Autor Wątek: Futbol amerykański  (Przeczytany 2154 razy)

dabek8789

• Użytkownik
  • *
Futbol amerykański
« dnia: 19.12.2009, 19:52:27 »
Od paru lat w Polsce dość prężnie rozwija się nowa dyscyplina  sportowa jaką jest w naszym kraju futbol amerykański. Jeśli więc  szukasz  jakiegoś sportu dla siebie to z całych sił zachęcam spróbować własnie futbolu. Wbrew opiniom w tym sporcie nie jest ważne czy jesteś  wysoki czy niski, gruby czy chudy. W mojej drużynie w jednej formacji grali zawodnicy mający 165 cm i 62 kg i 195 cm i 195 kg. W tym sporcie liczy się wola  walki i jezeli ją masz  to na pewno sobie  poradzisz. Ja już niestety nie mogę  trenować  prze  własną  głupotę ponieważ nie doleczyłem kontuzji braku i teraz  już  nic  nie da  sie z  tym  zrobić, jednak jesli bym mógł to chętnie cofnął bym czas  zeby znów wyjsc na boisko bo to naprawdę świetne dyscyplina. A dla tych którzy bardziej wolą sport w domowym zaciszu  to polecam Tecmo Bowl na pegazusa. Jest jeszcze Tecmo super bolw jednak nie mam tego na karcie a na kompie grać nie lubie  wiec ciężko mi się na jej temat wypowiadać. A jesli ktoś lubi nowsze gierki na pc to jest Madden ( coś jak fifa albo nhl - jedna ze sportówek od EA )

SebaSan1981

• Gość
Odp: Futbol amerykański
« Odpowiedź #1 dnia: 20.12.2009, 20:33:43 »
Ja ten sport znam jedynie z telewizji, z jednej gry na psx...i z Kunio Kun Ice Hockey (na pegasusa) gdzie jednym z przeciwników była...drużyna futbolistów. Najbardziej mi się podoba ubiór zawodników. Nawet największe chudzielce wyglądają jak koksy ;) Ogólnie zasadami podobne to do rugby tyle że w rugby nie ma obowiązkopwych ochraniaczy kasków itp.