Autor Wątek: Nowy moderator - Maxwell  (Przeczytany 19077 razy)

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
Nowy moderator - Maxwell
« dnia: 12.07.2009, 17:58:33 »
Od dzisiaj moderatorem został Maxwell. Niektórzy mogą się burzyć, że maja znacznie dłuższy staż na forum, ale już tłumacze moja decyzje. Maxwell od samego początku chciał być modem i od jakiś 2 mc regularnie raportuje mi wszystkie nieprawidłowości na forum. Dzięki temu wiem, że ma rozeznanie, co należny usunąć/zbanować.
Ponadto podesłał ok. 30 recenzji, które niebawem pojawia się na portalu :)
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:21:07 wysłana przez AdamStar »

Ten Tamten

• Gość
Odp: Nowy moderator - Maxwell
« Odpowiedź #1 dnia: 15.07.2009, 13:21:38 »
Dzień dobry, jestem tu w zasadzie z uwagi na zaproszenie ze strony kilku osób, (dokładnie 6, ale mniejsza z tym).

Mam nadzieję, że panuje tu jeszcze wolność wypowiedzi i post nie zostanie przy pierwszej okazji usunięty, a jeśli tak, to na wszelki wypadek wyślę kopię na PW do admina.

Z niewiadomych mi przyczyn osoby, jak to zostało ładnie nazwane ludzie "raportują mi", że dzieje się tu nie za dobrze, kiedy to był jeden głos, to po prostu olałem :p ale kiedy pojawiły się kolejne, no to najwyższa pora się odezwać.

Nie rozumiem kompletnie jak można być takim ignorantem panie adminie. Piszesz "Maxwell od samego początku chciał być modem i od jakiś 2 mc regularnie raportuje mi wszystkie nieprawidłowości na forum". Maxwell od samego początku był forumowym dwulicowcem. Zarejestrował się tu i przesiadywał godzinami tylko po to, żeby przeciągać ludzi na forum o NES, na którym był wówczas VIP-em, czy prawie modem. Ba, kilka osób udało mu się nawet przeciągnąć. Niestety kiedy zauważył, że użytkownicy są przywiązani do forum P-G postanowił zaprzestać tego procederu i się przyłączyć (?). I w dodatku został za to, że niszczył forum na korzyść innego, nagrodzony (?!?). Pewnie gdybyś miał lepszy kontakt z użytkownikami to byś o tym fakcie wiedział, mi zgłaszało kilka osób, że jest taki łobuz na forum, który inne propaguje. Chyba sam Maxwell Ci o tym nie "raportował"? :p Odbierz PW Carnagge jak wejdziesz.

Druga sprawa, teraz już bezpośrednio do moda - człowieku delikatnie mówiąc ośmieszasz status moderatora, przenosisz ludziom tematy do działów, do których nie pasują a później je edytujesz żeby pasowały :p Sądząc po Twoich statystykach przesiadujesz na forum od dawna codziennie, a kiedy zostałeś modem zacząłeś odpisywać w pomocnej dłoni na tematy sprzed miesiąca, żeby pokazać że jesteś dobrym modem :> a równie dobrze mogłeś odpisać tydzień, 2 czy 3 wcześniej. Np. tutaj:
http://forum.pegasus-gry.com/index.php/topic,1240.msg14188.html#msg14188

Sam toczysz masę spamu i pozwalasz bezkarnie spamować, np. tu:
http://forum.pegasus-gry.com/index.php/topic,1302.msg14218.html#msg14218
a niektóre tematy zamykasz, przenosisz Bóg wie po co.

Rozumiem adminie, że to miało być zadośćuczynienie za pracę, jaką włożył w robienie opisów, ale na litość boską - to jest forum. Moderator to osoba związana z FORUM i jego funkcjonowaniem, było mu zapłacić kasę, albo dać status recenzenta a nie robić sobie jaja z użytkowników. Miałeś w kim wybierać jeśli idzie o moda, nawet nie chodzi o staż, bo np. taki gararz nie ma specjalnie wielkiego stażu a nikt nie miałby zapewne nic przeciwko gdyby on został moderatorem. A tak to niestety wyszło jak wyszło. Nikt Ci nic nie powie, to ja powiem za tych, którzy napisali do mnie. Ogólnie to wisi mi to, co się tu dzieje, ale podziwiam ludzi, którzy ciągle tu są i chcą żeby było w miarę fajnie. Może najwyższy czas, żeby mówiąc "forum" mieć na myśli właśnie ludzi go tworzących a nie tą reklamę Allegro na dole. Kiedyś przecież sam byłeś jego użytkownikiem...

