Autor Wątek: Odzew Admina w sprawie Maxwella  (Przeczytany 15083 razy)

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
Odzew Admina w sprawie Maxwella
« dnia: 19.07.2009, 19:47:06 »
Hej!
Po pierwsze to jakby ktos nie zauwazyl to jest lipiec, wiec Ci co sie ucza maja wakacje, a w wakacje sie czesto spedza poza domem. Mnie w wakacje zobaczycie raz na tydzien, bo mam takie szczescie, ze caly czas gdzies wyjezdzam.

Zamknalem dwa poprzednie tematy dotyczace moda. Wiekszosc osob radze, zeby sie puknela w glowe. I to najlepiej kilka razy. Szczegolnie przed pisaniem w tym temacie, bo juz niektorzy przeholowali w innych.

Teraz opisze jak ja to widze.

Przebrnalem przez ok. 10 stron 2 tematow i wiekszosci argument jest taki "Maxwell sie nie nadaje". Czemu? I tutaj pelno bluzg i popiernie jeden drugiego i wspolna nagonka na Maxwell'a.

Evil - o forum i stronie Evila wiedzialem. Pewno ja nawet widzialem jako jeden z pierwszych. Chcial z tego powodu odejsc, naklonilem go by mimo to zostal. Faktycznie pierowtnie przez krotki czas z jego strony byl link na to forum. Tutaj nie ma zadnego walka.
Evil'a szanowalem i dobrze moderowal, dbal o portal. Jednak zachowywal sie jak duze dziecko - cos mu nie pasi kasuje konto, powraca, znowu kasuje. Ja jestem zarejestrowany na kilku forach, nigdy konta nie skasowalem, kiedys na niektore wracalem po 3 latach pisania. Jak sie nie pisze to nie trzeba konta kasowac. Przez takie zachowania juz nie wiadomo czasem kto jest kim. I czy np. "Evil 15" to stary Evil czy nowy - tak jest teraz z Pegasus Masterem.

Dziwne jest to, ze nagle jest nowy mod to Evil wchodzi i protestuje, ze Maxwell nie moze byc, ale on i tak ma swoje forum, wiec go to nie obchodzi. Nie widze w tym zadnego sensu...

Pegasus Master 2 - tlumacze nizej...

Pozostali - kiedys byl juz robiony ranking, kto ma zostac modem. Kazdy kogos tam polecal tylko pozniej nikt z tych osob nie chcial nim byc. Niektorzy odmawiali dopiero jak sie pisalo na gg itp. To, ze ktos ma 500 postow nie oznacza, ze chce byc modem.

Zarzuty do Maxwella, ze jest pol roku na forum dostal moda m.in. za recenzje. Dostal bo przez te pol roku pisal kogo zbanowac, gdzie jest spam, co przeniesc do innego tematu, napisal tez bardzo duzo recenzji. Zasluzyl sie dla forum i portalu, a reszta co? Mam dac moda komus kto nic nie robi i nawet nie chce byc modem? tylko dlatego, ze jest tutaj od 2 lat?  

Patrze na sprawe obiektywnie, a z poprzednich dyskusji widze, ze brakuje reszcie obiektywizmu. Nie bronie Maxwell'a i nie wiem, czy mial on inne forum i czy kogos namawial na PW. Dziwne tylko, ze nikt mi nie napisal tego wczesniej, ze byly rozsylane takie wiadomosci. Maxwell wspominal mi, ze pisal recenzje dla innego portalu, ale wybral ten.

Jak ktos, cos ma na Maxwell'a to niech napisze o tym na forum. Tylko rzeczowo, a nie to, ze jest 'dwulicowcem' bo jest tez na innym forum, bo z tego nic nie wynika. Przedstawcie jakos konstruktywnie swoje argumenty i bez flugania. Rowniez raportujcie mi jak cos zostanie zle przeniesione czy usuniete.

Co do Starej Gwardii i forum Evila. Zaluje mi, ze tyle osob wartosciowych odeszlo, ale po prostu dwie wizje portalu sie mijaja. To tak jakbysmy byli fanami kina - jedni chca ogladac kino niezalezne - amatorskie, nieznanych tworcow, klasyki. Taka grupa jest Stara Gwardia - koneserzy gatunku.
Inni natomiast to w wiekszosci osoby nastawione na wszystkie komercyjne hity serwowane przez multipleks. I ten portal jest troche takim multipleksem. Dziennie przychodza tu setki osob. Pewno z 70% pamieta z czasow Pegasusa tylko Mario i Contre, zadaja glupie pytania lub nie moga rzeczowo porozmawiac, ale fajnie, ze przynajmniej o Pegasusie pamietaja i chca w te gry pograc. Portal i forum sa tutaj dla wszystkich. Tak samo jak np. w branzy filmowej - zobaczice na duzych portalach jakie sa dyskusje o filmach - jednozdaniowe i w wiekszosci klotnie zwolennikow z przeciwnikami danego filmu.
Pat jest taki, ze na innym forum mozecie sobie toczyc rozbudowane dywagacje ale tylko w gronie 5 osob. Tutaj sa setki osob ale juz ciezej porozmawiac sensownie, mimo to wiekszosc z Was tutaj wraca, bo chce pogadac z szerszym gronem internautow.
« Ostatnia zmiana: 19.07.2009, 21:29:22 wysłana przez Carnagge »

Ten Tamten

• Użytkownik
  • *
Odp: Odzew Admina w sprawie Maxwella
« Odpowiedź #1 dnia: 19.07.2009, 20:03:40 »
Czekałem aż się odezwiesz. Nigdy bym tutaj nie wrócił, bo nie mam po co, jak sam zauważyłeś. Zawsze wracałem przez namowy użytkowników, to samo było teraz. Nie wiem czemu niektórzy ludzie ciągle piszą do mnie w sprawie tego forum, ale też nie bardzo mogę powiedzieć, że mnie to nie obchodzi, kiedy spędziliśmy tu sporo miesięcy wspólnie. Potwierdzam, że mod nie może banować, znaczy zależy jak ma ustawione uprawnienia, ja nie mogłem :p Ale i tak nie miałem takiej potrzeby, bo o dziwo z większością udawało mi się dogadać.

Słowo "dwulicowiec" mi pasowało doskonale, bo to nie chodzi o to, czy on miał inne forum, ale o to, że siedział na tym a zwoływał na inne, kiedy go wykopali (gararz dał kilka cytatów z tamtego forum pod adresem Maxwella, bodajże w wątku "Kryzus...") postanowił działać tutaj. To nie był wybór. Tłumaczenie takie, że dostaje moda za to, że robił recenzje też jest bez sensu, przecież wiele osób Ci robiło recenzje, nie każdy z nich był modem.

A to, że Ci zgłaszał i pokazał, że jest dobrym modem - spójrz na ostatnie dni - przenosi wątki do nieodpowiednich działów, później edytuje żeby pasowały, usuwa posty bez powodu (mi usunął w dziale szukam gry, mimo że dałem tylko tytuł i link do gry, później usunął dwukrotnie post, w którym zgłosiłem, że mi usunął tamtą wypowiedź). Zachowuje się jakby był bogiem na forum, na zarzuty nie odpowiada, tylko ich unika. Nie ma zupełnie szacunku wśród użytkowników, jak niby może skutecznie moderować, skoro nie potrafi a ludzie mu nie pomogą? To jest spojrzenie obiektywne. Ty raczej spojrzałeś z tej strony, że wydawało Ci się, iż jest to osoba która się stara i być może zasługuje na moda, ale jak widać chyba nie do końca tak jest.

Coby nie mówić, rzadko się zgadzaliśmy, ale zawsze miałeś na tacy co mi się nie podoba. Tak samo zresztą jest i teraz, piszesz że żal Ci, że użytkownicy odeszli. A tak w sumie robisz wszystko przeciwko nim, gdyby im nie zależało na tym forum, już dawno by poszli w cholerę. Podobnie jak Maxwell, gdyby mu zależało...

ed. jeszcze to:

Dziwne jest to, ze nagle jest nowy mod to Evil wchodzi i protestuje, ze Maxwell nie moze byc, ale on i tak ma swoje forum, wiec go to nie obchodzi. Nie widze w tym zadnego sensu...

Dla mnie dziwniejsze jest to, że ludzie do mnie piszą "zobacz na nowego moda na P-G", kiedy mnie to nie obchodzi (no właśnie, chyba jednak ciągle obchodzi, bo kupa moich wspomnień tu została i recenzji, za które nie chcę "zapłaty", bo robiłem to dla siebie i dla portalu, którego byłem użytkownikiem). Ludzie Cię nie znają, pewnie dlatego piszą do mnie. A ja tak w sumie nie protestuję dla siebie, tylko piszę za tych, którzy sami nie piszą (bo może myślą, że nie ma sensu, skoro admin nie istnieje i znają go tylko z opowieści). No, to tyle ode mnie.
« Ostatnia zmiana: 19.07.2009, 20:13:32 wysłana przez Ten Tamten »

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #2 dnia: 19.07.2009, 20:34:12 »
Przebrnalem przez ok. 10 stron 2 tematow i wiekszosci argument jest taki "Maxwell sie nie nadaje". Czemu? I tutaj pelno bluzg i popiernie jeden drugiego i wspolna nagonka na Maxwell'a.
Na początku były argumenty przeciwko Maxwellowi, ale ten nie odnosił się od nich, a zamiast odpowiadać starał się zmienić temat, atakował innych i wyłapywał literówki. Normalne argumenty nie docierały do innych więc co się dziwisz że niektórych poniosło i zaczęli go bluzgać. Nie popieram opierania dyskusji na wyzywaniu rozmówcy, ale jeżeli Maxwell olewał innych nie odpowiadając na zarzuty to nie ma się co dziwić że do tego doszło.

Patrze na sprawe obiektywnie, a z poprzednich dyskusji widze, ze brakuje reszcie obiektywizmu.
No tak brakuje nam nam obiektywizmu, podobnie jak kilku osobom na którym poprzednio udzielał się Maxwell :/.

Co do PM2 to faktycznie dziwna sprawa, ale nie wiem co o tym sądzić niech może on się najpierw wypowie.

Ogólnie to na początku byłem do Maxwella nastawiony neutralnie, uważałem po prostu że nie nadaje się na moda, ale poza tym jest ok. Dopiero jak zamiast odnosić się do zarzutów zaczął się wykręcać zraziłem się do niego.

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #3 dnia: 19.07.2009, 20:35:25 »
Tymczasowo cofnalem Maxwellowi uprawnienia moderatorskie do wyjasnienia sprawy z tym moderowaniem - usuwanie tematow/zmiany/kasowanie/dopisywanie.
Prosze tez o dawanie przykladow tego, co jest/bylo zle zmoderowane - konkretny link do tematu, zebym mogl to zobaczyc i zapytac o to Maxwell'a, a tak to nie wiem o czym mowicie.

Warto tez zauwazyc, ze na setki osob, ktore dziennie odwiedzaja forum, na razie wypowiedzialo sie o Maxwellu moze z 5 uzytkownikow, co nie stanowi nawet 1% odwiedzajacych.
Tak samo nie mam zalu jak ktos odchodzi, bo ma jakies inne wyobrazenia i wizje forum, bo na jego miejsce przychodzi ktos inny. Kazdy ma prawo decydowac, gdzie chce sie udzielac i niech nie pozbawia tego prawa innych.

[Edit] Prosilbym o podanie tez linkow do tych tematow, gdzi ebyla dyskusja o Maxwellu np. Hyde Park, bo nie wiem gdzie tego szukac.

