21.06.2018, 10:23:01 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Emulator Fceultra PL - czy aby napewno bezpieczny?  (Przeczytany 20007 razy)
Smoczek Leon
Nowy użytkownik
*
Wiadomości: 1


Zobacz profil
« : 22.07.2008, 12:11:52 »

Czy emulator Fceultra PL jest napewno bezpieczny?
Po pobraniu Avira AntiVir wykrył wirusa. Postanowiłem wtedy przeskanować archiwum na 2 stronach ze skanerami online, oto wyniki:







Czy rzeczywiście jest jakieś zagrożenie?
Zapisane
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 22.07.2008, 12:11:52 »

 Zapisane
Kostek
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 317


Pegasus fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 22.07.2008, 12:44:08 »

byc może nie ryzykuj tylko pobierz nestopie dużo osób jej używa jest praktyczna i 100% darmowa i bezpieczna Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 24.03.2009, 18:37:46 wysłane przez Evil » Zapisane

Nam strzelać nie kazano! Stara gwardia przeciw spamowi.

Zastrzegam sobie prawo do usunięcia mojego konta oraz postów, gdy będę przejawiał długą nieaktywnośc
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2776



Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 22.07.2008, 13:06:05 »

ja też mam avira i mi nic nie wykryło
Zapisane
Carnagge
Administrator
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 391



Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 22.07.2008, 14:15:42 »

Ja mam NOD32, a to jest najlepszy antywirus i tez mi nic nie wykrywa.
Zapisane
potak
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 325



Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 22.07.2008, 14:49:42 »

bit defender tez nic nie wykryl
Zapisane


Nam strzelać nie kazano! Stara gwardia przeciw spamowi!
PegazusMaster
Gość
« Odpowiedz #5 : 23.07.2008, 00:59:58 »

To jakieś pewno programy, które wpływają na romy stąd te antywirusy czytają je jako wirusy. Jak widać Nod32 nic nie wykrył, a jak dla mnie najlepszy antywirus. Z tego emulatora często korzystam, a mimo to komputer mam wolny od wirsusów. Myślę, że nie ma się czego obawiać, ale jak się boisz to nie ryzykuj Chichot
Zapisane
B@Q
Gość
« Odpowiedz #6 : 23.07.2008, 10:29:15 »

Ja też mam fceu i mi też żadnych wirusów nie wykryło a też mam Nod32...
Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2776



Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : 31.07.2008, 21:43:27 »

a mi właśnie dzisiaj po aktualizacji na feu wykryło trojana.problem w tym, żę około miecha temu z kompa wyrzuciłem...15 kopii tego sdamego trojana!!??.czemu na fceu przez tyle czasu nic nie wykrył to nie wiem.
Zapisane
lester
Użytkownik
*
Wiadomości: 13


Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : 05.08.2008, 21:33:43 »

Coś mi się wydaje, że fceu jest podatny na zwirusowanie. Parę lat tamu miałem zainfekowany komputer i wśród emulatorów tylko fceu dał się "zarazic". A może ten wirus był tam od samego początku? Mimo to i tak go używam na starym komputerze.
Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2776



Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : 06.08.2008, 12:17:48 »

a mi przy próbie ściągania fceu napisało, że trojan/agent c z pliku fceu.exe wchodzi mi na kompa. oczywiście nie ściągnołem
Zapisane
Lecho1523
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 529


Pozdro forum 2012 :)


Zobacz profil
« Odpowiedz #10 : 19.02.2009, 00:47:42 »

Mi też antywirus to wykrył już kiedyś...
Zapisane

Na forum jak i w świecie kultowej konsoli aktywny do drugiej połowy 2009 r.
Miło wspominam okres tutaj i życzę powodzenia w dalszym istnieniu forum. Czasami z chęcią bym wrócił ale to już nie ten klimat, inni ludzie a i ja wyszedłem z wprawy i większość tego co wiedziałem już zostało zapomniane.
Cz@p!
Użytkownik
*
Wiadomości: 65



Zobacz profil
« Odpowiedz #11 : 21.02.2009, 14:22:31 »

ja też używam Nod32 i bic nie wykrył
aa wielka proźba moze mi ktoś http://rapidshare.com/files/42319268/Pegasus__Nes_.rar to przezucic na jakis inny hosting bo mi sie cos zrypalo przed chwilka na RS i mam problem
« Ostatnia zmiana: 21.02.2009, 18:31:53 wysłane przez Cz@p! » Zapisane


Sry za literówki grymas
dudekkk
Gość
« Odpowiedz #12 : 21.02.2009, 16:04:26 »

Mój Norton też nic nie wykrył
Zapisane
Lecho1523
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 529


Pozdro forum 2012 :)


Zobacz profil
« Odpowiedz #13 : 25.02.2009, 21:08:41 »

Ja mam najprostszego avasta bo mi się tam niechce nic innego iststalować i mi wykryło... a i tak nestopia jest najlepsza...
Zapisane

Na forum jak i w świecie kultowej konsoli aktywny do drugiej połowy 2009 r.
Miło wspominam okres tutaj i życzę powodzenia w dalszym istnieniu forum. Czasami z chęcią bym wrócił ale to już nie ten klimat, inni ludzie a i ja wyszedłem z wprawy i większość tego co wiedziałem już zostało zapomniane.
Justyna3410
Gość
« Odpowiedz #14 : 25.02.2009, 21:16:04 »

ja mam też avasta ściągam ten emulator i mi trojany wyskakują tak trojany bo aż 2
Zapisane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus