Autor Wątek: Rodzice  (Przeczytany 75024 razy)

ppppppp

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Rodzice
« Odpowiedź #60 dnia: 09.04.2010, 20:50:29 »
Mama DrMario, zwykłe Mario i Tanki.

Starszy grał w DuckHunt, Goal3, Soccer, Tanki, Tiger, Contre, Rush'n'attack i kilka i nnych. ogólnie moja rodzinka była maniakami pegasusa :0

April Black

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 24.04.2010, 11:19:40 »
U mnie wszyscy w domu grali w Pegasusa. Mój tata raczej we wszystko, ale najbardziej lubił Adventure Island 2 i 3 (był pierwszym w rodzinie, który to przeszedł :), Mario i Pinballa, były również takie gry, w które lubił grać tylko ze mną, na przykład Contra, Silk Worm, Tanki, Ice Climber. Ostatnio po długiej przerwie w graniu wziął do ręki pada i próbował swoich sił w Adventure Island 3, przegrał w czwartym levelu, wkurzył się i stwierdził, że nie umie już grać :).
Moja mama zarywała nocki grając w Tetrisa i Dr Mario. Teraz nie gra, czeka aż zdobędę te dwie gry z powrotem, bo niestety już ich nie mam :(
Za to moja babcia ostro pocinała w Dr Mario oraz Tanki - w tą ostatnią potrafiła grać całą noc. Razem z babcią nierzadko przekraczałyśmy setny level - zawsze jedna pilnowała orła (babcia), a druga jeździła po całej planszy, eliminując przeciwników i zbierając nagrody (ja). Najwięcej się działo, jak przyjeżdżała do nas druga babcia - wtedy obie siadały przed telewizorem i grały w czołgi. Nigdy nie zapomnę, jak jedna krzyczała do drugiej: "Uważaj, bo zabijesz orła!", "O, zobacz, tam jest pistolet!" lub "Gdzie tam jedziesz, zobacz, tutaj jeden się do orzełka pcha!" :D Gdy zakupiłam nowego Pegasusa, babcia cieszyła się chyba jeszcze bardziej niż ja. Do teraz czasem słyszę w nocy melodyjkę z Tanków :).

witek

• Master Of Flamaster
  • Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 26.04.2010, 19:12:20 »
Babci się wojna przypomina, :)

sewe144

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 01.05.2010, 16:48:31 »
Ja z siostrą i rodzicami graliśmy w takie zawody ( nie wiem jak to się nazywa ) co były na dyskietce z klawiaturą. Czasem bywało że noce zarywaliśmy byle wyłonić kto jest najlepszy :P

Pangia

• Aktywny użytkownik
  • Pang(i)a
« Odpowiedź #64 dnia: 01.05.2010, 18:05:58 »
Być może to był Track & Field (jeśli chcesz się dowiedzieć, co to za gra).

Szukam1GryIkoniec:p

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 08.05.2010, 21:00:12 »
Moi rodzice grali we wszystko...

Najbardziej

Tata:Ghosts n Goblins(czy jakoś tak)mario contra Slomons' key i Adventure of Dino Riki i flinstonów Tanki

Mama:(bardziej mój gust)Adventure Island(wszystkie części) Adams Famillie Mario Flinstonowie Arkanoid

pewnie ominąłem pare gier ale w te najbardziej :D

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 18.05.2010, 19:18:51 »
Mój tato nie grał w nic,ale za to mama w Super Mario:D Pamiętam kiedyś jak zasiadła to w 1,5h przeszła całe mario! :D

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #67 dnia: 18.05.2010, 20:34:28 »
.....No to masz hardcorową mamuśkę. Ja już nie pamiętam, ile się męczyłem, jak pierwszy raz próbowałem przejść całego Mariana ;p (nawet teraz czasem mogę skwasić w wersji z nie-nieskończoną ilością żyć....).

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 19.05.2010, 09:50:29 »
.....No to masz hardcorową mamuśkę. Ja już nie pamiętam, ile się męczyłem, jak pierwszy raz próbowałem przejść całego Mariana ;p (nawet teraz czasem mogę skwasić w wersji z nie-nieskończoną ilością żyć....).

Bardzo:D tylko niestety już się tym nie interesuje. Ogólnie to nie gra w nic ,ale akurat mario ją wciągnęło. Teraz jak oglądałem na allegro pegazy,żeby zakupić i sprawdzić orientacyjnie po ile to stoi ,to tylko się uśmiechnęła :D chyba wiem co pomyślała "Maturzysta a dziecinne zabawki ogląda" ^^ w dzisiejszej erze Xboxów (miałem x`a 360,ale tylko do GTA IV aby zagrać i sprzedałem:) ) pegazusy traktuje się jak tomagotchi (te jajeczka ze zwierzakami) ,że są tylko dla małych,ale pokolenia XXI w. nie docenią tego ,im tylko PS3 i xklocki w głowach. Owszem jest to fajne,ale grafika to NIE WSZYSTKO.

yojo2

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #69 dnia: 19.05.2010, 10:18:20 »
Co do tego, że Pegasus to dziecinna zabawka: właśnie sam tego podejścia nie rozumiem :/ Przecież to gry jak każde inne, że są stare to o niczym nie świadczy. W to się kiedyś grało i to są tak samo pełnoprawne produkcje jak dzisiejsze gry. Niech o tym świadczy chociażby fakt, że Contra w Europie była ocenzurowana.

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 19.05.2010, 12:19:24 »
Być może dlatego,że jak graliśmy na pegazusach to byliśmy małymi trolami(bez urazy :D ) a dzisiaj gdy jesteśmy już dorośli to traktują to z uśmiechem :P Może dlatego,że "dziecinniejemy" siedząc przy TV i pomykając pixelami w świecie dzikich stworów ^^ w takim układzie Tibia to powinna być grą na pegaza :D 

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #71 dnia: 19.05.2010, 12:36:24 »
Tibia?
nie jedź tak po pegazie, proszę :P

Tycior

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 19.05.2010, 12:48:25 »
Tibia?
nie jedź tak po pegazie, proszę :P

Żartowałem ^^ Tibia ma gorszą grafe niż pegazus :D Lipa ogólnie... Mam 50zł a szanujące się wersje pegasusa stoi 100-200zł :( Czyli romy górą. Szkoda:/

Hendan

• Stały bywalec PG
  • I LOVE NINTENDO ^^
« Odpowiedź #73 dnia: 19.05.2010, 16:23:02 »
Wysłany przez: Tycior
grafika to NIE WSZYSTKO.

Zgadzam się w 100%, dużo gier ma teraz wywaloną grafikę i są wyciuciane na maxa ale brakuje im tego czegoś.. nie mówię, że wszystkie ale są takie którym brakuje starego klimatu i grywalności z przed lat np ostatni Doom 3 niby fajnie zrobiona gra, ładna grafika, nastrój, klimat, muzyka wszystko na tip top a ja jednak wolę starego Dooma 1 i 2; jakoś bardziej mnie kręci, nie umiem zasiąść do Dooma 3 i grać w tą część do upadłego tak jak to robię przy starszych wersjach.. czegoś mi zabrakło ;) A co do kasy na pegasusa to się nie przejmuj, zatrzymaj te 50 zł i zbieraj oszczędności jak się tylko da, grosik do grosika i w końcu kupisz swoją upragnioną konsolę, opłaca się czekać, wypatruj też allegro i dział giełda na tym forum, czasami pojawiają się ciekawe oferty za niedużą cenę ;) cierpliwość popłaca  ;) pozdrawiam!

ps z tego co rozumie jesteś maturzystą, więc masz wolne teraz; załatw sobie jakąś prace na wakacje i już będzie kasa na pegasa :)
« Ostatnia zmiana: 19.05.2010, 16:28:40 wysłana przez Hendan »

Pangia

• Aktywny użytkownik
  • Pang(i)a
« Odpowiedź #74 dnia: 19.05.2010, 17:29:32 »
Wysłany przez: Tycior
grafika to NIE WSZYSTKO.

Zgadzam się w 100%, dużo gier ma teraz wywaloną grafikę i są wyciuciane na maxa ale brakuje im tego czegoś..

Niskich wymagań sprzętowych? :)