Moim nieskromnym zdaniem (które się nie liczy, no ale napiszę :p) nie jest to dobry pomysł, dlatego, że nie ma sensu wprowadzać podziału na forum, na którym pisze góra kilkanaście osób (chodzi mi o regularne w miarę użytkowanie a nie o 2 posty w szukam gry, czy pomocnej dłoni). Zarejestruje się ktoś nowy, od razu będzie się czuł wyobcowany, jakby był użytkownikiem drugiej kategorii. Wątpię żeby się bardziej starali nowo przyjęci, mnie się raczej wydaje, że to zadziała wręcz w drugą stronę.
Przecież tu nigdy nie było podziałów, jeśli przyszedł ktoś nowy, chętny do dyskusji i w miarę rozgarnięty, to zostawał raczej mile przyjęty i nikt mu nie wytykał, że nie ma prawa głosu, bo jest na forum od tygodnia.
raczej mi się skojarzył z oskarżeniami innych, że oni tutaj już nie piszą, bo się noobki wtrącają i spamują tematy
Na noobów nic nie poradzisz (ja jestem wzorcowym przykładem! :p Nie do zwalczenia :>). Poziom dyskusji można utrzymać przez dobre moderowanie i szybkie reakcje na tychże noobów, to w zupełności wystarczy, zamiast oddzielać ludzi kratami i dzielić ich na kategorie.