Autor Wątek: Po przenosinach  (Przeczytany 30873 razy)

AdamStar

• Fan Code Masters
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • 小天才
Odp: Po przenosinach
« Odpowiedź #45 dnia: 12.09.2010, 22:11:49 »
Nie będę ukrywał że na forum spędzam dużo czasu i zamieniłbym nawet najstarsze przyzwyczajenie na wygodę użytkowania. Pamiętam za to temat gdzie poruszona była kwestia zmiany skorki gdzie wielu użytkowników nie chciało zmieniać starego porządku i to też rozumiem.
« Ostatnia zmiana: 12.09.2010, 22:15:54 wysłana przez AdamStar »

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #46 dnia: 12.09.2010, 22:14:53 »
Na ciemną skórkę? Nigdy w życiu, co najwyżej jeżeli istnieje taka opcja to doinstalować drugą ciemną skórkę i dać opcję żeby każdy sobie indywidualnie wybrał.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #47 dnia: 12.09.2010, 22:18:32 »
Na ciemną skórkę? Nigdy w życiu, co najwyżej jeżeli istnieje taka opcja to doinstalować drugą ciemną skórkę i dać opcję żeby każdy sobie indywidualnie wybrał.

No właśnie taka opcja byłaby extra. Ja jestem identycznego zdania co Adam, dam wszystko za ciemne kolory forum....

AdamStar

• Fan Code Masters
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • 小天才

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #49 dnia: 13.09.2010, 19:09:26 »
Zmiany skorki nie bedzie i tak samo nie bedzie do wyboru roznych. Juz kiedys o tym byla rozmowa i zdecydowanej wiekszosci odpowiada jasna tonacja forum. Poza tym takie jasne kolory mniej mecza oczy niz ciemne (bez wzgledu na subiektywne nastawienie odbiorcy). Proponuje tez odpowiednio wyregulowac monitor w zakresie jasnosc i kontrast, bo posty sa w 2 odcieniach - pierwszy jest bialy, nastepny niebieskawy / szarawy itd. wiec widac, gdzie sie jeden konczy, a zaczyna inny. Jak ktos ma problem to moze to wynikac z tego, ze ma jasnosc na maxa ustawiona.

Roznych skorek nie bedzie do wyboru bo stwarza to problem z pluginami - na innych skorkach trzeba wszystko instalowac recznie modyfikujac kazdy plik, co jest troche czasochlonne.

Co do loga to mozna by zrobic konkurs, ale nie wiem czy sie znajda chetni na stworzenie jakiegos przyzwoitego projektu.

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 13.09.2010, 19:11:38 »
Mi chodzi tylko o możliwość wyboru skórki bym nie był skazny tylko na tą jedyną paskudną która jest obecnie (też bym chciał by w mozliwości wyboru był jakaś czarna skórka). Przecież ten skrypt umożliwia dodanie większej ilości skórek... Jak ktoś chce to niech ma białe forum a inni niech mają opcję wyboru innego wyglądu, czy komuś korona z głowy spadnie jak taka opcja się pojawi??

Poza tym napis na górze "Pegasus Gry - Forum Pegasusa i gier na Pegasusa" to nie jest logo tylko jakiś nagłówek. A mi chodzi o logo z prawdziwego zdarzenia, ciekawe wizualnie, wyróżniające się i przyciągające uwagę. Przydałoby się troszkę odświeżyć wizualnie forum bo nie oszukujmy się - wygląda strasznie prymitywnie. Zamiast się spierać, przekomarzać, zróbmy coś z tym!!!
« Ostatnia zmiana: 13.09.2010, 19:13:43 wysłana przez SebaSan1981 »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #51 dnia: 13.09.2010, 19:21:27 »
Zwołam starą gwardię, tak starą, że nikt z obecnych userów jej nie pamięta. Skutecznie wam wyperswadujemy zmianę logo :D

dragon

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 13.09.2010, 19:35:30 »
A chyba jakieś propozycje, zdanie forumowiczów się liczy prawda? Kiedyś była rozmowa, teraz też jest, ale skoro Carnagge zadecydował, że zmian nie będzie, to najwyraźniej trzeba się z tym pogodzić, bo pewnie za ostrzejszy post, czy uwagę posypałby się ban :D.
« Ostatnia zmiana: 13.09.2010, 19:44:45 wysłana przez AdamStar »

AdamStar

• Fan Code Masters
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • 小天才
« Odpowiedź #53 dnia: 13.09.2010, 19:37:16 »
Wiem nawet kto mógłby takie logo zrobić, Seba  :D
Znasz się na tym i wiem że jesteś utalentowany na tym polu.

Jeśli chodzi o jasne czy ciemne forum to nie mogę się zgodzić. Moim zdaniem dużo szybciej męczą się oczy patrząc w jakieś źródło światła niż w jakieś spokojniejsze ciemniejsze miejsce.

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #54 dnia: 13.09.2010, 19:40:19 »
Poza tym takie jasne kolory mniej mecza oczy niz ciemne (bez wzgledu na subiektywne nastawienie odbiorcy).
Akurat z tym się nie zgodzę, bo np genialnie sprawdza się połączenie koloru czarnego z pomarańczowym, a to są przecież kolory ciemne. Wzrok niemal w ogóle się nie męczy, bo i litery wyraźnie kontrastują z tłem, i oczy nie są tak mocno oświetlone. PRZYKŁAD

AdamStar

• Fan Code Masters
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • 小天才
« Odpowiedź #55 dnia: 13.09.2010, 19:43:43 »
bo i litery wyraźnie kontrastują z tłem, i oczy nie są tak mocno oświetlone.
Dokładnie to samo mam na myśli, żeby nie naświetlać sobie oczu jak przy spawaniu  :F

dragon

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 13.09.2010, 19:52:43 »
Wiem nawet kto mógłby takie logo zrobić, Seba
Chichot
Znasz się na tym i wiem że jesteś utalentowany na tym polu.

Dokładnie, Carnagge naprawdę możnaby o tym pomyśleć, bo Seba ma talent do takich rzeczy. Fajne avatary robi to i ogarnąłby logo dla pg.

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
« Odpowiedź #57 dnia: 13.09.2010, 20:28:05 »
Człowiek nie świnia - do zmian się przyzwyczai ;D
« Ostatnia zmiana: 13.09.2010, 20:29:40 wysłana przez Przemek_07 »

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #58 dnia: 13.09.2010, 21:49:36 »
@UczeńCzarnoksiężnika - tak jak mowilem sa to Twoje subiektywne odczucia, ze czarny + pomarancz nie meczy. Natomiast naukowo jest udowodnione, ze ciemne odcienie bardziej mecza wzrok i np. niepolecane sa monitory w czarnej obudowie, bo to tez stwarza niepotrzebnie dodatkowy kontrast.

Z logo sie zgadzam w 100% - juz kiedys sam cos kombinowalem ale zaniechalem. Wezme zobacze jakie sa mozliwosci rozmiaru takiego logo i ew. zrobimy konkurs.

Dodatkowe style tak jak mowie - nie, bo trzeba w nich recznie modyfikowac kazda rzecz jaka jest dodana do forum. Chyba, ze ktos chce miec ciemny styl ale bez shoutboxa i innych dodatkow jak np. numery gg, itp.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #59 dnia: 13.09.2010, 22:10:26 »
Dodatkowe style tak jak mowie - nie, bo trzeba w nich recznie modyfikowac kazda rzecz jaka jest dodana do forum. Chyba, ze ktos chce miec ciemny styl ale bez shoutboxa i innych dodatkow jak np. numery gg, itp.
A niby czemu aż tak? Widziałem już kilka for, też na SMF jak mi się zdaje i też miały wybór kilku skórek bez problemu. Nawet normalnie z SB i innymi dodatkami.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 18:33:17 wysłana przez AdamStar »