14.12.2019, 09:51:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Famicom AV  (Przeczytany 909 razy)
Doniek87
Użytkownik
*
Wiadomości: 31



Zobacz profil
« : 25.05.2019, 18:52:23 »

Mam pytanie popsuł mi się mój Pegasus i chciał bym sobie zamówić na ebayu Famicoma AV bo mam NESowskie kontrolery i adapter 8bitdo co by można było grać bezprzewodowo. Moje pytanie brzmi czy taki Famicom będzie mi odpalał kartridże z Pegasusa? Bardzo proszę kogoś siedzącego w temacie o odpowiedź był bym niezmiernie wdzięczny.
 

Zapisane
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 25.05.2019, 18:52:23 »

 Zapisane
Doolo
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 356



Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 25.05.2019, 19:27:13 »

Famicom AV odpala gry z Pegasusa. Mam takiego Famicoma i gram bez problemu.
Zapisane

Doniek87
Użytkownik
*
Wiadomości: 31



Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 25.05.2019, 20:19:09 »

Kurcze Doolo dzięki wielkie za odpowiedź. W chwili obecnej taki Famicom będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem nie chcę kupować jakiegoś szajsu typu Fanstation.
Jeszcze raz bardzo dziękuje  DuĹźy uśmiech
Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2853



Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 26.05.2019, 21:07:50 »

Upewnij się tylko, że Twój TV odbiera poprawnie sygnał NTSC-J. Poza tym konsola warta polecenia, mam i sobie chwalę.
Zapisane
Doniek87
Użytkownik
*
Wiadomości: 31



Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 27.05.2019, 20:18:08 »

A no wiem Marcin pytałem się o to Doolo w prywatnej wiadomości jak to się ma do europejskich telewizorów jako że jest to konsola w systemie NTSC-J i czy będę musiał szukać jakiegoś zamiennika zasilacza na 230V , ale jeszcze mi nie odpisał. W każdym bądź razie dzięki Marcin.
Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2853



Zobacz profil
« Odpowiedz #5 : 27.05.2019, 20:45:17 »

To po co piszesz jednocześnie w temacie i w prywatnej?
Konsola zadziała. Jak telewizor nie obsługuje NTSC-J będzie prawdopodobnie grało, ale bez kolorów, tylko skala szarości.
Co do zasilacza, ja korzystam z tego samego do Pegasusa i Famicoma, bo prąd z zasilacza do konsoli idzie niemal taki sam.
Zapisane
Jedrek85
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 400



Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : 27.05.2019, 21:54:03 »

Podpisałem swojego Famicoma AV oraz kilka innych konsol NTSC pod kilka telewizorów i nie ma żadnych problemów o ile korzystam ze złącza AV .  Sygnał idzie przez AV a nie RF.
Zapisane
Doolo
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 356



Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : 28.05.2019, 07:20:15 »

A fakt, przed chwilą napisałem Ci w prywatnej wiadomości o zasilaczu do Segi Maga Drive, ale rzeczywiście ten od oryginalnego Pegasusa też pasuje tylko nie pomyślałem o nim, bo mój jest obecnie uszkodzony i nie używam Język
Zapisane

Doniek87
Użytkownik
*
Wiadomości: 31



Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : 28.05.2019, 17:23:16 »

OK dzięki Panowie wiem już mniej więcej co i jak jest taki sprzęt na allegro , ale typek chce za niego 1 563,00 zł także pozostaje chyba tylko Alixpress.
Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2853



Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : 28.05.2019, 18:10:37 »

Olej allegro, tam pobiorą prowizję 400% za fakt, że nie wejdziesz na zagraniczną stronę.
Zamiast Aliexpress Yahoo! Auctions Japan, chyba, że ktoś zna lepsze miejsce Uśmiech
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus