Autor Wątek: Częściowo zamknięte forum dla SG  (Przeczytany 9739 razy)

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
Częściowo zamknięte forum dla SG
« dnia: 20.07.2009, 15:52:45 »
Mam pewna propozycje, a mianowicie zrobic zamkniety kacik dla starej Gwardii. Beda odzielne dzialy/dzial w ktorym beda mogly pisac tylko wybrane osoby, aby dyskusja byla rzeczowa i na poziomie. Dostac pozwolenie na pisanie bedzie mogla tylko osoba, ktora zostanie polecona przez inna majaca juz ten przywilej i zostanie zaakceptowana przez wiekszosc. Rowniez jak wiekszosc bedzie chciala to bedzie mozna dana osobe z tego zamknietego grona usunac.

Czytac tematy beda mogli wszyscy, ale pisac tylko wybrani. Co Wy na to?

I tutaj od razu pytanie jakie dzialy byscie widzieli na pewno bylby jeden gdzie mozna by podyskutowac o grach na Pegasusa, czy cos wiecej? Od razu mowie, ze nie bedzie tam dzialow w stylu hyde park itp. - chodzi o zachowanie wysokiego poziomu rozmow :)

Kostek

• Stały bywalec PG
  • Pegasus fan
Odp: Częściowo zamknięte forum dla SG
« Odpowiedź #1 dnia: 20.07.2009, 15:56:26 »
Doskonały pomysł, popieram :) Może "Stare lata" i "Gry na pegasusa" ? ;)

ktora zostanie polecona przez inna majaca juz ten przywilej
Na razie nie ma żadnej więc będzie musiało najpierw powstać takie podstawowe grono bo tak to nikt nie przystąpi bo nie ma kto polecić  :P
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 14:53:01 wysłana przez AdamStar »

PEGASUS Master 2

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20.07.2009, 15:56:50 »
Jestem za i nawet przeciw, za bo to dobry pomysł, przeciw bo mnie tam pewno nie będzie.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 14:53:27 wysłana przez AdamStar »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #3 dnia: 20.07.2009, 16:02:48 »
Raczej nie. Był kiedyś topic dla starogwardzistów i był to tak w zasadzie protoplasta "...KRYZYS". Evil stworzył STARĄ GWARDIĘ po to, żeby świeciła innym przykładem a nie się izolowała, ale nie będę miał nic przeciwko stworzeniu oddzielnej rangi czy kolorku.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 14:54:02 wysłana przez AdamStar »

Kostek

• Stały bywalec PG
  • Pegasus fan
« Odpowiedź #4 dnia: 20.07.2009, 16:05:38 »
Temat KRYZYS to takie pomieszanie z poplątaniem wszystkiego bez ładu taktu i w większości - poziomu. SG nie izolowało by się, ale miało by okazje porozmawiac tylko w swoim gronie bez ludzi pokroju wiadomych osób ;)

Ale ranga czy kolor też wydają się nie głupim pomysłem ;)

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #5 dnia: 20.07.2009, 16:08:04 »
Jestem za, Kostek podał dobre działy, może jeszcze coś na temat działania forum.
Pomysł ogólnie jest dobry, jedyny problem jest taki że jest mało użytkowników i może być tak że nie będzie miał kto pisać.

O widzę że w międzyczasie padła propozycja nadania rangi, faktycznie niegłupi pomysł.

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #6 dnia: 20.07.2009, 16:15:28 »
No ja widze to tak jak napisal Kostek. Mam nadzieje, ze nikt sie nie odizoluje i bedzie pisac tylko w tych zamknietych tematach ;) Moze to tez byc dobry wzor dla innych. Ludzie beda widziec, ze jak beda pomagac innym/sensownie pisac i sie udzielac na otwartym forum to dostana range i beda mogli pisac na zamknietym :)

PEGASUS Master 2

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20.07.2009, 16:17:11 »
OK, piszę się na to!
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 14:55:21 wysłana przez AdamStar »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #8 dnia: 20.07.2009, 16:20:28 »
Tylko jak napiszę o grze na Pegasusa w dziale zamkniętym, to z tych dwóch-trzech starogwardzistów nikt nie odpisze. I gdzie tu dyskusja? Czasami nawet odpis jednodniowego usera może ruszyć jakiś martwy topic, a tam będzie jeden-dwa rozbudowane posty na temat i nic więcej. Ładny różowy kolorek gwiazdek na forum wystarczy.

