Ankieta

Na czym wolicie grać?

Emulator
8 (9.5%)
Konsola
76 (90.5%)

Głosów w sumie: 72

Autor Wątek: Emulator czy Konsola- co wolicie?  (Przeczytany 40590 razy)

MicromaX

• Użytkownik
  • *
Odp: Emulator czy Konsola- co wolicie?
« Odpowiedź #45 dnia: 22.01.2020, 20:12:38 »
A ja jestem po środku. Ani konsola ani emu :-) do grania w gry  z pegasusa używam super 8 do SNES`a. Pegasus leży i się kurzy, trzeba będzie sprzedać.

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #46 dnia: 25.01.2020, 02:47:27 »
Zdecydowanie konsola, pomimo wielu lat stycznosci z retro gamingiem, nadal wolę grać na konsoli. Nie ma darmo nadal trzymam Famicoma, Snesa i Ps3 gotowe do dzìałania. Ba, nadal mam telewizor crt do grania w retro giery :)

CZACHA

• Użytkownik
  • *
  • Kto ma pada ten ma władze !!!!!
« Odpowiedź #47 dnia: 26.03.2020, 16:38:06 »
Konsola,emulator był dobry żeby na noki pociupać gdzieś na przystanku jak się na autobus czekało za gówniarza.Jestem właśnie w trakcie budowy barku do grania czy jak to nazwać :p gdzie zepnę wszystkie konsole które nie działają mi pod projektorem.Do tego celu trzymam jeszcze 3 crt.
Seba ps3 to nowa konsola jaki z tego zabytek ja jeszcze z ps2 nie przeskoczyłem XD

siudym

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 23.06.2020, 23:54:19 »
A ja odpowiem: Emulator na Konsoli ;)

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #49 dnia: 12.03.2021, 03:42:25 »
No tak, trudno odmówić racji jeśli np nie ma się dostępu do oryginalnego systemu to emulacja konsoli na konsoli jest jedynym wyjściem. Na szczęście niektóre studia wychodzą graczom naprzeciw i rimejkują swoje gry na inne platformy. Tak stało się choćby z serią gier DuckTales na PS3 i PS4. To samo otrzymali fani Chipa i Dale, Darkwingducka oraz TaleSpin. Nawet stare Castlevanie oraz cała seria gier z KunioKinem została przeportowana na Playstation4 i jest obecnie dostępna w Playstation Store za kilkanaście złotych.
Emulacja to przydatna rzecz, choć nadal gdzieś tam w swoich norkach chowają się fundamentaliści konsolowi (nazw oczywistych for nie wymienię), dla których wszystko co związane z emulacją, everdrajwami itp itd będzie złem wcielonym :D