Autor Wątek: Wytropmy carty  (Przeczytany 112806 razy)

Vladzimierz

• Aktywny użytkownik
  • Pegasus/MS-DOS/Commodore
Odp: Wytropmy carty
« Odpowiedź #105 dnia: 26.04.2011, 18:42:09 »
Byłem dzisiaj na nowym rynku u ruskich i niestety nic ciekawego nie ma jeśli chodzi o carty (wszystkie już od niego mam :P) Ale za to przyszła nowa konsola Terminator 3. A tak nawiasem kupiłem se dwa tygodnie temu nowe joystyky u niego za 10zł :P. Jutro jadę obczaić ryneczek na Dobrzecu. 

Ceglas

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #106 dnia: 01.05.2011, 22:15:28 »
Ja też ostatnio byłem na "swoim" targu i jedyne, co mi pozostało, to nostalgiczne spojrzenie w miejsce, gdzie niegdyś wymieniało/kupowało się dyskietki, bo teraz znajduje się tam budka z jedzeniem :(

Ale co tam. Idąc dalej, natknąłem się na 2 stanowiska, w tym u jednego ruska. Miał kilka badziewnych składanek, a warty uwagi był tam co najwyżej "Young Indiana Jones Chronicles" (choć kto tam wie co w rzeczywistości było w środku). Wziąłem u niego pada do posiadanego klona z mniejszą ilością pinów i z*jebiście krótkim kabelkiem, w którym jak się później okazało, nie działa przycisk w prawo :) Aha, carty sprzedawali po piątalu. W zasadzie tyle "surowca" pozostało z tego miejsca. No i jeszcze miał jakieś niedobitki Terminatora z pozą Schwarzeneggera na opakowaniu :D
« Ostatnia zmiana: 01.05.2011, 22:17:15 wysłana przez Ceglas »

Vladzimierz

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #107 dnia: 02.05.2011, 11:07:23 »
To cienko u was. W Kaliszu to w paru punktach można coś dostać i trzeba często tam bywać bo w przeciągu tygodnia cartów już nie ma :P

henek155

• Aktywny użytkownik
  • The Dragon
« Odpowiedź #108 dnia: 18.05.2011, 22:56:25 »
W Rzeszowie na hetmańskiej jest centrum handlowe "HETMAN"i jest tam wypożyczalnia gier i filmów, gość ma tam jeszcze ze 100 cartów do sprzedania bo już ich nie pożycza

Oski123

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 20.06.2011, 20:57:13 »
W Słupsku na bazarze można nabyć skladanki.

OldSchool222

• NIECH SIĘ INNI WSTYDZĄ!!!
  • Stały bywalec PG
  • Pegasus Forever :]
« Odpowiedź #110 dnia: 20.06.2011, 20:58:17 »
u mnie na bazarkach już ni ma :/ kiedyś były :/

Oski123

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 20.06.2011, 21:04:30 »
Nawet pegasusy bazarowe.

BillyLee

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 20.06.2011, 21:28:38 »
Na rynku w Pruszczu Gdańskim kiedyś było tego od groma. Do teraz przetrwało jedno stoisko z garstką gierek.

marcin1323

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 29.07.2011, 23:52:43 »
carty fajne, co do famicona, to nie zgodzę się z niektórymi wypowiedziami - jest realnie szansa i to relatywnie spora na znalezienie ich na bazarach. Jeden warunek - to musi byc pchli targ. droga carta jest prosta, niemiec wyrasta/likwiduje kolekcje, zmienia hobby i wystawia wszystko na "wystawki". sam różne perełki tam juz zdążyłęm znaleźć (min modele do sklejania plasticard-a z DDR gdzie pojedyncze egzemplarze na aledrogo chodzą nawet powyżej stówki, a na bazaru za dwie dyszki poszły :)

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
« Odpowiedź #114 dnia: 30.07.2011, 01:11:25 »
carty fajne, co do famicona,

chyba FamicoMa  :P

...nie zgodzę się z niektórymi wypowiedziami - jest realnie szansa i to relatywnie spora na znalezienie ich na bazarach. Jeden warunek - to musi byc pchli targ. droga carta jest prosta, niemiec wyrasta/likwiduje kolekcje, zmienia hobby i wystawia wszystko na "wystawki". sam różne perełki tam juz zdążyłęm znaleźć (min modele do sklejania plasticard-a z DDR gdzie pojedyncze egzemplarze na aledrogo chodzą nawet powyżej stówki, a na bazaru za dwie dyszki poszły :)

Dobrze o tym wiemy. Problem w tym, że takich miejsc jest już w Polsce niestety niewiele.

marcin1323

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 30.07.2011, 07:57:18 »
ja mam tą dogoną sytuację, że mieszkałęm kiedyś w Gostyninie, teraz w Płocku i mam w zasiegu dwa wielkie pchle targi, jeden w Kutnie (sobota), drugi Włocławek (niedziela - jutro wybieramy się z żoną :) )  największy na jakim byliśmy to gdański jarmark dominikański :) zaliczyliśmy podczas podróży poślubnej

Faktycznie FamiCom :)  mae culpa, mae culpa mae grande culpa  ;D

qjaw

• www.sf-forum.pl - forum science fiction
  • Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 08.08.2011, 10:30:02 »
Witam,
A znacie jakieś miejsce we Wrocławiu gdzie można zdobyć carty?

Kilka razy rano obchodziłem wystawki na torach za świebodzkim - raz widzialem BS ;) ale gier nigdy.

Z góry dzieki za odpowiedz.

Vladzimierz

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #117 dnia: 13.08.2011, 10:28:07 »
Carty, konsole, pady itp. znaleźć można na ryneczku w Ustce (bardziej w centrum, ulicy nie znam) jest taki stragan z różnościami. Tam nawet sporo tego mają.

Kilka razy rano obchodziłem wystawki na torach za świebodzkim - raz widzialem BS ;) ale gier nigdy.
Warto się spytać czy mają bo często są gdzieś pochowane w jakiś pudłach.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #118 dnia: 15.08.2011, 21:19:32 »
A ja znam i tam będę n-ty raz w życiu, wiec proszę o dokładniejsze info co tam widziałeś :)

Vladzimierz

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #119 dnia: 17.08.2011, 10:04:05 »
No cóż widziałem, bs-a, viktora, spider-mena (nazwa konsoli), generalnie były niekompletne w pudełkach (np. brak pada) więc podejrzewam że trzeba to wszystko było razem złożyć - wszystko kupować odzienie - pady, pistolet i samą konsolę (najprawdopodobniej wszystko razem było w cenie normalnej konsoli 35zł). Carty: Trutles, Heroes Story (hack który kupiłem), Double Dragon (zły label), 'Fifa 98', więcej cartów nie pamiętam ale było jeszcze trochę.