14.12.2019, 09:51:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kartridż Jurassic Park Problem.  (Przeczytany 2298 razy)
Amestyn
Gość
« : 20.02.2013, 21:28:36 »

Witam Ponownie.
Mam pewien problem,
Otóż chodzi o to że: Posiadam kartridż Jurassic Park i wkładamy do konsoli, zasilanie i:
OCEAN PRESENTS Po chwili:
Logo Jurassic Park i gra się w tym momencie wiesza.
Dodam że nieraz nie chce przejść nawet tego OCEAN PRESENT.
Pomóżcie bo nie wiem co robić,mam nadzieje że da się go jeszcze odratować.  Smutny
Zapisane
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 20.02.2013, 21:28:36 »

 Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2120


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 20.02.2013, 22:10:40 »

Najpierw styki przeczyść, w co wątpię, że pomoże. Jakiej on jest budowy? Scalakowy czy glutowy? Jeśli jest scalakowy to jest szansa na ratunek.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Amestyn
Gość
« Odpowiedz #2 : 20.02.2013, 22:16:37 »

Wiesz, nie za bardzo ich nie rozróżniam bo nigdy się tym nie interesowałem  Zawstydzony
Posiada na płytce Chip, więc chyba scalakowy.
Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2120


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 20.02.2013, 22:24:44 »

Weź daj zdjęcie tej płytki najlepiej, bo z tego co widzę to nie masz zielonego pojęcia o tym.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Amestyn
Gość
« Odpowiedz #4 : 20.02.2013, 22:28:09 »

Zgadłeś.  DuĹźy uśmiech
Fotkę dam jutro.
Zapisane
Amestyn
Gość
« Odpowiedz #5 : 21.02.2013, 13:57:05 »

Bardzo proszę. Obiecana fotka:
http://naforum.zapodaj.net/0a137be8cece.jpg.html
Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2120


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : 21.02.2013, 19:07:58 »

Zimny lut na WRAM (ten chip po prawej) lub całkowite jego uszkodzenie. Trzeba coś z tym zrobić jeśli chcesz żeby ci działało. Czyli generalnie rzecz biorąc sam tego nie zrobisz, więc kart do kosza. Na allegro kupisz jurassic park za 10zł.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Amestyn
Gość
« Odpowiedz #7 : 21.02.2013, 20:12:37 »

Mógłbyś zaznaczyć który to? Znam kogoś kto sam usuwa zimne luty w warunkach domowych.
Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2120


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : 21.02.2013, 20:16:00 »

Co ci mam zaznaczyć? Który lut jest zimny? Pomacaj, i ten najzimniejszy będzie do poprawki Chichot:D
A tak na poważnie to daj temu komuś niech poprawi luty na tym WRAMie, jeżeli nie poskutkuje to ci mówię, bardziej opłaca się kupić drugi kartridż niż ten ram wymieniać.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Amestyn
Gość
« Odpowiedz #9 : 21.02.2013, 21:00:59 »

Kartridż chyba da się jeszcze odratować:
Nie wiem co zrobiłem  Szok ale troszkę przeczyściłem styki, zauważyłem jeszcze że był jakiś brudek obok chipu po lewej.  szczerbaty
I po kilku próbach uruchomienia gra zadziałała właśnie w nią pykam.  DuĹźy uśmiech
Dam jeszcze temu znajomemu do weryfikacji co do tych lutów.
Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2120


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #10 : 21.02.2013, 21:21:52 »

Pierwsze co ci napisałem, to było przeczyszczenie styków jak (nie)zauważyłeś. I nie pisz posta pod postem. To nie jest gadu gadu ani samosia.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Amestyn
Gość
« Odpowiedz #11 : 21.02.2013, 21:31:43 »

1 Zauważyłem, tylko nie spróbowałem.  Easy men.  szczerbaty
2 Przepraszam za wpadkę z tym postem pod postem.

EDIT:
Aha zapomniałem się spytać, te styki to czyścić czymś specjalnym?
Bo ja przeczyściłem je tak na sucho.
Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2120


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #12 : 21.02.2013, 22:02:25 »

Szmatka i cif najlepsze.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
SebaSan1981
Astromaniac
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 529



Zobacz profil
« Odpowiedz #13 : 21.02.2013, 23:11:40 »

Cif albo WD-40, czyli smarowidło-czyścidło-odrdzewiacz na bazie benzyny. Dobre na wszystko Uśmiech
Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus