Autor Wątek: Prośba o zwiększenie obsady moderatorskiej PG  (Przeczytany 22216 razy)

Tycior

• Gość
Odp: Prośba o zwiększenie obsady moderatorskiej PG
« Odpowiedź #15 dnia: 02.07.2010, 10:31:51 »
Jeżeli,będzie więcej modów to każdy będzie chciał być tym "najlepszym" i bany będą się sypać za byle co . Takie jest moje zdanie. Ile wy dziennie postów napiszecie? Max 20 i co jeden tego nie ogarnie?

Vash

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #16 dnia: 02.07.2010, 10:33:33 »
Jeżeli,będzie więcej modów to każdy będzie chciał być tym "najlepszym" i bany będą się sypać za byle co .
Głupoty gadasz. Jak wybierze się kompetentnych ludzi, to wcale tak nie będzie. Chyba, że wybierze się spamerów/dzieci neo , to wtedy wiadomo, że będą bany za byle co itp jazdy :D.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:44:00 wysłana przez AdamStar »

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 02.07.2010, 10:38:12 »
No chyba że takich na prawdę solidnych i zaufanych a nie z 'łapanki' :)
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:44:16 wysłana przez AdamStar »

Maxwell

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02.07.2010, 10:54:36 »
Ile wy dziennie postów napiszecie? Max 20
Jeśli masz tutaj na myśli sumaryczną ilość postów wszystkich userów to statystyki temu zaprzeczają, czasami sięga nawet pod 100 postów dziennie.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:44:41 wysłana przez AdamStar »

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #19 dnia: 02.07.2010, 10:56:48 »
Na razie nie bedzie nowych modow, bo po pierwsze nie ma do konca takiej potrzeby, a po drugie brak jest kompetentnych osob do tego stanowiska.
Poza tym kazdy user moze wyslac raport o danym poscie/temacie i wszystko co jest tam podane jest dosyc szybko sprawdzane. tylko, ze niektorzy tez maja troche cos z glowa i sla raporty w stylu 'trzeba poprawic literowki w czyims poscie' to nie ma sie co dziwic, ze nie ma pozniej reakcji.

Maxwell

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02.07.2010, 11:04:57 »
Na jednym z for, na którym się udzielam to regularnie lecą warny za literówki (zwłaszcza za brak polskich znaków).

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 02.07.2010, 11:13:37 »
Na jednym z for, na którym się udzielam to regularnie lecą warny za literówki (zwłaszcza za brak polskich znaków).
To już się zaczyna chore robić :D Może za brak kropki na końcu zdania ban na 48? Błędy ort. OK zgodzę się to wali po oczach, ale za literówki zwykłe to już wybryk, lub świadczy o inteligencji tamtej administracji.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:45:28 wysłana przez AdamStar »

Ranger

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 02.07.2010, 11:19:32 »
Że co Carnagge? Brak kompetentnych osób na to stanowisko? Nie no może nie będę tego komentował, ale powiem tak. Najlepiej wejść raz na pare dni rzucić na odwal się okiem, wlepić warna za konkurencje i inne durnoty to jest spoko. A z tego co się orientuję i widziałem wiele jako gość zanim tu przyszedłeś, to mało co dbasz o to forum jako admin. Rób co chcesz, tylko nie dziw się, że potem będzie od wujka dzieci neo i innych lizaków. I tak się dziwie, że dałeś moda Adamstarowi, myślałem że na to stanowisko zasługują ludzie z tej waszej szajki xDD.
Gdybym miał obstawiać nowe osoby, to Vash i Machbed byli by tutaj najlepsi i nie mów, że kompetentnych osób nie ma, bo to świadczy o tym jak zależy ci na forum chłopcze a gdyby oni mieli by moda to był by łat i porządek i może konkurencja która was tak mocno boli i gryzie by się odczepiła. Takie jest moje zdanie, jeśli skarcisz mnie za to banem albo warnem, to widać jakie z was małe ludki, yo.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:46:49 wysłana przez AdamStar »

sordan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #23 dnia: 02.07.2010, 11:42:47 »
Jesli beda bany za brak polskich liter to niestety bede musial sie stad zwijac :) Moj system operacyjny nie jest w jezyku polskim i nie posiada polskich liter.

Po za tym witam serdecznie pana administratora, jestem tu na tym forum od dobrych 2 miesiecy, a widze pana pierwszy raz ;). To chyba wystarczajacy powod by podzielic sie szefostwem dla dobra forum.
« Ostatnia zmiana: 02.07.2010, 11:45:19 wysłana przez sordan »

yojo2

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #24 dnia: 02.07.2010, 11:50:31 »
Nie problem doinstalować polskie znaki do systemu...
//edit: wrzuć na luz :P Tylko stwierdziłem, że w razie czego to jest proste. Nie miałem na myśli, żeby karać za nieużywanie polskich znaków czy coś, bo to kompletnie bez sensu.

Poza tym narzekacie, że Carnagge nie ma za często. Możecie mi przypomnieć, kiedy był ostatnio potrzebny jako admin i się nie pojawiał?
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:47:56 wysłana przez AdamStar »

sordan

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #25 dnia: 02.07.2010, 11:55:02 »
Nie problem doinstalować polskie znaki do systemu...

Tak, wielki problem dla mnie, bo po prostu takowe mnie absolutnie nie interesuja i nie sa mi do niczego potrzebne.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 02.07.2010, 12:02:02 »
Co do tematu, jest dobrze jak jest, ale może niech Mcin się wypowie czy daje sobie radę sam ,czy może potrzebuje pomocy?
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:49:34 wysłana przez AdamStar »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #27 dnia: 02.07.2010, 12:15:51 »
No to wiec się wypowiadam ja :P
Przydała by się pomoc. Niby jest Adam, ale on ostatnio rzadko zagląda. Ostatnimi czasy obrywa mi się za to, że pilnuję przestrzegania regulaminu zgodnie z zaleceniami Carna, przydała by się jakaś żywa tarcza :D. Można narzekać, że rzadko on się pojawia i niewiele robi, bo w sumie ... to prawda. I po to jest obsada moderatorska, która robi z polecenia Admina rzeczy, których on nie może/nie ma czasu/nie chcę mu się(niepotrzebne skreślić).
Vash i Machbed i MaarioS to chyba najlepsze kandydatury z możliwych, co wnioskuje po ich wypowiedziach i ilości czasu spędzanego on-line. Chociaż nie wiem, czy 5 modków to nie byłaby przesada, no ale wszystko się jakoś załatwi. Przy czym lojalnie uprzedzam, że jak już ma się niebieskie gwiazdki, to wypada pilnować regulaminu niezależnie, czy się z nim zgadza, czy nie. Inaczej byłoby jak z policemanem, który nie karze gazujących kierowców, bo jakby on ustalał prawo, to limit by zwiększył ;)
No i prosiłbym was o więcej spokoju w wypowiedziach w tym wątku, wyzwiska nic nie zmienią. wiem, klimat 2 tury się udziela, ale nie róbmy z forum pobojowiska jak po batalii PiS-PO.
A co do ortografów, to naprawdę nie ma problemu przeczytać i poprawić post przed wysłaniem, szczególnie że chyba wszystkie przeglądarki podkreślają błędy.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 02.07.2010, 12:24:03 »
No i było trzeba tak od razu :P bo tylko kłótnia wyszła. Skoro Mcin potrzebuje pomocników to ja już nic nie mówię :D Po prostu myślałem, że daje sobie rade :)
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:51:12 wysłana przez AdamStar »

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #29 dnia: 02.07.2010, 13:33:45 »
Ranger - jakby byly bany za ortografie i gramatyke to tym jednym postem chyba bys przez miesiac forum nie zobaczyl ;)
Badz spokojny, ze nad forum czuwam :) Rola admina nie jest pisanie 100 postow dziennie i pojawianie sie w kazdym temacie. A jak sadzisz inaczej to chyba nie zauwazyles ktore forum o Pegasusie jest najwieksze i najpopularniejsze :)