15.08.2018, 17:13:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie pady do konsol?  (Przeczytany 31413 razy)
Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« : 21.11.2009, 16:28:00 »

Zastanawia mnie czy do pegazów, bsów i innych pasują dowolne pady (oczywiście odpowiednio pinowe)? Czy jak ma 6 przycisków to będzie normalnie działał (bo powinny być cztery)?
Macie doświadczenia w tej kwestii?
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 21.11.2009, 16:28:00 »

 Zapisane
Mcin
Twój Moderator
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2781



Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 21.11.2009, 16:57:12 »

1)tak
2)tak (przyciski 5 i 6 działają zazwyczaj jak a i turbo a)
Zapisane
AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 22.11.2009, 10:24:51 »

Ja zazwyczaj w tych padach spotykałem się z tym że przyciski 5 i 6 działały jako A+B i A+B turbo.
Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2101


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 22.11.2009, 10:47:34 »

Z innej paki. Ja bym się radził zaopatrzyć w pady od IQ-502, bo te podróby to szajs totalny. Nawet jak się używało ich starannie i dbało się o nie to one tak czy tak prędzej czy później się zepsuły.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Przemek_07
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 573


PEGASUS jest moim hobby a nie musem ;)


Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 22.11.2009, 13:24:48 »

A podłączał ktoś szare pady od IQ-502 do BS'a??? Działają???
Zapisane


Aktualnie posiadam: PEGASUS: MT-777DX, IQ-502, GB CLASSIC, GB pocket, GB COLOR, GBA, PSone, PS2, PS3, XBOX360, PS4, PS VITA, PC, Laptop.
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2101


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #5 : 22.11.2009, 14:28:29 »

Szczerze to nie próbowałem nawet. Ale powinny działać. Przecież to normalne pady z wtyczką na 15 pinów.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Buu
Gość
« Odpowiedz #6 : 25.11.2009, 08:16:21 »

Pady z IQ502 będą działały na BS i Terminatorze bez problemu. Sprawdziłem w praktyce. It's working correctly.
Mcin: padów jest kilka, więc czemu używasz liczby pojedynczej?? powinno być "Thye're working correctly" czyli one (tj. pady) działają poprawnie Chichot
« Ostatnia zmiana: 25.11.2009, 12:32:53 wysłane przez Mcin » Zapisane
Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : 23.12.2009, 18:43:25 »

...bo te podróby to szajs totalny. Nawet jak się używało ich starannie i dbało się o nie to one tak czy tak prędzej czy później się zepsuły.
Zupełnie jak pady od iq 502... Mam właśnie takiego jednego oryginała. Nie działa w nim przycisk A. Czyściłem spirytusem, ale nic z tego. Wciskałem nawet na "żywca" tj. samą płytkę wyjętą z obudowy miziałem gumeczką wszystko działało poza A. ścieżki pod A są faktycznie skorodowane jakby, ale identycznie wyglądają z drugim padzie a ten działa. Jakby się dobrze przyjrzeć to na uszkodzonej płytce tam gdzie jest A widać chyba jakieś wybrzuszenia (ale głowy nie dam, bo słabo widać). Może ktoś kleił coś tam? Czy to można naprawić?
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : 23.12.2009, 18:57:33 »

Może wymień niedziałające gumki. Czasami są tak wyrobione, że potrzebują wymiany. Naprawdę rzadko, ale jednak się tak zdarza. Albo może od przycisku A na płytce jest gdzieś przerwana ścieżka???
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : 23.12.2009, 19:21:22 »

Może wymień niedziałające gumki.
Jak pisałem wyżej to nie gumka. Sprawdzałem na innych gumkach działających i sprawdzałem też tę gumkę w innym miejscu i było ok.
Ja bym obstawiał właśnie zerwaną ścieżkę albo coś... Tylko jak to sprawdzić?
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #10 : 23.12.2009, 19:24:12 »

Normalnie. Po prostu śledzisz wzrokiem, czy nie jest gdzieś przerwana, albo pod lupą popatrz, albo żeby mieć 100% pewności to najlepiej posprawdzać miernikiem połączenia Mrugnięcie . Może daj fotę PCB tego pada.
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #11 : 23.12.2009, 20:45:08 »

Może wymień niedziałające gumki.
Jak pisałem wyżej to nie gumka. Sprawdzałem na innych gumkach działających i sprawdzałem też tę gumkę w innym miejscu i było ok.
Ja bym obstawiał właśnie zerwaną ścieżkę albo coś... Tylko jak to sprawdzić?
Najlepiej zewrzeć styki jakim drucikiem/przewodzikiem. Jeżeli to nie pomoże to żadne czyszczenie nie rozwiąże problemu i najprawdopodobniej jest uszkodzona ścieżka od "A" lub kontroler w glucie.
Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #12 : 26.12.2009, 12:13:06 »

Więc znalazłem zerwaną ścieżkę. Teraz jak to naprawić? Cyna się nie ima tego.
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #13 : 26.12.2009, 12:15:28 »

Więc znalazłem zerwaną ścieżkę. Teraz jak to naprawić? Cyna się nie ima tego.
W miejscu gdzie jest przerwa musisz delikatnie zeskrobać emalie ochronną ze ścieżki i wtedy cyna się bez problemu przyklei.
Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
Paweł
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 129


Zobacz profil
« Odpowiedz #14 : 26.12.2009, 12:46:07 »

Więc znalazłem zerwaną ścieżkę. Teraz jak to naprawić? Cyna się nie ima tego.
W miejscu gdzie jest przerwa musisz delikatnie zeskrobać emalie ochronną ze ścieżki i wtedy cyna się bez problemu przyklei.
Dzięki. Co prawda robiłem tak, ale może nie dokładnie... Spróbuję jeszcze raz.
Zapisane

Moje konsole to:
IQ 502
Podrasowana BS500AS (dzięki AdamStarowi1)
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus