Autor Wątek: Wasze pasje...  (Przeczytany 47014 razy)

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
Odp: Wasze pasje...
« Odpowiedź #135 dnia: 29.09.2011, 04:42:38 »
Pracuję z Azjatami na codzień. To wcale nie taka przyjazna i uprzejma kultura jak się może wydawać i jaką kreują media.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 29.09.2011, 07:31:00 »
Sory znowu za te krzaczki w moim poprzednim poście,ale pisałem z telefonu i raz wysyła dobrze a raz źle ,ale już poprawiłem.

To w razie czego wybieraj się ze mną za rok-dwa :P .

Spoko :D ja to planuje MOŻE w następne wakacje pojechać :) Jak kasa i okoliczności pozwolą.
Przejrzawszy japan-guide planuję zwiedzaniu rejonu Kansai oraz Tokyo.

Pracuję z Azjatami na codzień. To wcale nie taka przyjazna i uprzejma kultura jak się może wydawać i jaką kreują media.

Słyszałem coś o tym. Ponoć Japończycy mają nawyk? Uśmiechania się do każdego ,nawet jak ma go głęboko w czarnej dziurze :D Albo tzw. poker face i nie wiesz czy typ Cię olewa czy szanuje :P ale to tylko zasłyszane nowinki z Travel Chanel :)

Ja u nich pracować nie chce :d tak tylko wyjechać na wakacje,zwiedzić :P

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #137 dnia: 29.09.2011, 08:45:24 »
Przygotuj sobie furę siana. Ponoć tam żeby się dobrze najeść trzeba wydać ok 100zł przeliczając na nasze.

retciak

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #138 dnia: 29.09.2011, 12:26:13 »
Sam chciałem jechać do Dżaponi, ale na dzień dzisiejszy, wystarczają mi Konwenty w Polsce xDDD
...no dobra, nie byłem na żadnym xD

OldSchool222

• NIECH SIĘ INNI WSTYDZĄ!!!
  • Stały bywalec PG
  • Pegasus Forever :]
« Odpowiedź #139 dnia: 29.09.2011, 16:13:00 »
Moja pasja to komputery. Dlatego od poniedziałku zaczynam studia informatyczne. Oprócz tego interesuje się kultura i obyczajami JAPONII :-) chciałbym kiedyś tam pojechać. Oglą…dam także anime. Bleach i Naruto tak w wolnej chwili.
też lubie Japonię ;)

meffcio

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #140 dnia: 29.09.2011, 16:44:26 »
Co do Japonii - wkrótce będę się uczył języka japońskiego. Samą Japonią się nie 'jaram', ale rozwojem kraju od strony technologicznej owszem. ;)
Moje główne hobby to, oczywiście oprócz starych konsol i innych starych urządzeń elektronicznych, muzyka (słuchanie i komponowanie), oraz elektryka, elektronika, i tematy pokrewne - studiuję elektrotechnikę. W wolnym czasie zajmuję się więc tworzeniem różnych układów elektronicznych (głównie zastosowania audio), a także naprawą tego co mi wpadnie w ręce, włączając w to np. Pegazusa MT-777DX, którego ożywiłem ze stanu całkowitej nieużywalności, i wcale nie chodziło tu o wymianę stabilizatora, czy nawet slota na kartridże, chociaż obie rzeczy również zrobiłem, profilaktycznie. ;)

Co do muzyki - słucham głównie thrash metalu z lat 80-tych, również tego nowoczesnego, ale mocno też zahaczam o wiele innych odmian mocnej muzyki. Uwielbiam też słuchać muzyki orientalnej, klasycznej, i metalu zainspirowanego owymi. Sam też komponuję tego typu utwory, ale ostatnio zabrałem się również za tworzenie trochę innej muzyki - motywy na syntezatory, czy nawet klawisze i chór. ;)
« Ostatnia zmiana: 29.09.2011, 16:48:55 wysłana przez meffcio »

retciak

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #141 dnia: 29.09.2011, 17:14:21 »
Mam pasje - Kupowanie oryginalnych płyt (RAP)
Historia - II Wojna światowa i mitologia grecka.
Anime <3 w szczególności Produkcje Gainaxu(Neon Genesis Evangelion i Panty and Stocking with Garterbelt xD)
Webdesign - Niegdyś robiłem Design Namiętnie, teraz nie za bardzo.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 29.09.2011, 21:57:52 »
Słyszałem ,że anime NGE nieźle ryje beret :D jakieś psychodeliczne klimaty.
« Ostatnia zmiana: 30.09.2011, 09:04:33 wysłana przez Tycior »

retciak

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #143 dnia: 30.09.2011, 13:13:23 »
Cytat: Tycior
Słyszałem ,że anime NGE nieźle ryje beret :D jakieś psychodeliczne klimaty.
Inspirowane Depresją twórcy, Zapomniałem dodać Orochuban Ebichu.
Ale Code Geass też niezłe.
No i Cattou Ninden Teyandee JAP.

