Może nie jest to jakaś mega wielka zmiana, ale jednak może się okazać bardzo istotna, ale znając życie, administracja zaraz zamknie ten temat z jakimś kolejnym jaśnie wyjaśnionym "powodem", ale jednak spróbuję to tutaj napisać.
Otóż w pierwszej kolejności, chodzi mi o: OSZUSTWO. Raczej chodzi mi o oszustwo tylko w dziedzinie kupię/sprzedam/zamienię, bo raczej nigdzie indziej tego się nie da robić.
Nie żebym porównywał fora czy coś, ale na jednym forum jest taka zasada, że jeżeli będą podjęte jakieś próby oszustwa bądź do niego dojdzie, to natychmiast w tej sprawie się interweniuje, banuje oszusta, blokuje bądź robi się cokolwiek, aby więcej nie robił żadnych transakcji, no i jeżeli się uda, to też rozwiązać tą sprawę, do której się dopuścił oszustwa. Akurat mam na myśli głównie takiego jednego usera niestety, o którym przez jakiś moment było głośno na forum, ale jednak chyba nadal sytuacja się nie zmieniła.
Druga sprawa, to chodzi mi o: OBRAZKI.
Strasznie mnie denerwuje to, jak ludzie nie myśląc o niczym wrzucają zdjęcia prosto z aparatu, które ważą jakieś ponad 3MB, mają rozdziałkę ponad 3000 pixeli w szerokości i Bóg wie, jakie one jeszcze są. Sam nie mam zbyt szybkiego internetu, ale i również nie mam jakiegoś szalenie wolnego, bo 1Mb/s, no ale nawet dla mnie oglądanie zdjęć to jest po prostu masakra, z oglądaniem, a i tym bardziej, z ładowaniem. Proponuję dać takie ograniczenie: zdjęcia, które zajmują więcej niż 1,5MB i mają szerokość bądź wysokość większą niż 1500 pixeli (i tak BARDZO dużo...) będą po prostu usuwane, nawet bez podawania powodu.... Ludzie, kwestia zmniejszenia jakiegoś durnego zdjęcia to jest dosłownie jakieś 30-40 sekund, a efekt jest dosłownie TAKI SAM (a nawet i lepszy, bo się nie męczę z durnym przewijaniem, a i tak wszystko widać...).
Chyba jasno przedstawiłem te 2 sprawy. Dobrze by było, gdyby jednak one były dobrze rozpatrzone, bo mogą się okazać bardzo ważne.