I jeszcze jedno, może to już moja mała paranoja, ale wygląda to jak próba ratowania Maxwella, bo STARA GWARDIA będzie miała swój dział to napiszesz, że nie ma się co czepiać że gdzie indziej bzdury piszą, macie swój dział siedźcie tam.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 14:59:59 wysłana przez AdamStar »

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #9 dnia: 20.07.2009, 16:28:04 »
Pomysł nie ma nic wspólnego z Maxwellem, raczej mi się skojarzył z oskarżeniami innych, że oni tutaj już nie piszą, bo się noobki wtrącają i spamują tematy to będzie cześć dla zasłużonej załogi.

Pierwszą ekipę wybiorę ja i później te osoby już będą decydować kogo przyjąć, wiec pewno kogoś zaproponują od razu ;)
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 15:01:20 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 20.07.2009, 19:49:40 »
Według mnie to forum częściowo zamknięte to głupi pomysł, mi się wydaje że forum powinno być dla wszystkich a nie dla wybranych.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 15:01:54 wysłana przez AdamStar »

Ten Tamten

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 20.07.2009, 20:33:32 »
Moim nieskromnym zdaniem (które się nie liczy, no ale napiszę :p) nie jest to dobry pomysł, dlatego, że nie ma sensu wprowadzać podziału na forum, na którym pisze góra kilkanaście osób (chodzi mi o regularne w miarę użytkowanie a nie o 2 posty w szukam gry, czy pomocnej dłoni). Zarejestruje się ktoś nowy, od razu będzie się czuł wyobcowany, jakby był użytkownikiem drugiej kategorii. Wątpię żeby się bardziej starali nowo przyjęci, mnie się raczej wydaje, że to zadziała wręcz w drugą stronę.

Przecież tu nigdy nie było podziałów, jeśli przyszedł ktoś nowy, chętny do dyskusji i w miarę rozgarnięty, to zostawał raczej mile przyjęty i nikt mu nie wytykał, że nie ma prawa głosu, bo jest na forum od tygodnia.

raczej mi się skojarzył z oskarżeniami innych, że oni tutaj już nie piszą, bo się noobki wtrącają i spamują tematy
Na noobów nic nie poradzisz (ja jestem wzorcowym przykładem! :p Nie do zwalczenia :>). Poziom dyskusji można utrzymać przez dobre moderowanie i szybkie reakcje na tychże noobów, to w zupełności wystarczy, zamiast oddzielać ludzi kratami i dzielić ich na kategorie.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 15:03:33 wysłana przez AdamStar »

Kostek

• Stały bywalec PG
  • Pegasus fan
« Odpowiedź #12 dnia: 21.07.2009, 11:12:58 »
Dobra evil idź już sobie, za dużo piszesz ;p żegnamy miło Cie było widziec ;p Ale z twojego punktu widzenia, to faktycznie genialnym pomysłem się może nie wydawac. Choc oczywiście spróbowac nie zaszkodzi :]

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #13 dnia: 21.07.2009, 11:25:17 »
Mi się nie podoba. Że co, ma być dział "gry na pegasusa" oddzielny dla SG i dla "plebsu" i będzie temat o danej grze i tu i tu. To co, mam napisać dwa takie same posty? Albo w dziale dla SG lepszy? Tylko po co i czemu? A może w ogóle nie odpisywać w zwykłym temacie? Ale wtedy faktycznie się  odetniemy od reszty? A jak jakiś mało aktywny user ma coś ciekawego do napisania, czemu ma tego nie zrobić, bo napisałem nie w tym dziale? A może kontynuować potem dyskusję z działu dla gwardii w zwykłym, żeby nie było pokrzywdzonych i poczucia izolacji?
I tak dalej...
Więcej tu sprzeczności niż w sprawie Olewnika. Nie możemy robić izolatki dla "lepszych" userów, nie można wszystkich nie-gwardzistów wrzucać do jednego wora z Maxwellem i Lechem.
Z tym Maxwellem to faktyczne przegiąłem, myśli mi się pomieszały ;) ale wydaje mi się, e to taka twoja chytra taktyka zrobienia Multipeksu, o którym tyle pisałeś, bo skoro gwardia ma swój dział, to nie ma się prawa czepiać userów piszących posty typu "fajna gra 9/10" albo "przeszedłem 2 razy, za drugim razem dłubiąc dużym palcem u nogi w nosie". Bez sensu i absurd.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 15:06:25 wysłana przez AdamStar »

Kostek

• Stały bywalec PG
  • Pegasus fan
« Odpowiedź #14 dnia: 21.07.2009, 12:58:53 »
Chyba faktycznie na razie jest to porostu nie przygotowany temat, aczkolwiek spróbować można, i na pewno jakieś nowe tematy tylko dla gwardzistów się znajdzie.

Podsumowując - możemy spróbować jednak nie jest tak plan na dłuższą metę.
« Ostatnia zmiana: 18.09.2010, 15:06:56 wysłana przez AdamStar »