Z poważaniem
Starogwardzista.

aha, byłbym zapomniał
"na cześć nowego modelatora hip hip huuuuuuuuuuuura!!!"
Raportuję tego posta i proszę o przyklejenie do tego wątku:
http://forum.pegasus-gry.com/index.php/topic,126.0.html

Ale trzeba przyznać, że słowo "modelator", jak najbardziej tutaj pasuje ;)
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:25:53 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 15.07.2009, 15:10:44 »
BRAWO!

Wreszcie ktoś powiedział co o tym myśli. Według mnie też Maxwell nie zasługuje na bycie moderatorem. Jak wspomniał Ten Tamten, co by szkodziło by np. taki gararz został moderatorem :?: W ogóle ktoś powinien być modem ze starej gwardii, a nie tak. Ja osobiście do Maxwella nic nie mam, ale ogólnie to niesprawiedliwie. Niektórzy już tu są ponad rok i co ich za nagroda czeka :?: Modem zostaje użytkownik z niecałym półrocznym stażem. Wiem, że to nie tylko mnie wkurza, ale każdy kto tu jest długo boi się, że dostanie bana i dlatego nie pisze. Carn, jak chcesz to mnie zbanuj za tego posta, ale i tak się czuję dobrze, że się wypowiedziałem w imieniu tych użytkowników, którzy nie mają na tyle odwagi by coś napisać.
 :F :!: :!: NIECH ŻYJE WOLNOŚĆ SŁOWA :!: :!: :F
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:28:33 wysłana przez AdamStar »

PEGAZUSmaster 2

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15.07.2009, 16:31:50 »
No i to mi się podoba, przyznaję się że speniałem bo to że Maxell jest moderatorem to mi również się nie podoba, nie pisałem tego jako pierwszy gdyż chcę jeszcze pożyć na tym forum, oczy mi się otworzyły i mówię:
LUDZIE!!!! SŁUCHAJTA! CZY MAXWELL POWINIEN BYĆ MODEM CZY NIE?
NIECH WYPOWIE SIĘ NARÓD NA TEN TEMAT, KOMUNA DAWNO UPADŁA TERAZ JEST DEMOKRACJA (Z GRECKIEGO: RZĄDY LUDU).
WIĘC LUDZIE! MÓWCIE! NIE BÓJCIE SIĘ!

JA JESTEM NA NIE!
A WY?

« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:29:38 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15.07.2009, 17:25:15 »
Ja jestem zasadniczo NA NIE, proponuje kogoś ze starej gwardii albo kogoś z długim stażem.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:29:54 wysłana przez AdamStar »

Ten Tamten

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15.07.2009, 18:13:21 »
Już Ci mówię, usunąłem konto dlatego, że nie jestem już użytkownikiem tego forum i nie mam potrzeby posiadania tu konta. Chciałem tylko powiedzieć to, co powiedziałem i jak widzisz odzew ludzi się pojawił.

Dowodzić akurat Tobie niczego nie muszę, bo po pierwsze obydwaj wiemy jak było (i nie tylko my, bo pewnie się nie spodziewałeś, ale ludzie się chwalili, że ktoś im próbuje inne forum wcisnąć), a po drugie, to oczywiste jest, że wszystkiego się wyprzesz więc nie widzę sensu :) To co miałem do powiedzenia powiedziałem, tylko od Twojej własnej uczciwości zależy co będziesz mówił ludziom. Sprowokowałeś mnie do napisania jeszcze jednego posta więc go piszę. Nie wiem po co miałbym kłamać, skoro sam tego forum nie używam a jedynie przeglądam raz na tydzień, czasem rzadziej, z przyzwyczajenia. Nie jestem przeciwko Tobie, ale za użytkownikami, jeśli mówią, że coś jest nie tak a nie chcą o tym napisać otwarcie na forum, to ja się odezwałem.

No i tyle, nie odpisuj mi już, bo nie mam zamiaru trzeci raz wchodzić, żeby napisać jednego posta.
Z poważaniem (głównie dla użytkowników)
Starogwardzista

Jak chcesz to pisz ogólnie co masz do powiedzenia (nawet na mój temat), ale nie w taki sposób, żebym musiał znowu odpowiadać  :P
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:31:46 wysłana przez AdamStar »

PEGAZUSmaster 2

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15.07.2009, 19:35:46 »
Fajnie że chociaż trzy osoby są odważne i nie chowają głowy w piasek.

Maxwell ja do ciebie nie mam nic, ale jesteś na forum od 26.03.2009, tak więc na palcach jednej ręki policzyć można ilość twoich miesięcy spędzonych na forum. A są osoby "starzy wyjadacze" którzy siedzą na forum bardzo długo. Może i w przyszłości będę na TAK ale człowieku nie rób takiej sieki na forum mieszasz wątki zmieniasz zawartość na swą korzyść, wchodzę na forum klik w dział gdzie był świeży wątek, patrze a tu nie ma go.

Zara, zara będę taki jak Maxwell - będę meldował a więc:
DODANO: podaj mi jeszcze na PW link do furum, które rzekomo próbowałem innym wcisnąć.
Melduje błąd ortograficzny: furum
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:34:05 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16.07.2009, 10:41:17 »
ale człowieku nie rób takiej sieki na forum mieszasz wątki zmieniasz zawartość na swą korzyść, wchodzę na forum klik w dział gdzie był świeży wątek, patrze a tu nie ma go.
Dołączam się do tego, i w ogóle jak Carn przyzna komuś moda miało być lepiej, a jest gorzej, jakby ktoś doświadczony to przejął, ktoś kto zna użytkowników i co chce moda tylko po to, żeby pomagać na forum a nie żeby szpanować że może edytować, zamykać i przenosić wątki to by było dobrze.
A tak w ogóle to szkoda że Evil odszedł, on był dobrym modem :(
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:35:03 wysłana przez AdamStar »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #8 dnia: 16.07.2009, 21:51:32 »
Też jestem przeciw, szkoda mi czasu na rozpisywanie się czemu.

