20.06.2018, 05:24:48 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie pady do konsol?  (Przeczytany 30696 razy)
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #15 : 26.12.2009, 13:02:01 »

Cyna się łatwo wtedy przykleja ale czasami jest tak, że te 2 ścieżki się nie złączą. Jeżeli zalanie cyną 2 ścieżek nie pomoże, to wtedy daj jakiś mały kawałek druciku i wtedy przylutuj go na tych scieżkach.
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« Odpowiedz #15 : 26.12.2009, 13:02:01 »

 Zapisane
Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #16 : 26.12.2009, 13:05:05 »

Za cholerę cyna się nie chce przykleić. Normalnie jak po lodzie jeździ.
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #17 : 26.12.2009, 13:06:53 »

A zdrapałeś z niej tą zieloną warstwę??? Język (najlepiej jakimś zwykłym nożykiem)
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #18 : 26.12.2009, 13:07:24 »

Za cholerę cyna się nie chce przykleić. Normalnie jak po lodzie jeździ.
To może oznaczać że albo źle oczyściłeś albo masz kiepskie spoiwo lutownicze.
Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #19 : 26.12.2009, 13:19:32 »

Za cholerę cyna się nie chce przykleić. Normalnie jak po lodzie jeździ.
To może oznaczać że albo źle oczyściłeś albo masz kiepskie spoiwo lutownicze.
Zapewne i jedno i drugie. Odwiedzę po świętach jakiś inny niż ostatnio serwis.
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #20 : 26.12.2009, 13:25:17 »

Za cholerę cyna się nie chce przykleić. Normalnie jak po lodzie jeździ.
To może oznaczać że albo źle oczyściłeś albo masz kiepskie spoiwo lutownicze.
Zapewne i jedno i drugie. Odwiedzę po świętach jakiś inny niż ostatnio serwis.

A niby po co masz iść z tym na jakiś serwis, skoro masz już wszystko???? Masz cynę, lutownicę i możesz to zrobić TERAZ, więc droga wolna. No i na dodatek, po co masz płacić nie wiem ile jakiemuś elektronikowi, jeździć gdzieś i jeszcze czekać, to jest naprawdę pikuś.... Zresztą, wątpię, żeby cyna była jakaś zła. Ja jak przerabiam cart'y to wiele rodzai cyny miałem i jak czasami musiałem naprawiać przerwane ścieżki, to każda cyna się dobrze trzymała, tylko po prostu trzeba zdrapać ze ścieżki warstwę i na nią napakować cynę. To wszystko!!!

Może coś po prostu robisz źle. Jak coś, to zaraz dam kilka fotek co i jak Język .
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #21 : 26.12.2009, 21:45:12 »

Już zrobione. Cyny nie udało mi się położyć, ale okazało się, że ścieżka jest zerwana akurat w miejscu gdzie obudowa dociska do ścieżki więc niewiele myśląc podłożyłem folię aluminiową docisnąłem skręcając obudowę i wszystko gra. Pad jak nowy.Dzięki za porady.
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
krzysiekdeep
Nowy użytkownik
*
Wiadomości: 7


Zobacz profil
« Odpowiedz #22 : 05.01.2010, 21:24:32 »

A jest jakaś różnica pomiędzy padem IQ-502 ( rev. 1 i rev 2) a padem (rev.3) ???
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:38:25 wysłane przez AdamStar » Zapisane
AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #23 : 06.01.2010, 16:26:44 »

a jest jakaś różnica pomiędzy padem IQ 502 ( rev. 1 i rev 2) a padem (rev.3) ???
Tu masz opisana różnicę pomiędzy padami dołączonymi do poszczególnych wersji.
Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
bodzio
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 111



Zobacz profil
« Odpowiedz #24 : 20.03.2010, 16:43:37 »

A u mnie pad od IQ-502 wersji 3 nie działa pod terminatora. Jednak jeśli chodzi o najlepsze nieoryginalne pady, są to dla mnie takie w stylu Ps2, jednak klawisze chodzenia muszą być oddzielne, bo pojedyncze często mi się łamią. Teraz mam pady identyczne jak te:



I jak na razie działają dobrze, przy bardzo dobrym dbaniu. (chociaż w niektórych grach bolą palce)
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:39:14 wysłane przez AdamStar » Zapisane
sordan
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 138



Zobacz profil
« Odpowiedz #25 : 16.05.2010, 22:44:19 »

Witam. Ten pad http://www.allegro.pl/item1035065994_oryginalny_pad_zastepczy_do_pegasusa_firmy_sega.html bedzie chodzic z IQ-502?
Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2776



Zobacz profil
« Odpowiedz #26 : 17.05.2010, 11:50:09 »

Tak, ale po przerobieniu wejścia na 15-pinowe. chyba lepiej kupić pad od razu z odpowiednią wtyczką Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:39:42 wysłane przez AdamStar » Zapisane
sordan
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 138



Zobacz profil
« Odpowiedz #27 : 17.05.2010, 12:07:49 »

No właśnie nie mam za bardzo pomysłu gdzie taki znaleźć Uśmiech Na allegro było tylko coś takiego.
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:40:03 wysłane przez AdamStar » Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2776



Zobacz profil
« Odpowiedz #28 : 17.05.2010, 13:22:35 »

Czy te pseudosegowe są 15-pinowe to nie wiem, ale dobre pady na szerokie wejścia są często na zllezło.
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:40:20 wysłane przez AdamStar » Zapisane
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #29 : 17.05.2010, 15:36:50 »

Nawet z samego zdjęcia bardzo trudno jest wywnioskować, jaka jest wtyczka tego pada..... Spytaj się sprzedawcy i tyle albo poproś go o wyraźną fotkę tej wtyczki....
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

Strony: 1 [2] 3 4
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus