Autor Wątek: Double Dragon ( seria )  (Przeczytany 5640 razy)

AnalnyTerrorysta

• Użytkownik
  • *
Double Dragon ( seria )
« dnia: 25.10.2009, 23:00:39 »
Zastanawiam sie czemu nie pojawił sie jeszcze odrębny temat o Double Dragon? Chyba ze cos przeoczyłem...

Double Dragon

Jedna z pierwszych gier w ktore zagralem. Wciagnela mnie niesamowicie. Mozliwosc grania we dwojke sprawila ze gra byla jeszcze bardziej ciekawsza :D. Duzo leveli, przeciwnikow oraz bossow ! Kazdy musial w to zagrac ;)

Double Dragon 2
cutted off by M'cin

Kontynuacja pierwszej czesci. Znowu ratujemy dziewczyne. Polepszona grafika, nowi przeciwnicy, nowe lokacje. Gra nadal wciaga i chce sie grac :) !

Double Dragon 3

Wedlug mnie najlepsza i najciekawsza czesc serii. Nowe ciosy, ciekawsze lokacje oraz przeciwnicy. Do gustu przypadl mi szczegolnie ostatni boss i level :D. Jest topierwszy DD, ktory udalo mi sie przejsc w pojedynke hehe :)).
Mcin: poedytowałem twoje posty i pokazałem parę zamienników słowa "zajebiście". pora poszerzyć słownictwo.
« Ostatnia zmiana: 26.10.2009, 14:46:09 wysłana przez Mcin »

Rantarun

• Belmont
  • Stały bywalec PG
  • old player
Odp: Double Dragon ( seria )
« Odpowiedź #1 dnia: 25.10.2009, 23:21:01 »
zgadzam się to świetna seria jak dla mnie 10/10 no i podmień linki do screenów z 2 i nie bądź złodziejem transferu xD

Mati

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25.10.2009, 23:42:31 »
Jesli chodzi o Dd 1, to zupelnie mi sie nie podoba, poprostu nieprzypadlo mi do gustu. Dd 2 i 3 mialem na konsoli, wiec lepiej je znam, choc z tych wszystkich czesci ukonczylem tylko Dd 2. Wg mnie najlepsza czesc z calej serii. Dd 1 i Dd 3 tylko ogladalem speedruny.

Maxwell

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26.10.2009, 01:09:31 »
Ja przeszedłem tylko Double Dragon 2, czyli tę część, z którą miałem styczność w dzieciństwie. Natomiast za pozostałe części to chyba raczej nie mam zamiaru się brać. Najbardziej w DD2 podoba mi się etap w jaskini z tymi pokazującymi się i znikającymi blokami. Niestety, jedynka i trójka nie przypadły mi do gustu, a dwójka to coś zupełnie innego. Zupełnie odwrotnie niż w przypadku Castlevanii.

Buu

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30.10.2009, 11:27:53 »
Jaa ryzałem w dwójeczkę i trójeczkę na konsoli. W jedynkę tylko na emu. No i podobnie jak poprzednikowi Maxowi gryzącemu, mi tez przypadła do gustu najbardziej cześć druga. Po prostu miała w sobie to coś (te superkopniaki i bicie z kolanka najbardziej mi się podobało). Trójeczka o wiele trudniejsza (zero continue!!!) ale za to można bylo też nawalać pokonanymi uprzednio bossami. Szkoda że tego pomysłu nie wprowadzono do cześci drugiej, wtedy całą gierke przechodziłbym tym naćpanym Arnoldem który przyjechał wielkim spychaczem bojowym...

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #5 dnia: 30.10.2009, 14:46:15 »
a ja z DD lubię tylko Battletoads & double dragon ;) w poprzednich jakoś wieje nudą, muzyczka zadecydowanie za mało dynamiczna, grafika taka sobie, walki też nie przyśpieszają bicia serca, i polegają głównie na trzymaniu przycisku turbo odpowiedzialnego za atak. elementy platformowe usypiają do reszty. ogólnie w pierwsze 2 części jeszcze da radę grać, ale trójka to lipa totalna.
cz1 i 2 oceniam na 5/10, a 3 na 2/10.

Kaptuch

• !!!KUNIO GANG!!! !TECHNOS!
  • Stały bywalec PG
  • !!!Dobry znajomy KUNIO KUNA!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 30.10.2009, 15:03:48 »
Co racja to racja!!!Żaboli Ta gra nie przebiła,Grałem w DD1 jako taka bedzie,Dwójka Ujdzie w tłumie,Trojka jak dla mnie ...dajcie sobie spokoj...kilka godzin wydarte z CV.To tyle...

Mati

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 30.10.2009, 15:22:49 »
ale macie gusta panowie...ehh. Bt and dd d serii bym niezaliczal to tylko mix obu gier a z seria nic nie ma wspolnego.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #8 dnia: 30.10.2009, 15:54:25 »
oprócz gatunku i głownych bohaterów, ale co tam ;)

cyklop22

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30.10.2009, 18:34:14 »
Ja tam sobie w te serie zagram jak tylko bede mial czas,grafika mnie sie bardzo podoba,ale to jeszcze nie wszystko bo przede wszystkim liczy sie grywalnosc jak zagram to "apdejtuje" tego posta:)
Jak jest na poziomie Battletoads to wypas !!,osobiscie druga czsc czyli "BT and DD UT " jest zajefajne na 2graczy,jak dla mnie na 1 jest po prostu dobra ale bez szalu:/jest mnostwo lepszych gier.           

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30.10.2009, 19:29:45 »
Ja lubię double dragon III, chociaż nigdy go nie przeszedłem

Przemek_07

• Stały bywalec PG
  • PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)
« Odpowiedź #11 dnia: 30.10.2009, 22:39:44 »
Z kuzynem graliśmy we dwóch w "trójeczkę" na konsoli wieki temu. Nic specjalnego jak dla mnie. We dwóch można pograć. Samemu raczej wieje nudą.

Maxwell

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 07.11.2009, 18:41:32 »
Najdziwniejsze w tej grze jest to, że funkcje klawiszy "A" i "B" zależą od tego, w którą stronę zwrócony jest nasz gracz (tzn. gdy zwrócony jest w lewo to A- kopanie nogą, B- bicie z pięści; natomiast gdy zwrócony jest w prawo to odwrotnie).