Autor Wątek: Romy- przemyślenia...  (Przeczytany 23809 razy)

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Odp: Romy- przemyślenia...
« Odpowiedź #60 dnia: 11.10.2009, 11:47:30 »
o fok, zagiął mnie :F

Pegasus Master 2

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 11.10.2009, 12:51:38 »
Moi drodzy koledzy, miłośnicy 8 bitów, :) granie na Emulatorze NIGDY nie będzie tym samym co gra na Pegasusie. :angry:

tak to racja

nie mam nic przeciwko graczom na emu- na prawdę!

ale wychowałem się z konsolą- najpierw atari, potem Sega Master System ( SMS :F )

a czy pobieram romy? tak
po co? by zgrać go na scalak a potem... do konsoli!

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #62 dnia: 11.10.2009, 19:33:21 »
Kiedyś nie było romów, emulacja kulała i były inne czasy. Nikt nie narzekał że to trudne lub tamto tylko grał tygodniami miesiącami aż wreszcie przeszedł. Teraz gracz ma alternatywę a zarazem wygodę. Ten mało ambitny będzie się chwalił przechodzeniem gierki na emulatorze z tysiącem sejwowań co kilka sekund a prawdziwy kurde wymiatacz ta samą grę przejdzie na konsoli bez sejwowania za to z emocjami i satysfakcją której raczej nie będzie miał ten idący w emu na łatwiznę.

To jest właśnie minus emulatorów, jak jakaś gra jest za trudna to gram na sejwach, albo odpuszczam i biorę się za następną, a kiedyś na konsoli przeszedł bym każdą, choćbym miał miesiąc po nocach siedzieć.
Inna sprawa to to że mając kilkaset romów trudno pograć w którąś grę dłużej, dlatego ja staram się ograniczać moją kolekcję romów do najważniejszych gier.
Z kolei największym plusem emulatora jest to że praktycznie każda gra jest dostępna, o czym na konsoli można było tylko pomarzyć.

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #63 dnia: 11.10.2009, 19:51:43 »
jaki plus wynika z możliwości posiadania wszystkich gier a free, skoro i tak ograniczasz kolekcję :P ja ściągam co popadnie, ale gram sporo. na pegazie rzadko miewałem tak ze grałem w jakąś grę aż przejdę, zazwyczaj po game over żonglowało się cartami. i tak samo robię na emu :)

gararz

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #64 dnia: 11.10.2009, 20:07:50 »
Ograniczam, ale do tych gier które chce, a dawniej mogłeś obejść cały bazar i nie znaleźć gry której szukasz, a jak już znalazłeś to okazywało się że to tylko naklejka a w środku jest 99999in1 :P Teraz jest trochę lepiej, bo na necie możesz kupić większość kartów, ale też możesz mieć problemy ze znalezieniem niektórych gier.

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 12.10.2009, 14:07:26 »
Teraz jest trochę lepiej, bo na necie możesz kupić większość kartów, ale też możesz mieć problemy ze znalezieniem niektórych gier.
I tu się z tobą zgodzę, raz szukałem godzinę romu albo carta z grą SkateBoy. I nie znalazłem. Ani na allegro, ani nigdzie. Ale i tak jest teraz lepiej, bo w Internecie jest lepiej znaleźć cart niż na bazarze.

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
  • Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.
« Odpowiedź #66 dnia: 12.10.2009, 15:05:24 »
Kartridże do pegasusa powoli znikają z bazarów. Np. u mnie w okolicy są problemy ze znalezieniem nawet najgorszego karta.

Zylok

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 12.10.2009, 17:06:13 »
U mnie też, kiedyś szukałem i nie było, tylko jeden pegasus-klawa.

Rantarun

• Belmont
  • Stały bywalec PG
  • old player
« Odpowiedź #68 dnia: 12.10.2009, 20:05:50 »
no niestety u mnie też już problem w miejscu w którym kiedyś było masa cardów i konsol teraz są tylko zabawki i tanie BS-y i klawy a cardy to zazwyczaj same wielogrowe lup gry z błędnymi nalepkami np. Batman 2 = Batman & Flash czy Double Dragon II = Power Blade I po prostu masakra niema co wybrać normalnie bo wszystko sie powtarza na kilku kardach ;/

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #69 dnia: 12.10.2009, 20:52:15 »
Chcąc cieszyć się graniem w fajne gierki na porządnych cartach niestety trzeba liczyć się z niemałymi kosztami. Cóż za luksusy trzeba płacić  8)

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #70 dnia: 13.10.2009, 15:41:45 »
odezwał się ten co ma carty i nie gra :P

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #71 dnia: 13.10.2009, 18:40:47 »
He he Mcin ale ty nie możesz przeboleć tej mojej kolekcji, że jej prawie nie używam :D

Buu

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 13.10.2009, 19:42:07 »
Dobre dobre... czasem samo spojrzenie na własną wspaniałą kolekcję daje to samo co radość z grania. Zresztą kolega Machbed może nie miec czasu na granie codzień i odpala konsolę tylko od święta.

cyklop22

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 13.10.2009, 20:00:45 »
Swiete slowa Buu ja tez tak mam:otwieram folder pegasus/romy i......az dech zapiera:),a tak na serio to fajnie to wyglada u Irate Gamera czy Game Nerda jak sobie siedzi w pokoju pelnym gier i konsol,gdzie zamiast tapety sa plakaty z gier,marzenie chyba kazdego gracza,no ale coz nie kazdy dysponuje pomieszczeniem ,ktore moze sobie przeznaczyc na takie hobby-ja na przyklad bardzo bym chcial ale nie mam:(
czy jest na forum ktos kto ma taki maly Game Room??Machbed masz moze fotki swojej kolekcji??fajnie byloby zobaczyc i pogratulowac!!

machbed

• Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #74 dnia: 13.10.2009, 22:52:19 »
Cyklop ja mam tego na prawdę niewiele ale raczej same dobrej jakości kartridże. Ja poprostu dziadostwa się pozbywam. :) Mam to wszystko w mojej skromnej szufladzie :) Ale jeżeli was to interesuje to postaram sie zrobić jakieś foty i spis moich perełek :)
Mam nadzieje, że ta szuflada kiedyś wypełni się po brzegi :)
« Ostatnia zmiana: 13.10.2009, 22:54:57 wysłana przez machbed »