Autor Wątek: Chip 'n Dale Rescue Rangers 2  (Przeczytany 12708 razy)

pegazus11

• Gość
Odp: Chip 'n Dale Rescue Rangers 2
« Odpowiedź #15 dnia: 26.07.2009, 19:55:57 »
druga część jest łatwiejsza od pierwszej i jest fajniejsza-Za chwile odpalę sobie część 1

Mati

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 30.08.2009, 21:24:36 »
Capcom robiąc sequel wiedziało co robi jeśli chodzi o drógą częśc Chip dale. Jedynka mi do gustu nieprzypadła, ale dróga część? Coś wspaniałego, coś w co gra się przyjemnie, ta muzyka w levelach, ten klimat, ta rozgrywka...istne cudeńko. Grę ukończyłem 2 razy...naprawdę polecam tym, którzy zalegają z tym tytułem.

Vanessa

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 30.01.2010, 12:38:13 »
Uwielbiałam tą grę. Gdy grałam pierwszy raz nie wiedziałam czemu nie ma strzelania tylko można chodzić kucać i skakać. Już miałam odłożyć tę grę ale zobaczyłam przypadkiem że da się podnosić skrzynki i nimi rzucać. No i wtedy zaczęłam grać. Etapy trudne nie były za to bossowie na początku tak i miałam problemy z przejściem tego latającego kocura w kanałach. Później już udawało mi się przejść i grę ukończyłam grając razem ze starszym bratem. Klął trochę jak ginęlam na wózkach w kopalni ale jakoś się udało. Mam piękne wspomnienia związane z tą grą i szkoda tylko że nie dało sie zagrać Gadget, Rockforem albo Bzyczkiem. Chyba że jest jakaś część o której nie wiem i tam da się nimi grać.

pegazbicz

• superwoman!
  • Aktywny użytkownik
  • od pegza czuje sie irie!
« Odpowiedź #18 dnia: 30.01.2010, 19:24:19 »
Uwielbiałam tą grę. Gdy grałam pierwszy raz nie wiedziałam czemu nie ma strzelania tylko można chodzić kucać i skakać. Już miałam odłożyć tę grę ale zobaczyłam przypadkiem że da się podnosić skrzynki i nimi rzucać. No i wtedy zaczęłam grać. Etapy trudne nie były za to bossowie na początku tak i miałam problemy z przejściem tego latającego kocura w kanałach. Później już udawało mi się przejść i grę ukończyłam grając razem ze starszym bratem. Klął trochę jak ginęlam na wózkach w kopalni ale jakoś się udało. Mam piękne wspomnienia związane z tą grą i szkoda tylko że nie dało sie zagrać Gadget, Rockforem albo Bzyczkiem. Chyba że jest jakaś część o której nie wiem i tam da się nimi grać.
nie mozna innymi postaciami grac.

jak dla mnie, to gra bardzo sympatyczna, ale jakos malo w niej akcji.
gram w nia tylko dla relaksu, jakos nie mam ochoty jej przechodzic.
ogladalam tylko te bajke ;D

dragon

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 15.09.2010, 11:24:37 »
Posiadam w końcu carcik z dwójeczką, ale jakoś wcnie miałem okazji się do niej przysiąść i na konsoli dłużej pograć, bo na emu to rozpracowaliśmy z bratem 2 razy.
Gra jest po prostu genialna, niesamowicie miodny klimat.

Kaptuch

• !!!KUNIO GANG!!! !TECHNOS!
  • Stały bywalec PG
  • !!!Dobry znajomy KUNIO KUNA!!!
« Odpowiedź #20 dnia: 15.09.2010, 15:14:12 »
Gra godna uwagi!Osobiście ją lubie.ładne kolorki,ciekawe poziomy,zróżnicowane postacie.No i Dwie wiewióreczki,które bawią Mnie do dziś ;)
Fajna gra.Miałem z Nią trudności,szczególnie ostatni level,gdzie te piłki do tenisa się odbijaja.Ostatni Boss?No cóż łatwy nie jest,ale nie jest też najtrudniejszy.Trzeba jeszcze pochwalić muzykę w grze.Wpada w ucho.
Co jak co,ale najstraszniejszym bossem w tej grze jest ten Duch.Wrrr

aileen

• Użytkownik
  • *
  • Invincible.
« Odpowiedź #21 dnia: 15.09.2010, 17:54:55 »
Gra staje zdecydowanie bardziej, hmm, ciekawa, gdy gramy w duecie. Inaczej będzie zablokowany dostęp do "tajnych miejsc" (nie ma ich za wiele, ale jednak). Poza tym druga wiewióra może w skrajnych przypadkach służyć jako 'sacrifice', czyli mięcho armatnie...

