Autor Wątek: Rodzice  (Przeczytany 75021 razy)

Mcin

• Twój Moderator
  • Moderator Globalny
  • Stały bywalec PG
Odp: Rodzice
« Odpowiedź #30 dnia: 02.12.2009, 21:46:09 »
a tam też się nie zgodzę, teraz to gadacie jakby wtedy nie było prochów i marnowania czasu ( bo czymże jest nawalenie się w sztok, szlajanie się w tę i wewte). jest nawet dużo lepie, bo władza nie może nas gnębić dla dobra systemu -> dobra rządzących. każdy będzie pamiętał swoje dzieciństwo jako najlepsze na świecie.
zgodzę się, że wtedy nikt nie krzyczał J****Policję- bo była milicja, niemal każdy by tak chętnie o niej krzyknął, ale bał się pałą dostać.
i na tym zakończmy, bo się offtopik trochę zrobił ;)

carrabana

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 13.12.2009, 15:23:24 »
Mamuśka grała w tetrisa, Super Mario i Dr. Mario ;-)
Tatusiek strzelał do kaczek, czasem grywał też w contre.

Edit: Sorry, nie przeczytałam, posta Mcina.
Mcin: naprawdę, nie trzeba było ;)
« Ostatnia zmiana: 13.12.2009, 17:06:16 wysłana przez Mcin »

Lyn-Z

• Nowy użytkownik
  • *
  • la bassist ^^
« Odpowiedź #32 dnia: 24.12.2009, 15:18:10 »
widzę że nie będę się wyróżniać :D
Z tatą grałam zawsze w Mario, ale później, gdy został jeden joystick, to jeden poziom ja, a kolejny on. i tak na zmianę :D
Razem graliśmy też w tank. Zarywaliśmy nawet noce, i nieee, nie było opcji żeby robić, jak on to mówił "metalowego orzełka". Jak już, to gramy sprawiedliwie :D. Szczegół że więcej przegrywałam niż wygrywałam, ale pocieszałam się tym, że w towarzystwie ZAWSZE wygrywałam :D.
Kiedy był zdenerwowany, pocinał sobie w tetrisa. Mówił że to go odstresowuje, ale dla pewności, nie wchodziliśmy do pokoju gdy w to grał :D.
Kilka razy się zdarzyło, że w niedzielne popołudnie grali sobie w kaczki. Mama była lepsza, a tata chciał się rewanżować :D
Mama lubiła grać w  Dizzy - The Adventurer. Nie wiem co widziała w tej grze, irytuje mnie ona tym że max. można było brać 3 przedmioty i ciężko było stwierdzić które są niezbędne :D
W chwilach międzyobiadowych <kilka razy ją na tym przyłapałam> grała w Toma & Jerrego :D.
Nie pamiętam w jakie jeszcze gry grali, w każdym razie, gdy podsuwało im się gierkę mówiąc "chcesz?" oni odpowiadali "jestem za stary/a na takie gierki. ALE DAJ!" :D

Pangia

• Aktywny użytkownik
  • Pang(i)a
« Odpowiedź #33 dnia: 25.12.2009, 12:46:13 »
Mama uwielbia grać w Dr. Mario, Arkanoida z 168 in 1 i Magic Jewelry. Wcześniej grywała też w jednego hacka Mario Bros. (chyba Giant Mario - ten, co nie zmniejsza się po zetknięciu z przeciwnikiem) i hacka Bombermana z 168 in 1, że chodziło się pingwinem i od 1. rundy miał full wyposażenie - nie miał jedynie rolek z 4. rundy.
Tata zaś grywał z mamą w Dr. Mario, a czasem, jak przegrywał, to ćwiczył samemu. Teraz tata bawi się z płytą z pytaniami egzaminacyjnymi na prawo jazdy.

Christof

• Pegasus Veteran
  • Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 07.01.2010, 17:28:41 »
Mamuśka grywała głównie w Tetrisa; ewentualnie w Dr.Mario i Magic Jewelry.
Ojciec "usypiał" nas Arkanoidem, grywał też w Contrę i Lunar Ball.

Gwoździu

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 13.01.2010, 14:58:48 »
Mama sprzątała i gotowała ;) a tata grał w Lode Runner, Tetris, Arkanoid, Mario, Adventure Island, Jungle Book, Big Nose the Caveman, Go! Dizzy Go!, Super Robin Hood, Galaxian.

FokusSmok

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 17.01.2010, 17:27:29 »
Mama grała tylko w Dr. Mario ;D

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #37 dnia: 22.01.2010, 21:56:04 »
Eee tam, nie wiem, jakie tam macie rodzinki, ale praktycznie taki zawzięty gro-maniak to tylko ja byłem :P . Ale pamiętam to, że ojciec to lubił też ogólnie granie, a na pegu to głównie lubił grać w duck hunt ;) . Starsza to tam nigdy w nic nie grała, a tak to co najwyżej z siostrą też czasami grałem, nawet w miarę dużo, ale z czasem coraz mniej :P .

Kis93

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #38 dnia: 23.01.2010, 11:35:00 »
To nie ja, lecz mój tata kupił pierwszego pegasusa. Grał w różne gierki, ale najbardziej spodobały mu się logiczne i przygodowe. Lubił Lode Runner i potrafił daleko dojść. Teraz też gra np. w Sokobana (PC), lub na pegasusie. Mama dawniej od czasu do czasu zagrała w Bombermana, lub Tetrisa.
« Ostatnia zmiana: 23.01.2010, 11:41:56 wysłana przez Kis93 »

Mynae

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 03.02.2010, 13:18:05 »
Z moją mamą wielokrotnie przechodziliśmy supah mario bros, chip'n'dale oraz double dragon 3 który zyskał przydomek "mumia" :) dzięki ostatniemu bossowi.

draakhul

• Użytkownik
  • *
  • SP-60
« Odpowiedź #40 dnia: 03.02.2010, 13:19:51 »
Moja mama grała w Tetrisa, tego z "168 in 1". Czasem nie mogłem jej odgonić :)

sloniasek

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 08.02.2010, 17:07:57 »
Mój stary w Duck Hunta grał dosyć często xD

Vanessa

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 09.02.2010, 13:31:15 »
Mnie rodzice nie ścigają za granie. Tato to sam grał na tych starych komputerach więc czasem rzuci okiem i popatrzy na moje zmagania z jakąś grą. Zazwyczaj po wywiadówce jak się jakieś oceny nie spodobaja to wtedy rodzice czepiają się że za dużo gram. Ale Zuma na PC to przecież gra która wyrabia spostrzegawczość więc nie wiem o co im dokładnie chodzi.

MaarioS

• Stały bywalec PG
  • Famicom, SNES & N64 fan
« Odpowiedź #43 dnia: 09.02.2010, 14:36:08 »
Mnie rodzice nie ścigają za granie. Tato to sam grał na tych starych komputerach więc czasem rzuci okiem i popatrzy na moje zmagania z jakąś grą. Zazwyczaj po wywiadówce jak się jakieś oceny nie spodobaja to wtedy rodzice czepiają się że za dużo gram. Ale Zuma na PC to przecież gra która wyrabia spostrzegawczość więc nie wiem o co im dokładnie chodzi.

Starzy zawsze będą gadać i się czepiać o to, że granie ogłupia, niezależnie jaka giera :P . Mój stary mi to cały czas truł o tym, że granie ogłupia, wkurzało go to jak jasny ciort, że nie wiem, a sam wiem, że jak on za dzieciaka grał na tych starych i pierwszych komputerach, to nawet noce zarywał...... Moja matka akurat jest w miarę tolerancyjna co do tego, a w sumie praktycznie nigdy w życiu nie widziałem, żeby w cokolwiek grała.....

Hendan

• Stały bywalec PG
  • I LOVE NINTENDO ^^
« Odpowiedź #44 dnia: 02.03.2010, 18:53:15 »
Ha niestety z rodzicami różnie bywa, mnie osobiście zaraził graniem mój ojciec, to właśnie od niego dostałem pierwszego Pegasusa 777DX ale po latach stwierdziłem, że bardziej kupił go dla siebie a ja tylko byłem przykrywką żeby mama się nie darła na niego za to, że ciupie w gry :/  ojciec często grał w super mario bros, donkey kong oraz Tetris i inne a jak przyniosłem za bajtla do domu Ninja Turtles III to pamiętam, że często ze mną w to grywał, z kolei dziś mnie wyśmiewa, że dalej się interesuje Pegasusem a sam woli PCtowe gry, najwidoczniej zapomniał jak to było kiedyś...