09.2010, 21:04:32 »
Według mnie, bardzo dobrze że niechciane wypowiedzi lądują w koszu. Dzięki temu wiadomo co się stało z wiadomością i inni też to widzą. Niestety na niektórych forach moderatorzy wykorzystują swoje prawa i usuwają niewygodne tematy bez śladu, i bez komentarza.

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #8 dnia: 23.09.2010, 21:22:04 »
To co należy przesuwamy do kosza dorzucając do tego skromny komentarz. A to co zaśmiecało forum, jak np: 5 stron działu kupię, musiałem wyczyścić to żeby nie zostało ani śladu z przyczyn oczywistych.

Mati

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #9 dnia: 23.09.2010, 21:24:05 »
Cytat Vanessa:
A czy nie lepej usuwać calkowicie niepotrzebne posty zamiast wyrzucać je do kosza?

Ja uważam, że to spamujące i zaśmiecające forum tematy powinne trafiać do kosza a nie jakieś pojedyńcze posty. Jakoś ja nie muszę czytać tego co ktoś napisał nie wiem czy celowo spamował, czy sobie chciał po spamować a spammerem nie jest, ale każdemu się może zdarzyć wiadomo
i to tylko moja opinia, bo i tak wiem, że zmiany nie będzie i pojedyńcze posty będą lądować w koszu. Skoro taka wasza wola ok. Tragiczne to nie jest, ale uważam, że powinno być tak, że jeśli post nienadaje się do tematu, trzeba go usunąć, powiadomić usera na pw dlaczego jego post został usunięty, ostrzec słownie raz, drugi a jak to nie skutkuje poczęstować warnami aż do bana chyba że dotrze do jegomościa i luz.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #10 dnia: 24.09.2010, 14:21:42 »
Nie, kosz jest zdecydowanie lepszy, bo można zostawić coś na pamiątkę, np. stary temat, który z dzisiejszego punktu widzenia jest spamerski, a kiedyś był integralną częścią "starego, dobrego PG".

Dobrze, że to ostatnie ująłeś w cudzysłów.  :-\

Mcin: Ale to "stare, dobre PG" które Ty pamiętasz jako stare jest odmienne wielce od mojego :)
« Ostatnia zmiana: 24.09.2010, 21:19:06 wysłana przez Mcin »

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 24.09.2010, 20:41:44 »
Pięknie powiedziane. I w sumie racja, kosz jest swego rodzaju pamiętnikiem userowych wybryków mniejszych bądź większych. Niektóre posty czyta się z uśmiechem od ucha do ucha.

Odnośnie zmian na forum... doceniam je bardzo i bardzo mi się podobają. Walka ze spamem i trollami jest nad podziw skuteczna. Poziom forum zdecydowanie się podniósł dzięki konsekwencji  niektóych użytkowników. Bravissimo, aż chce się pisać.