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
« Odpowiedź #22 dnia: 21.09.2010, 16:29:12 »
Wspaniała gierka. Przysiadłem do niej dziś i ukończyłem za pierwszym razem. Chociaż poziomy trochę za krótkie i sama gra też do najdłuższych nie należy. Cukierkowa grafika, fajne postacie - ogólnie gra się przyjemnie. Czy łatwa? Raczej tak ale to przecież tytuł bardziej do młodszych graczy więc nie mogło być hardkoru ;) Teraz poluję na jedynkę. Jak się trafi na allegro w ładnym carcie to łykam od razu.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #23 dnia: 02.11.2010, 19:38:56 »
Uuuuch, nareszcie udało mi się dłużej usiedzieć, przeboleć i przejść te całe wielkie Chip & Dale 2, no i absolutnie nie mam pojęcia, skąd przedmówcy tak strasznie chwalili pod niebiosa to coś..... Powiem jedno: ta gra jest CHOLERNIE NUDNA....... bez jaj, po prostu wieje nudą i crapem na kilometr. Tutaj widać wyraźnie, że tą grę po prostu "scrapowali" w porównaniu do części wcześniejszej i to baaaaaaardzo. Widać po samej muzyce (naprawdę strasznie monotonna, zanudzająca i wręcz usypiająca), tych dźwiękach np. podczas rzutu paczką i po dziwnej dynamice gry. Druga kwestia: ta gra jest STRASZNIE BANALNA (chyba nawet najłatwiejsza gra na NESa, w jaką kiedykolwiek grałem). Życia się tłucze po prostu non-stop, sam się nic a nic nie starałem w tej grze i na luzie przeszedłem (nawet nie powinienem stracić jednego życia w ostatnim bossie). Wystarczy rzucać wszędzie przed siebie, w bossów i wszystko wręcz samo się robi. Szczerze mówiąc, całe szczęście, że jest strasznie banalna, bo gdyby była trudniejsza, no to na pewno bym tego nie przeszedł i bym przez te flaki z olejem nie przebrnął..... Zero wciągania, żadnej mobilizacji, po prostu nic.

Jeżeli chodzi o część pierwszą, no to bezkonkurencyjnie ta część się nie umywa co do pierwszej części Chip & Dale, która jest po prostu świetna. Sam kilka razy przeszedłem, aż chyba zrobię to jeszcze raz ;) . Bardzo fajny pomysł, jeżeli chodzi o platformówkę (jak np. same rzucanie skrzynkami w przeciwników), bardzo wciągająca, muzyka wręcz budząca gracza do boju i aż chce się grać do końca i żal człowieka ogarnia, kiedy ta gra już się skończy. Niestety, grając tutaj w część 2 tej gry to aż wręcz czekałem na jej koniec niczym podczas spektaklu w operze.....

Przeszedłem raz tą grę i już drugi raz zupełnie nie chcę tego robić..... Aż wszystkich mocno zadziwię tym postem i jego końcówką, którą powiem całkowicie szczerze i wg uczuć: ta gra to jest jeden z najgorszych crapów na NESa, jakich mało i odradzam to coś każdemu......
« Ostatnia zmiana: 02.11.2010, 19:59:40 wysłana przez MaarioS »

Mati

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #24 dnia: 02.11.2010, 19:47:17 »
Uuuuch, nareszcie udało mi się dłużej usiedzieć, przeboleć i przejść te całe wielkie Chip & Dale 2, no i absolutnie nie mam pojęcia, skąd przedmówcy tak strasznie chwalili pod niebiosa to coś..... Powiem jedno: ta gra jest CHOLERNIE NUDNA....... bez jaj, po prostu wieje nudą i crapem na kilometr. Tutaj widać wyraźnie, że tą grę po prostu "scrapowali" w porównaniu do części wcześniejszej i to baaaaaaardzo. Widać po samej muzyce (naprawdę strasznie monotonna, zanudzająca i wręcz usypiająca), tych dźwiękach np. podczas rzutu paczką i po dziwnej dynamice gry. Druga kwestia: ta gra jest STRASZNIE BANALNA (chyba nawet najłatwiejsza gra na NESa, w jaką kiedykolwiek grałem). Życia się tłucze po prostu non-stop, sam się nic a nic nie starałem w tej grze i na luzie przeszedłem (nawet nie powinienem stracić jednego życia w ostatnim bossie). Wystarczy rzucać wszędzie przed siebie, w bossów i wszystko wręcz samo się robi. Szczerze mówiąc, całe szczęście, że jest strasznie banalna, bo gdyby była trudniejsza, no to na pewno bym tego nie przeszedł i bym przez te flaki z olejem nie przebrnął..... Zero wciągania, żadnej mobilizacji, po prostu nic.

Jeżeli chodzi o część pierwszą, no to bezkonkurencyjnie ta część się nie umywa co do pierwszej części Chip & Dale, która jest po prostu świetna. Sam kilka razy przeszedłem, aż chyba zrobię to jeszcze raz  ;) . Bardzo fajny pomysł, jeżeli chodzi o platformówkę (jak np. same rzucanie skrzynkami w przeciwników), bardzo wciągająca, muzyka wręcz budząca gracza do boju i aż chce się grać do końca i żal człowieka ogarnia, kiedy ta gra już się skończy. Niestety, grając tutaj w część 2 tej gry to aż wręcz czekałem na jej koniec niczym podczas spektaklu w operze.....

Przeszedłem raz tą grę i już drugi raz zupełnie nie chcę tego robić..... Aż wszystkich mocno zadziwię tym postem i jego końcówką, którą powiem całkowicie szczerze i wg uczuć: ta gra to jest jeden z najgorszych crapów na NESa, jakich mało i odradzam to coś każdemu......
Pozostawię to bez komentarza. Chip dale 2 crap? Zkądś ty się urwał ? Nie no zatkałeś mnie stary i sam nie wiem czy się z twojego posta śmiać, czy płakać, bo jesteś chyba jedyną osobą, która tak ostro zjechała tą grę.
A co do jedyneczki, to się właśnie kilka miesięcy do niej przekonałem i bardzo mi się teraz oby2 części podobają.
« Ostatnia zmiana: 02.11.2010, 20:01:15 wysłana przez AdamStar »

MaarioS

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #25 dnia: 02.11.2010, 19:53:38 »
Jak widać, jestem jedyny, ale jednak chyba lepiej jest napisać swoje prawdziwe zdanie o tej grze niż jakoś głupio bujać, że mi się podoba nie?? Po prostu jak widać, zupełnie mi nie przypadła do gustu i tyle. Chyba głównie dlatego, tak jak wyżej wspomniałem, to jest strasznie nudne...... (przynajmniej dla mnie)

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #26 dnia: 02.11.2010, 20:00:13 »
Granie w nudne gry, tym bardziej ich przechodzenie jest sprzeczne z logiką myślenia jak dla mnie.
« Ostatnia zmiana: 02.11.2010, 20:27:59 wysłana przez machbed »

MaarioS

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #27 dnia: 02.11.2010, 20:06:47 »
Granie w nudne gry, tym bardziej ich przechodzenie jest sprzeczne z logiką myślenia jak dla mnie.

Z tym to różnie to bywa. Podobnie jak to zwykle jest z filmami. Czasami coś jest na początku nawet bardzo nudne, ale może po jakimś czasie bądź po którymś tam ponownym włączeniu może wciągnąć nawet nieźle (podobnie jest z tym, jak na początku jakaś gra może kogoś wnerwić) :P . Tutaj niestety tak nie było....

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #28 dnia: 02.11.2010, 20:53:56 »
@Mati - Nie wiem jak ty, ale ja ie lubię podejścia niektórych ludzi niemogących pojąć, że ktoś ma inne zdanie od nich. Ja C&D 2 uwielbiam, MaarioS nie i o tym napisał. Co w tym nadzwyczajnego?

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 02.11.2010, 21:06:32 »
Własnie. Na forum jakie by to forum nie było nie chodzi o to by wszyscy mieli jednakowe zdanie i pisali tylko same miłe komentarze by nie urazić nikogo kto myśli inaczej. To nie pisemko Bravo Girl dla siks i nastolatek. Każdy ma prawo wyrażać swoje opinie na temat gier bez względu na to jakie one są, byle tylko wypowiedź była poparta argumentami.

Ja na temat C&D2 obiektywnie powiem tyle: Przejście jej jest wyjatkowo łatwe, 1Up'y zdobywa się rzeczywiście w bardzo szybkim tempie. Osobiście za każdym razem jak ją przechodziłem to nie chciało mi się po ukończeniu do niej wracać. Rozgrywka w C&D2 jest przyjemna ale bez emocji niestety (może poza korytarzem z działkiem gdy trzeba się chować pod skrzynkami). Przez brak emocji faktycznie jest nudna, mimo ze pozostałe aspekty są rewelacyjnie wykonane. Cenię ją jedynie za wykonanie, fabułę w ciekawie zaprezentowanych odsłonach i za świetnych bossów .. za nic więcej.