I temat oczywiscie tez dotyczy samego zainteresowanego, ktory moze tutaj wyjasniac cala sprawe.
« Ostatnia zmiana: 19.07.2009, 20:37:21 wysłana przez Carnagge »

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #4 dnia: 19.07.2009, 20:39:52 »
Z tymi setkami to troche cię ponosi, żadko kiedy jest więcej niż kilku aktywnych użytkowników (przez aktywnych rozumiem tych którzy przez dłuższy czas wypowiadają się gdzieś poza szukam gry). A wypowiedziała się większość z udzielających się użytkowników.

Ten Tamten

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19.07.2009, 20:41:14 »
Sporo jest już usuniętych, zrobiłem screena posta, którego już też nie ma
http://img268.imageshack.us/img268/3967/kabat2.jpg

Ten wątek brzmiał inaczej i był w Hyde Parku, zupełnie bezcelowa edycja i przeniesienie do działu Kupię
http://forum.pegasus-gry.com/index.php/topic,1303.0.html

Było też kilka przykładów spamerstwa, albo nie zwracania uwagi na spamerstwo. Zaraz wkleję.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 22:56:11 wysłana przez AdamStar »

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #6 dnia: 19.07.2009, 20:48:04 »
Wrócił do Hyde Parku, bo to nic wspólnego z kupie/sprzedam nie ma - przeniosłem. Nikt nic kupować nie zamierzał.

[edit] Co do aktywnych użytkowników masz racje, ale chodzi mi o samych odwiedzających.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 22:57:23 wysłana przez AdamStar »

Ten Tamten

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19.07.2009, 20:49:28 »
Bzdura, bo zrobiłeś z niego post o kupnie padów a chodziło o to, czy jeszcze robią gry i pady, to miał być wątek do dyskusji o tym, czy robią gry i sprzęt, bo o kupnie padów, to już ta użytkowniczka wątek założyła. Tam gdzie trzeba zresztą

Kolejne bzdury byłego moda. Upomina usera, żeby zakładał wątek gdzie trzeba:
http://forum.pegasus-gry.com/index.php/topic,1239.msg14321.html#msg14321

a sam robi dokładnie to samo, za co upomniał usera:
http://forum.pegasus-gry.com/index.php/topic,1220.msg13668.html#msg13668
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 22:58:06 wysłana przez AdamStar »

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #8 dnia: 19.07.2009, 21:02:41 »
W tym wątku spod drugiego linku podanego przez Evila to po przeniesieniu usunąłem tylko fragment postu, gdzie było napisane "Nie wiem, czy w dobrym dziale dałem ten wątek" czy coś w tym rodzaju.
Wydaje mi się że jednak nie powinieneś modyfikować postów, poza np. wycinaniem treści wulgarnych i łamiących regulamin. Albo post jest spamem i go wywalasz albo nie i zostaje.
Wrócił do Hyde Parku, bo to nic wspólnego z kupie/sprzedam nie ma - przeniosłem. Nikt nic kupować nie zamierzał.
A czy nie lepiej np. do działu "Konsole"? Bo jak przenosiłem, to też myślałem wpierw, żeby właśnie tam przenieść.

Carnagge - konosle byłby najlepszy, ale już wróciłem go w oryginalne miejsce, żeby nie robić jeszcze większego zamieszania

Tutaj wyjątkowo się z Tobą zgodzę.

[edit]Co do aktywnych użytkowników masz racje, ale chodzi mi o samych odwiedzających.
Trudno żeby ktoś kto wchodzi tutaj na chwilę i się nie udziela interesował się tym kto jest modem, wobec tego pisanie o tym ze 1% użytkowników jest przeciw Maxwellowi jest lekkim nadużyciem
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 23:00:12 wysłana przez AdamStar »

PEGASUS Master 2

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19.07.2009, 21:06:50 »
No to się ciesze że sprawa z moim banem się zakończyła, sorki że naskoczyłem na Maxwell'a. Z tym ip to musiałem mieć wielkiego pecha że na mnie trafiło.

