Autor Wątek: Pierwsza gra w którą zagrałem  (Przeczytany 73467 razy)

SebaSan1981

• Gość
Odp: Pierwsza gra w którą zagrałem
« Odpowiedź #30 dnia: 06.09.2010, 22:37:23 »
Buehehehehehe :D

Trzeba przyznać że Kemot ma poczucie humoru, od razu poprawił mi humor tym swoim postem z "płytką"...

Kemot

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 07.09.2010, 08:49:13 »
Skoro tam to zyłem w błędzie. Uznałem ją za oryginał gdyż wszystko na to wskazywało. Gra posiada loga konami, działają na niej kombinacje przycisków na np.  99 żyć  tak jak w oryginalnej wersji. A label był identyczny jak ten od fami. Jak tylko wrócę do domu to zapodam fotke.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 07.09.2010, 09:27:44 »
Chyb nasz PM2 leci w kulki i ścieme puścił :P

Kemot

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 07.09.2010, 09:49:44 »
Sądziłem że to oryginalna wersja, z kartami od famicoma spotkałem się parę razy i to nie zaglądałem do środka, ale i tak ubilem dobry interes.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 07.09.2010, 09:57:58 »
Spoko,spoko :)
Wróćmy jednak do prawdziwego tematu :P

Hendan

• Stały bywalec PG
  • I LOVE NINTENDO ^^
« Odpowiedź #35 dnia: 07.09.2010, 19:35:15 »
Wysłany przez: Kemot
A label był identyczny jak ten od fami. Jak tylko wrócę do domu to zapodam fotke.

Jakby co ja czekam na tą fotkę ;) z ciekawości :) nawet jeśli to nie będzie famicomowa wersja okładki to i tak ciekawi mnie jaki to piracik był.

Kemot

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 07.09.2010, 19:59:34 »
Wysłany przez: Kemot
A label był identyczny jak ten od fami. Jak tylko wrócę do domu to zapodam fotke.

Jakby co ja czekam na tą fotkę ;) z ciekawości :) nawet jeśli to nie będzie famicomowa wersja okładki to i tak ciekawi mnie jaki to piracik był.

tu wyraźnie pisze że kupiłem ją 3 lata temu i 3 lata temu zmieniałem label a właściwie to całą obudowę...

yy mam ją od 3 lat :D, co prawda poprzedni właściciel skatował obudowę i bez wymiany obudowy się nie obyło...

więc na fotkę labelu mojego carta nie ma co liczyć, poszukując neta ( kiedyś to było....) natknąłem się na fotki labelu Contry z oryginalnego Fami,

edit: znalazłem tą fotkę o której mówiłem:

Jest dokładnie taka sama jak ta która była na karcie( co prawda label na karcie był zdarty do połowy ale druga połowa jak pamiętam zgadza się z tą na fotce).

Wróćmy jednak do prawdziwego tematu :P
no, no... proszę jak jest pytanie w sprawie tej jak sie okazało pirackiej contry to na Pw bo tylko wątek się zaśmieca...
« Ostatnia zmiana: 07.09.2010, 20:01:10 wysłana przez Kemot »

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 10.09.2010, 02:26:17 »
Fernandez Must Die na Commodore64 była pierwszą grą w jaką miałem okazję zagrać. Do dziś mam świeżo w pamięci walkę z armią przeciwników, jazdę czołgiem (gra zamysłem była podobna do Jackala i Guerilla War).

Widoczek był z góry, akcja była szybka i dynamiczna. No i to sterowanie dżojstikiem QuickShot z mikrostykami - niezapomniane...

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #38 dnia: 10.09.2010, 10:49:37 »
W tym temacie (dla hardkorów bez sklerozy :D ) chciałbym poruszyć sprawę pierwszej gry zagranej na Pegasusie :)
Egejn! :578:

YAHHA

• Ultra ANTYRecenzent PG - LORD MEGAZORD
  • Stały bywalec PG
  • WAKE UP BITCH
« Odpowiedź #39 dnia: 16.09.2010, 23:15:47 »
bylo to zima kupilem swojego pierwszego PEGASUSA za kase zarobiona po koledzie :)  8) był to poczciwy MT-777DX 168 in1 pierwsza gra to JOGINNG MARIO BROS wtf nie mogli poprostu napisac MARIO BROS 2  :?: kolejna to cala noc potem druga i ciupanie w CONTRA swoja droga jeszcze mi wtedy cashu zostalo na 2in1 CHIP & DALE i TURTLES to nie pogardzilem wzialem i kurde nie moge odkopac go w domu  :cry:

« Ostatnia zmiana: 21.09.2010, 11:09:23 wysłana przez YAHHA »

tymbark19

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 17.09.2010, 13:23:09 »
oczywiście ze contra :D na kadridżu dodanym do PEGAZUSA taki faijny fioletowy 168in1 ile on przeżył spotkań ze ściana i nigdy mnie nie zawiódł :D

CromFeyer

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 17.09.2010, 22:04:24 »
Jak napisał Tycior zakładając ten temat chyba jestem hardkorowcem bez sklerozy ponieważ pamiętam cały pierwszy tydzień przed konsolą. A było to w 93 roku gdy mój tata z moim ojcem chrzestnym podarowali mnie i mojemu bratu (na dzień dziecka)magiczną konsolę o nazwie Pegasus model 777dx. Dlaczego pamiętam cały tydzień?? ponieważ od momenty podłączenia przez tatę konsoli, mój ojciec wraz z chrzestnym zaczęli grać i naparzali tak cały tydzień a biedni dwaj chłopcy patrzyli jak oni sobie pogrywają :-) No ale gdy już ślina ciekła mi do kolan by sobie pograć to w końcu się udało !!! Dorwałem pada i pierwsze co włączyłem to Mariana z 168in1 (wtedy mój jedyny kart) następnie z bracholem w kontrę muciliśmy :-)

Ach pamietam to do dziś a miałem wtedy tylko 6 lat :-)

Kuban

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 19.09.2010, 19:48:04 »
Moją pierwszą grą w którą zagrałem było Super Mario Bros.

machbed: Zadbaj o estetykę wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 19.09.2010, 21:12:37 wysłana przez machbed »

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
« Odpowiedź #43 dnia: 20.09.2010, 23:02:27 »
Pierwsza gra - Pospolite Super Mario Bros :D bo było wgrane w mojego klona.
Natomiast pierwszy kartridż - Ninja Crusaders, piękny, kanciasty, pomarańczowy kartridż z pięknym labelem - wart 50zł. Pamiętam jak dziś dzień jego kupna. Gra zrobiła na mnie oszałamiające wrażenie - po dziś dzień nie wiem czy dlatego, że była to pierwsza gra jaką odpaliłem z kartridża czy po prostu sama rozgrywka mnie tak urzekła ;D Wiele bym dał aby znów mieć ten kart. Niestety diabli wiedzą co się z nim stało :619:

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #44 dnia: 23.09.2010, 20:47:39 »
Czy to czasem nie był o taki cart?? :P

P.S.Jakby co, to on nie jest w mojej kolekcji ani w żadnej niczyjej innej.