Chciałbym Wam przedstawić konsole, które są obecnie w moim posiadaniu i podzielić się moimi doświadczeniami z nimi...
Oto czym obecnie
dysponuję [nofollow]Co do konsoli Batman, to cały problem z nią przedstawiłem
tu [nofollow] i
tu [nofollow]. Idąc za Waszymi radami przeczyściłem wszystko, lecz na niewiele to pomogło

Na elektronice się nie znam; lutować też nie umiem, więc tą konsolkę odstawiłem na bok...
IQ-502 zna (prawie) każdy... Za to dużo ciekawsza jest Dendy Junior. Przeszukałem chyba całe forum, ale nic na jej temat nie znalazłem :/ Mam ją od mojej dziewczyny - konsola została kupiona bodajże w 1995 r. w sklepie w Polsce (doszukałem się informacji, że Dendy były przeznaczone na rynek rosyjski). Przez ostatnie kilka lat konsola przeleżała w piwnicy (przed oczyszczeniem konsola i pady dość śmierdziały wilgocią i stęchlizną). Po mojej interwencji konsolka śmiga jak żyleta. Niestety uszkodzony jest w niej 'system' wyjmowania kartów (trzeba się z nimi mocować ręcznie) oraz nie działa jeden kontroler :cry: Do konsoli dołączony był dość popularny kart: 500 in 1 (Mario, Dr Mario, Tank,...). Dużym plusem w kontrolerach (niestety 9-cio pinowych) jest możliwość rozkręcenia wtyczki :!: :F
Jeśli trzeba, to mogę porobić konsolce kilka fotek - na zasadzie fotoprezentacji, jakie można znaleźć na forum.
Porównując jakość obrazu i dźwięku IQ-502 oraz Dendy'ego, to, ku mojemu zdziwieniu, IQ-502 zostaje daleko w tyle

W IQ-502 podczas wybierania zawodników w Micro Machines (Złota 5) delikatnie skacze obraz; w Dendy'm takiego problemu nie ma :!: Dendy odpala także wszystkie bazarowe karty (także te, z którymi IQ sobie nie radzi, bądź z którymi ma delikatne problemy z grafiką).
W temacie "Rankingu Konsol" oddałem głos na IQ-502, ale tylko dlatego, bo nie było tam Dendy'ego :F
W zasadzie Batman nie jest mi potrzebny, więc jeśli ktoś miałby jakieś propozycje...