Edit:
Co z banem? Jak powiedział Carnagge był taki użytkownik ania, dostała bana na 5 adresów ip. ja łącząc się z PG połączałem się z jednego z zablokowanych numerów ip z tąd ten komunikacik o banie. Po tym komunikacie dałem sobie spokój, Mcin pisząc ze mną na GG zachęcił mnie na powrót, powróciłem lecz tworząc nowe konto, no i od razu naskoczyłem na Maxwella, sorki.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 23:02:43 wysłana przez AdamStar »

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #10 dnia: 19.07.2009, 21:33:00 »
Pegasus Master 2 - teraz zbadalem sprawe z tym kontem. Nie wiem jak to bylo. Ono nie jest na liscie zbanowanych. Wczesniej z tego IP pisala 'ania19' pozniej "PEGAZUSmaster 2", a nastepnie "PEGASUS Master 2".
Konta nikt nie zbanowal. Musiales je sam usunac lub ktos Ci je usunal z Twojego kompa - siostra/brat. Innej opcji nie widze.

PEGASUS Master 2

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 19.07.2009, 21:35:48 »
Raczej żona, aż się zapytam.
Sorki że tak głupio wynikło.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 23:03:52 wysłana przez AdamStar »

Kostek

• Stały bywalec PG
  • Pegasus fan
« Odpowiedź #12 dnia: 19.07.2009, 21:41:08 »
Jest dużo innych argumentów ;> Chocby w moim pierwszym, długim poście w tej sprawie.

Zarzuty do Maxwella, ze jest pol roku na forum dostal moda m.in. za recenzje. Dostal bo przez te pol roku pisal kogo zbanowac, gdzie jest spam, co przeniesc do innego tematu, napisal tez bardzo duzo recenzji.

Za pisanie recenzji, na mój rozum, należy mu się odznaka recenzenta, nic poza tym. Jeśli chodzi o raportowanie, to każdy mógł to zrobic jednak nikt nie robił, bo właśnie przez takie podlizywanie Maxwell stracił szacunek u większości userów. Jednak nie u mnie. U mnie stracił go dopiero kiedy kompletnie olał mój post, mimo kilku próśb przeczytania i odpowiedzi na niego, w którym nawet na niego nie najeżdżałem... to się nazywa miganie od kłopotów. Kolejna sprawa to wypędzanie nas z tego forum, ponieważ podobno mamy inne, swoje heh :/ Oprócz tego pogrążał się z każdą kolejną wypowiedziom. Osoba, która nie ma szacunku u innych nie moze byc modem. I stracił ten szacunek na własne życzenie - nie dlatego, że kiepsko wykonywał swoje obowiazki, ale dlatego, że robił nam na złośc, i nie starał się pogodzic i naprawic swoich błędów. Tyle ode mnie.

Pozdro

« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 23:04:24 wysłana przez AdamStar »

PEGASUS Master 2

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19.07.2009, 21:42:28 »
Nie, telefon mam z plusa i wykupuję pakiet 50MB za 10zł, i hulaj dusza.

Okazało się iż to żona właśnie usunęła moje konto, hasło zna bo często je stosuję. Tak więc ostateczna teza: konto usunęła żona - bo długo przed kompem siedzę.

Co do pisania z telefonu to jestem teraz przy wejściu do supermarketu "biedro..." bo pracuję jako ochrona.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 23:05:46 wysłana przez AdamStar »

Kostek

• Stały bywalec PG
  • Pegasus fan
« Odpowiedź #14 dnia: 19.07.2009, 21:46:54 »
Żona, ochrona? To znaczy, że w profilu masz niewłaściwy wiek napisany  ;) chyba że ściemniasz ;D
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 23:06:14 wysłana przez AdamStar »