Autor Wątek: Kultowe czasopisma  (Przeczytany 57179 razy)

szpynda

• Aktywny użytkownik
Odp: Kultowe czasopisma
« Odpowiedź #30 dnia: 10.01.2010, 15:06:16 »
Kiedyś podczas remontu mieszkania wszystkie czasopisma, komiksy i książki zostały przetransportowane do kumpla i nigdy juz nie wróciły. Nie wiem co z nimi zrobił, może opchnął? Ale prędzej wywalił jak swoją AMIGE 500. Po prostu wyniósł do śmietnika.

FokusSmok

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 10.01.2010, 15:36:50 »
Oczywiście tak jak większość czytałem Secret Service, Click...

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 10.01.2010, 16:40:45 »
Ja Secret Service'y, Gamblery, Resety, Neo+, Gamestation, PSX Extreme trzymam do dziś w specjalnym miejscu (w pufie). I wiem że tam nie zginą. Jednak mam żywo w pamięci wydarzenie, gdy jszcze na wiosce mieszkałem i matka nie miała gazet na podpałkę i do rozpalenia w kuchni użyła....jednej z części komiksowych przygód Yansa!!!! @#$%^&!! Jak ja wtedy kląłem... fakt ze później kupiłem na allegro brakujący chapter ale wcześniej po spaleniu komiksu niezła trauma była...

pegazbicz

• superwoman!
  • Aktywny użytkownik
  • od pegza czuje sie irie!
« Odpowiedź #33 dnia: 30.01.2010, 23:03:46 »
Pamiętam, jak czytałam Kaczora Donadla. Cała szuflada była zawalona cudeńkami z czasopisma. Jednak nie wiem- czy to kultowe czasopismo?

konradc

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 10.02.2010, 10:31:50 »
Podepne pod temat. Dzis znalazlem http://peb.pl/gazety-i-czasopisma/598617-rapidshare-top-secret-wszystkie-roczniki.html [nofollow] jest troche starych TSow jak ktos by chcial powspominac ;-)

szpynda

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #35 dnia: 10.02.2010, 11:17:29 »
O! Dzięki kolego. Zaraz zasiadam do czytania. Miałem kiedyś wszystkie numery łącznie z "zerowym" plus Secret Service.

konradc

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 10.02.2010, 11:52:53 »
Ja niestety nie mialem takiej kolekcji. Nie mialem wtedy jeszcze komputera, ale moj tata od czasu do czasu przynosil z pracy jakies przeczytane bajtki, amigi, TSy, mialem tez 1 i 2 SS. Kiedy mialem juz pierwszy komputer zaczalem kupowac gamblera, TS juz wtedy chyba nie istnial, albo byl na dogorywaniu jesli mnie pamiec nie myli, ale nie pamietam dokladnie. Potem zniknal gambler, a to wielka strata byla. Zostal tylko SS, ale to juz nie bylo to samo. Pojawily sie natomiast jakies gazetki, ktorych tytulow niestety nie pamietam, gdzie wracal TSowy humor, jednak to juz nie bylo to samo, a one tez zniknely. Zmienili sie, albo gracze, albo potrzeby rynku, nie mam pojecia co bardziej. Ale takie legendy jak Krzys Kubeczko wryly sie w glowe mocno hehe

A zapomnialem sasiad mial wiekszosc TS wiec moglem po latach przegladnac i poczytac to co nie bylo mi dane wczesniej (Piwem i mieczem pamietacie?)

SebaSan1981

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 19.02.2010, 07:10:26 »
  Ja najlepiej pamiętam Secret Service, pisemko było solidnie prowadzone ale gdy przeszło pod jakąś niemiecką firmę wydawniczą, straciło na klimacie. Przecież w Secret Service swój kącik Kombat Korner miał Gulash - guru konsol w naszym kraju. Potem został redaktorem naczelnym znanego magazynu Neo+.
  Obecne gazetki nie mają tego podejścia do tematu co stare. Być może jest to spowodowane dostępnością do internetu, zmianą w samych grach. Po prostu teraz więcej w pisemkach screenów i reklam niż samego wartościowego merytorycznie tekstu. Dobrze jednak że wielu userów trzyma stare egzemplarze do lektury których wraca się z przyjemnością...

Carnagge

• Administrator
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #38 dnia: 01.03.2010, 12:54:30 »
Wydaje mi sie, ze to wynika z tego, ze kiedys to co napisali w takiej gazecie komputerowej to byla swietosc. Jak w SS napisali, ze np. Settlersi sa super gra to sie im wierzylo, ze sa super. Nie bylo zadnych dem i ciezko bylo sprawdzic wczesniej gre. Dzisiaj to kazdy przed zakupem sobie sciagnie demko, obejrzy filmiki na youtubie, czy tez poczyta opinie na forach. Internet tez zapewnia szybszy dostep do informacji, wiec z lekka bez sensu jest dokladnei opisywac w magazynie gre ktora juz np. od miesiaca jest w sklepach i kazdy ja dobrze zna bo caly internet o niej tylko gada.

Soulwatcher

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 07.03.2010, 16:35:39 »
Secret Service i Gambler - to były najlepsze czasopisma :)
Z tych co obecnie się ukazują czytam jedynie PSX Extreme - podoba mi się takie połączenie poważnych tematów ze sporą dawką humoru i luzu :)

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #40 dnia: 16.12.2010, 22:02:58 »
Odświeżę trochę temat.
Co do SS to nadal mam na półce Kompendium Wiedzy 2 i 3, cała wiedza o grach w pigułce :D Chciałem zeskanować kilka rysunków ze środka i je tu wkleić, ale ludzie pomyśleli o tym wcześniej :
http://www.techotropia.com/index.php/2007/08/06/artworki_z_magazynu_secret_service

Niestety nie ma tu wszystkich rysunków, np co robi Scorpion po godzinach :D
Kilka moich ulubionych z powyższej strony :
http://www.techotropia.com/secretservice/Kompendium_Wiedzy_3/57.jpg
http://www.techotropia.com/secretservice/Kompendium_Wiedzy_3/51.jpg
Settlersy
http://www.techotropia.com/secretservice/Kompendium_Wiedzy_2/38.jpg
Duke :D
Wulkanizacja opon

Zelas12

• Fan Famicoma i Castlevani!!
  • Stały bywalec PG
« Odpowiedź #41 dnia: 16.12.2010, 22:24:59 »
Nie wiem czy masz taki numer?Ale chodzi mi o nosidełko dla kota :)
Bardzo mi sie to podoba,prosiłbym o wklejenie.

UczeńCzarnoksiężnika

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #42 dnia: 17.12.2010, 20:14:04 »
Niestety nie mam, ale pamiętam jak wyglądało :D

retciak

• Stały bywalec PG
« Odpowiedź #43 dnia: 18.12.2010, 20:05:48 »
ja pamiętam jak miałem mangę NGE i Sailor Moonek.takich a'la komputerowych nie bardzo.

Buu

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 18.12.2010, 20:42:55 »
W czasach emisji w tv Sailor Moon było kiedyś czasopismo Animegaido. Traktowało ono o mangach, anime czyli ogólnie o wielkobiuściastych istotkach o wielkich oczach. Później na świat przyszło Kawaii i rynek czasopism mangowych rozrósł się znacznie.