Autor Wątek: Dragon Ball  (Przeczytany 2796 razy)

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
Dragon Ball
« dnia: 04.06.2010, 23:47:37 »
Jedno z najlepszych anime w historii kina. Bardzo klimatyczny i wciągający film animowany z niezwykle ciekawie wymyśloną fabułą. Akira Toryama miał łeb, trzeba przyznać. Co tu wiele mówić, trzeba po prostu obejrzeć. :)
Co sądzicie o tym anime?

Tycior

• Gość
Odp: Dragon Ball
« Odpowiedź #1 dnia: 05.06.2010, 09:28:57 »
Kiedys pare lat temu ogladalem to ,ale jakos mialem obojetny stosunek do tego xD wolalem pokemony xD serio :p

mtek9

• Nes Fan
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 05.06.2010, 10:15:32 »
według mnie Dragon Ball Jest najlepszym anime, widziałem parę razy wszystkie odcinki, teraz czytam mangę (komiks Akiry Toriamy od którego powstało anime) i jest ZAJEBI.TY mam tylko 20 tomów (jest 42 lub 41) ale szybko to nadrobię, polecam to anime i mangę wszystkim, wciągną na długo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: 08.06.2010, 18:36:26 »
42, wszystkie na półce :D

Doolo

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #4 dnia: 08.06.2010, 19:00:16 »
Najbardziej komercyjne i najlepsze anime jakie znam :D Pierwsza seria bardziej stawiała na humor mniej na walkę, druga bardziej na walkę, a seria GT to kupa kału i pomyj. Akira Toryama miał łeb ale fabuła pierwszej serii jest silnie oparta na chińskiej powieści z XVI wieku "Journej to the west" (chińskiego tytułu nie znam:P). Serialem się zachwycałem i obejrzałem 2x jak i większość filmów kinowych (jeśli nie wszystkie).
Szkoda tylko, że jedyną grą o Dragon Ball'u jaka mi się podoba to Dragon Ball Advanced na Game Boy Advanced, ale jest świetna i oddaje urok kreskówki.

PS. 40 na półce, dwóch pierwszych brakuje:P

R3zar

• Użytkownik
  • *
  • かめはめ波
« Odpowiedź #5 dnia: 09.06.2010, 16:46:13 »
Wiadomo że to moje ulubione anime warto teraz obejrzeć Dragon Ball Kai czyli okrojona wersja Dragon Ball Z. Ktoś miał ogromną banię żeby wymyślić takie anime.