Myślę czy nie kupić Kolekcjonerskiego wydania Rebuild of Evangelion. z Figurką Asuki i Artbook'ami.
Nowa wersja to takie jak seria tv/reżyserska, tylko dochodzą nowe postacie i inna fabuła, a grafa miodzio.
Polecam ci Tycior ;)

SebaSan1981

• Astromaniac
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #144 dnia: 30.09.2011, 22:34:11 »
Oprócz pływania i retro gier moją największa pasją jest astronomia. Gdy mi tylko czas pozwala, wybieram się poza miasto na nocne obserwacje, mam takie swoje ulubione miejsce. Nie ma nic lepszego niż rozgwieżdżone niebo (z Łysym lub bez niego) i nocne obserwacje.
Obecnie są dobre warunki do obserwacji Jowisza. Wschodzi niedługo po zachodzie Słońca, Księżyc jest ledwie dwa dni po nowiu a pogoda dopisuje więc warto wziąć conajmniej jakąś dobrą lornetkę i wybrać się w plener. Naprawdę warto!!
« Ostatnia zmiana: 03.10.2011, 19:48:11 wysłana przez SebaSan1981 »

retciak

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #145 dnia: 01.10.2011, 19:40:10 »
Przygotuj sobie furę siana. Ponoć tam żeby się dobrze najeść trzeba wydać ok 100zł przeliczając na nasze.
U mnie na dyskotece trzeba miec ponad 200 zł, zeby sie naje**ć xD

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: 02.10.2011, 09:38:30 »
U mnie na dyskotece trzeba miec ponad 200 zł, zeby sie naje**ć xD

w tamtym roku w akademiku musiałem mieć coś do jedzenia a ekipa z butelkami sama sie znalazła :D

Mati

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #147 dnia: 18.06.2012, 14:55:12 »
Nie od dziś wiadomo, że muzyka to moja pasja. Postanowiłem bardziej jednak do tego powrócić, znowu dostałem bzika na punkcie keyboardów, szczególnie Yamaha, Roland, Korg. Jako, że kończy mi się umowa w czerwcu co oznacza, że będę ponownie bezrobotny, więc postanowiłem szukać u siebie jakiejś oferty pracy w sklepie muzycznym i tak sobie pomyślałem, że skoro się znam na sprzęcie, potrafię grać itp itd to czemu by nie spróbować? Na muzyce można też zarobić dość nieźle, więc będę próbować, ewentualnie jakieś granie po weselach też wchodzi w grę. W końcu po coś kupiłem 1 z keyboardów Yamahy o czym wcześniej wspominałem. Mam jeszcze Rolanda starego typu, który też nadaje się do grania, także źle nie jest.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #148 dnia: 18.06.2012, 15:38:13 »
Zawsze jeszcze można w wolnych chwilach coś skomponować, poprawić, podczepić się pod jakiś zespół, zostać instrumentalistą u cycatej wokalistki nieznającej nawet zapisu nutowego... :P

Mati

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #149 dnia: 18.06.2012, 21:06:56 »
Zawsze jeszcze można w wolnych chwilach coś skomponować, poprawić, podczepić się pod jakiś zespół, zostać instrumentalistą u cycatej wokalistki nieznającej nawet zapisu nutowego... :P
Racja Mcin :D. Komponuję czasem coś w wolnej chwili, ale bardziej dla siebie. Kto wie, zobaczymy co dalej z tego będzie. Moge jakieś tam nagryweczki są na moim kanale co tu co jakiś czas wrzucam, więc możesz sobie posłuchać. A cycate gwiazdki? Chyba żadna z takich mało ogarnia zapis nutowy :D, większość pod vocoderem zniekrztałca głos żeby nie było, że udaje, że śpiewa jak z Mandaryną było. Zresztą dzisiaj większość zespołow na koncertach pyka z playbacku. Tak jak kiedyś poszedłem na koncert Kombi i szczerze już wiedziałem, że grają z playbacku, bo dla muzyka to jest jasne i dobrze wyczuwalne, ale wiecie, wydało się tak na prawdę dla przeciętnego zwykłego słuchacza to wtedy jak się łyta zacięła. Rządałem zwrotu za bilety, bo płyt Kombi to ja sobie mogę w domku posłuchać a nie takie robienie w ch ludu, ale to już tak bardziej na marginesie jak już Mcin wszedł na temat cycatych gwiazdeczek, które rzeczywiście ch wiedzą na temat muzyki. Cóż, każdy cieć dzisiaj może zostać gwiazdą, wystarczy komputer, vocoder i odp zmixowanie, mikrofon dynamiczny i człowieku robisz karierę nierobiąc nic, bo robi to za ciebie komputer, taka prawda.