Edit: Kurde nie chodzi o jeden wątek tylko o całokształt. Nie pojmujesz tego? Ta, ale co ja wymagam od człowieka, który pisał PW i recenzje do admina żeby się mu podlizać i rangę dostać. Po kilku dniach od objęcia władzy jesteś mniej popularny niż fidel po 40 latach. Brawo!
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:36:12 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 17.07.2009, 10:40:19 »
Edit: Kurde nie chodzi o jeden wątek tylko o całokształt. Nie pojmujesz tego? Ta, ale co ja wymagam od człowieka, który pisał PW i recenzje do admina żeby się mu podlizać i rangę dostać. Po kilku dniach od objęcia władzy jesteś mniej popularny niż fidel po 40 latach. Brawo!
Właśnie, podlizywał się tylko po tego moda. Mi nawet jakby ktoś proponował to i tak bym nie wziął. Dawniej był Maxwell nawet szanowany, teraz przez tego moda, nikt już go nie lubi. A mi się, że ostatnio jak tylko Carn miał władzę było lepiej niż teraz. Ja się teraz poważnie zastanawiam nad usunięciem konta, forum jest po to, żeby wymieniać opinie, a możliwe, że jak kiedyś wejdę to nie poznam swojego wątku i będzie on już w Bóg wie jakim dziale ;)
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:37:11 wysłana przez AdamStar »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #10 dnia: 17.07.2009, 11:48:39 »
Nie przesadzaj, byłbyś dużo lepszym modem od Maxwella ;) a jak już Carn nie lubisz STAREJ GWARDII bo ci kiedyś nawciskaliśmy za link na poszkolu i bark zainteresowania forum to weź na moda kogoś kompetentnego, np: VerminatorXa albo gararza - oni przynajmniej potrafią sensownie argumentować swoje opinie, a moda wykorzystaliby lepiej niż tylko wyrywając na niego laski i modyfikując wątki bóg wie po co.
PS: Ciekawe, czy PM konto stracił dobrowolnie, czy była to moc sprawcza moderatora?
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:38:13 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17.07.2009, 16:51:34 »
Nie przesadzaj, byłbyś dużo lepszym modem od Maxwella ;) a jak już Carn nie lubisz STAREJ GWARDII bo ci kiedyś nawciskaliśmy za link na poszkolu i bark zainteresowania forum to weź na moda kogoś kompetentnego, np: VerminatorXa albo gararza - oni przynajmniej potrafią sensownie argumentować swoje opinie, a moda wykorzystaliby lepiej niż tylko wyrywając na niego laski i modyfikując wątki bóg wie po co.
PS: Ciekawe, czy PM konto stracił dobrowolnie, czy była to moc sprawcza moderatora?
1. Nie chciałbym być modem dlatego, że mam tutaj staż jeszcze krótszy od Maxwella. I poza tym niechcący mógłbym się narazić użytkownikom, a tego bym nie chciał.
2. VerminatorX i gararz to świetni kandydaci, ale jakbym miał wybierać pomiędzy nimi dwoma to jednak postawiłbym na gararza.
3. Co do PEGAZUSmastera to coś mi się zdaje, że za jego zniknięciem stoi nasz moderator ;). PM nic nie wspominał o usunięciu konta.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:39:08 wysłana przez AdamStar »

Dżasta_Blasta

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 17.07.2009, 19:08:33 »
Moim zdaniem (choć nie chce się wtrącać) to że Maxwell ma krótki staż to chyba nie można go już skreślać. Widać na to zasłużył. Dostał moda i chyba powinniście to zaakceptować albo mu starać się pomóc. Ale może się mylę, każdy ma swoje zdanie :)
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:39:50 wysłana przez AdamStar »

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #13 dnia: 17.07.2009, 19:36:48 »
Byłem jakiś czas bez dostępu do netu dlatego dopiero teraz mogę się wypowiedzieć.

Jestem na nie, nie chodzi to o jego staż na forum. Nie można na moda wybierać osoby która sama spamuje i psuje wiele wątków. Maxwell zwrócił moją uwagę na siebie tym że już w swoim piątym poście zaproponował że zostanie modem. Wtedy wydawało mi się że zwyczajnie z jakiejś choinki się urwał:
A czy to forum posiada jakąś obsadę moderatorską?

Maxwell od samego początku chciał być modem
A ja bym chciał zagrać w Barcelonie na bramce ale mnie kurna jakoś nie chcą kupić :/

(...)od jakiś 2 mc regularnie raportuje mi wszystkie nieprawidłowości na forum. (...)Ponadto podesłał ok. 30 recenzji, które niebawem pojawia się na portalu :)
Szkoda że nie robił tego dla dobra forum a dla zdobycia moda.

Edit:
Po rozmowie z Maxwellem na PW postanowiłem dodać parę zdań:
Wydaje mi się że sprawa dotyczy wszystkich wszystkich użytkowników więc powinna się odbywać publicznie, tymczasem Maxwell woli odpowiadać na zarzuty przez PW przez co forumowicze nie mogą poznać jego argumentów. Kiedy nie potrafi obronić się przed zarzutami, przerywa rozmowę, albo stara się zmienić temat. Może woli pisać na PW bo wtedy pozostali użytkownicy nie mogą zobaczyć jak kręci.
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:42:08 wysłana przez AdamStar »

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 18.07.2009, 08:31:41 »
A tak w ogóle to Maxwell się TOTALNIE nie nadaje do tego, on zamiast ewentualnie zamykać niepotrzebne wątki, to on je edytuje żeby miały jakiś sens i je przenosi. Rozpacz :(
« Ostatnia zmiana: 17.09.2010, 19:42:32 wysłana przez AdamStar »