Autor Wątek: Made in Poland  (Przeczytany 18723 razy)

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Odp: Made in Poland
« Odpowiedź #15 dnia: 17.02.2013, 22:20:08 »
Dzięki! Na pewno zagram i dam znać, czy się podoba :)

Berion

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 17.02.2013, 23:04:28 »
Pewnie nie. :)

Wersja 0.4e:
http://www.sendspace.com/file/vmgi3v [nofollow]

A tutaj jutubowy walkthrough jakby ktoś się zaciął (wbrew pozorom to zewsząd da się wyjść ;]):
http://www.youtube.com/playlist?list=PLSAU7pjCb3hL95pnX_RCoTlioM_0yFHEv [nofollow]

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #17 dnia: 17.02.2013, 23:32:36 »
Uwielbiam optymistów :>

Berion

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 16.10.2013, 21:20:18 »
Wersja 0.5d:
http://www.sendspace.com/file/n95g3x [nofollow]

Dodałem 4 poziom.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #19 dnia: 16.10.2013, 21:38:23 »
Wrzuć od razu cały rom tego Dark Gimmicka a nie walisz się z jakimiś IPS patchami, od razu mówię, że połowa ludzi tego nie ogarnie i tym samym w ogóle nie zobaczy :D

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #20 dnia: 16.10.2013, 22:50:39 »
To im napiszesz grzecznie co zrobić :D
Wiem, w co będę grał, jak mi EDN8 wpadnie w ręce ;)

Berion

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 17.10.2013, 11:54:23 »
MaarioS podobno dopiero pierwszą partię wysłał to jeszcze sobie poczekasz. :) Zastanawiałem się czy się nie dopisać, zawsze to kilka dolarów mniej - i tak walczyłem ze sobą dobry tydzień - ale kurcze, 300zł to jednak spora cena.

A co do patcha: ich strata.
Chociaż "ogarniać" nie muszą, dlatego wrzuciłem w *.ips, który emulator sam zakłada w locie. Jakby ktoś nie wiedział co to jest IPS i/lub chciał na stale wspawać w rom to są to 2s w guglu. Jeśli ktoś nie potrafi wymyślić tak prostej rzeczy jak wpisanie frazy do wyszukiwarki to tym bardziej nie wymyśli star jumpów w hacku. I problem sam się rozwiązuje. ^^"

MaarioS

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #22 dnia: 17.10.2013, 20:09:15 »
Ech, takiej odpowiedzi się spodziewałem.... naprawdę nie o to mi chodziło. Owszem, możesz wrzucić samego patcha IPS zamiast całego roma ale moje pytanie: PO CO??? Nie wiem jakiej szybkości masz internet ale u mnie to na pewno nie jest 2s w google. Kiedy nie miałem żadnego pojęcia o patchowaniu to raz żeby zpatchować jakiś rom musiałem spędzić nad tym dobre pół godziny, było naprawdę niemało pierdzieleństwa. Rzecz jasna przecież każdy ma google i mózg i może sam wszystko zrobić no i jak to się mówi, dla chcącego nic trudnego ale naprawdę, po co zbędnie utrudniać ludziom sprawę i dodawać roboty?? Taka drobna ode mnie sugestia ale dobra, niektórzy chyba tego nie ogarną

Zastanawiałem się czy się nie dopisać, zawsze to kilka dolarów mniej - i tak walczyłem ze sobą dobry tydzień - ale kurcze, 300zł to jednak spora cena.

300zł. za multicart na którego możesz nagrać KAŻDY rom (no dobra, oprócz tych kilkunastu MMC5 i różnych dziwnych składanek) to jest za dużo??? Kolejny.... :P

Matisek

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 17.10.2013, 22:20:09 »
Spoko, ale za tą kwotę można mieć niezły telefon na którym zagrasz też we większość gier z wielu innych konsol a dochodzi możliwość noszenia go ze sobą (chociaż i tak za wygodne to to nie jest), kasę na 1-2 duże koncerty albo jakąś małą wycieczkę. ;)

MaarioS

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #24 dnia: 17.10.2013, 22:24:50 »
Spoko, ale za tą kwotę można mieć niezły telefon na którym zagrasz też we większość gier z wielu innych konsol a dochodzi możliwość noszenia go ze sobą (chociaż i tak za wygodne to to nie jest), kasę na 1-2 duże koncerty albo jakąś małą wycieczkę. ;)

K%@#a mać kolejny specjalista od cen się znalazł.... gwarantuję, że zaraz się zaczną odpowiedzi w stylu "za 3 stufy możesz mieć X pudło 720 z grafiką biturbo, 1000000 milionów emulatorów i romów oraz frytki i kebaba w gratisie". Podsumowując to wszystko, jeden ch@j mnie to obchodzi bo to żadne porównanie. Tak samo mogę określić te porównanie jak porównywanie Pudziana i królika Bugsa
« Ostatnia zmiana: 17.10.2013, 22:27:34 wysłana przez MaarioS »

Berion

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 17.10.2013, 22:49:30 »
@MaarioS
To nie jest fizyka kwantowa na miłość boską. Naprawdę bardzo proste rzeczy, podstawy już nie rom hackingu a po prostu IT. Wybacz, ale moje stanowisko jest niezmienne. Nie dostosowujmy świata do idiotów bo będziemy musieli z nimi żyć. Nie odbieraj tego jako aluzję, chodzi po prostu o pewną życiową filozofię, którą staram się przeszczepiać innym. Starą zresztą, nie moją i bardzo pragmatyczną.

Co do ceny to kwestia dyskusyjna. Jak na moje zarobki i mój stosunek do cart hackingu jest to dużo. Patrząc jedynie przez pryzmat kosztu wykonania to dużo nie jest. Ja wiem że takie wynalazki to są z reguły drogie bo raz, że materiały nie są tanie, dwa robocizna i wiedza (za to trzeba płacić), czas i nie bez znaczenia jest też podaż. Także to nie jest aluzja, ani nawet sugestia do Ciebie. Po prostu dla mnie jest za drogo i nic na to obaj nie poradzimy. Sam fakt, że wziąłeś sobie na głowę taki kłopot i odpowiedzialność w postaci składania zamówień i rozsyłek jest chwalebny.

Spoko, ale za tą kwotę można mieć niezły telefon na którym zagrasz też we większość gier z wielu innych konsol a dochodzi możliwość noszenia go ze sobą (chociaż i tak za wygodne to to nie jest), kasę na 1-2 duże koncerty albo jakąś małą wycieczkę.

Powodzenia w ukończeniu tego hacka na ekranie dotykowym (jak zresztą większość gier). ;)
« Ostatnia zmiana: 17.10.2013, 22:53:13 wysłana przez Berion »

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #26 dnia: 17.10.2013, 22:53:57 »
Intel 486, jak mniemam ;)

Berion

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 17.10.2013, 23:41:17 »
Wyedytowałem bo jeszcze by faktycznie przeszedł. ;d

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #28 dnia: 18.10.2013, 08:58:02 »
Nigdy nie miałem styczności z tymi IPSami, więc postanowiłem poguglać. Nie zeszło nawet 5 minut i mam Gimmicka na stałe spaczowanego. Program jest prosty jak budowa cepa, sam odwala całą robotę za człowieka.

ps. 300zł to dużo jak dla ciebie, rozumiem to jak najbardziej. Ale pamiętaj, że koszt wykonania takiego urządzenia + wysiłek intelektualny... Sam wiesz, programujesz przecież. Także liznąłeś nieco tematu. :)

Mati

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #29 dnia: 18.10.2013, 10:25:59 »
Telefon służy do dzwonienia a nie do grania. Jeśli jesteś pasjonatem choćby takiego NESa, to na byle czym nie będziesz grać. Moje podejście się zmieniło odkąd mam konsolę, bo wcześniej też myślałem a na cholerę m ten Pegasus? Przecież są emulatory. Teraz mam i konsole i Everdrajva i stać mnie na wycieczki za granice itp itd. A jak ktoś mówi mi, że jestem pasjonatem, bo gram na emu w NESa, to gówno nie pasjonat, bo to może sobie byle cep zrobić, amen.