18.08.2018, 23:41:23 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13
  Drukuj  
Autor Wątek: Zasilacz do Pegasusa  (Przeczytany 90776 razy)
szpynda
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 171



Zobacz profil
« Odpowiedz #15 : 03.12.2009, 00:08:28 »

Przymierzam się do zakupu Pegaska i chciałbym mu dostarczyć odpowiedniego "jedzonka".
Zapisane

Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« Odpowiedz #15 : 03.12.2009, 00:08:28 »

 Zapisane
foken2
Użytkownik
*
Wiadomości: 12


Zobacz profil
« Odpowiedz #16 : 15.03.2010, 16:41:03 »

Dzięki za ten wątek...bardzo mi się przydadzą te informacje bo akurat szukam zasilacza do mojego pegasusa.
Zapisane
sordan
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 138



Zobacz profil
« Odpowiedz #17 : 16.05.2010, 22:19:51 »

Witam. Czy mógłby być ktoś tak uprzejmy i podać mi gotowego linka do jakieś aukcji kup teraz najlepszego zasilacza do IQ-502? Cena nie gra roli. Czy jest w ogóle jakiś co podejdzie bez żadnych przeróbek, ucinania kabla itp. Z góry dzięki za odpowiedz.
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:28:34 wysłane przez AdamStar » Zapisane
Vash
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 761



Zobacz profil
« Odpowiedz #18 : 16.05.2010, 22:41:30 »

http://www.tatarek.com.pl/index.php?produkt=T307XX&kat=&podkat= Taki zasilacz jest idealny pod pegasusa IQ-502 i MT. Lepszego nie znajdziesz.
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:28:56 wysłane przez AdamStar » Zapisane
sordan
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 138



Zobacz profil
« Odpowiedz #19 : 16.05.2010, 22:57:56 »

Wlasnie probuje zamowic ten zasilacz ale nie wiem co dalej. Musze sprecyzowac typ wtyku wyjsciowego. Mam do wyboru z takich opcji:

Kątowe
 AK - ø 2,5 mm
 BK - ø 3,5 mm
 CK - 2,10*5,50 mm
 DK - 2,50*5,50 mm
 EK - 1,35*3,50 mm
 FK - 1,50*5,50 mm
 KK - 0,70*2,35 mm
 LK - 1,70*4,00 mm
 MK - 1,70*4,75 mm

albo proste
 CP - 2,10*5,50 mm
 DP - 2,50*5,50 mm
 EP - 1,35*3,50 mm
 FP - 1,50*5,50 mm
 LP - 1,70*4,00 mm
 MP - 1,70*4,75 mm
 SP - 3,10*6,00 mm

Przy kolejnej fazie zamowienia musze podac plus w srodku czy minus w srodku. Co wybrac?
Zapisane
AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #20 : 17.05.2010, 10:37:40 »

Nie wiem dlaczego pytasz o takie rzeczy, czyżbyś nie przeczytał pierwszego posta tego tematu  ?
Jest tam dokładnie napisane jaki wtyk należy zastosować  !

2,10*5,50 mm
« Ostatnia zmiana: 17.05.2010, 10:39:23 wysłane przez AdamStar » Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
sordan
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 138



Zobacz profil
« Odpowiedz #21 : 17.05.2010, 12:13:57 »

Nie wiem dlaczego pytasz o takie rzeczy, czyżbyś nie przeczytał pierwszego posta tego tematu  ?
Tak racja, sorry.

Jest tam dokładnie napisane jaki wtyk należy zastosować  !
Dokladnie to moze nie bo nie pisze czy ma byc wtyk prosty czy katowy. Niestety jeszcze pegasus do mnie nie przyszedl stad tez nie mam zielonego pojecia jaki tam jest wtyk.
« Ostatnia zmiana: 17.05.2010, 12:29:34 wysłane przez AdamStar » Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2101


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #22 : 17.05.2010, 12:18:10 »

Cytując wypowiedź innego użytkownika używaj funkcji "umieść cytat", od tego ona jest.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #23 : 17.05.2010, 12:28:01 »

Dokladnie to moze nie bo nie pisze czy ma byc wtyk prosty czy katowy. Niestety jeszcze pegasus do mnie nie przyszedl stad tez nie mam zielonego pojecia jaki tam jest wtyk.
To czy chcesz mieć prosty czy kątowy zależy już tylko i wyłącznie od Twoich upodobań. Jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 17.05.2010, 12:30:27 wysłane przez AdamStar » Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
sordan
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 138



Zobacz profil
« Odpowiedz #24 : 17.05.2010, 12:51:33 »

Ok dzięki. Właśnie zamówiłem. Jednak wyszło to ciut więcej niż wyżej wspominane 35 zł.

Lp. Indeks Produkt Cena jedn. Sztuk Suma
1. T307XX 12 WZN 9V/1A 39,66 1 39,66
wtyk: CK - 2,10*5,50 mm minus w środku
Razem netto: 1 39,66
Razem brutto:   48,39
Koszt przesyłki (brutto): 17,44
Do zapłaty (brutto): 65,83
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:30:21 wysłane przez AdamStar » Zapisane
AdamStar
Fan Code Masters
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 957


小天才


Zobacz profil
« Odpowiedz #25 : 17.05.2010, 15:43:16 »

Cena 35zł dotyczyła zasilacza impulsowego i to dokładnie takiego jak ten na zdjęciach.
Zapisane


AST serwis laptopów
04-228 Warszawa, Tytoniowa 20
Serdecznie Zapraszam.
pajdus
Fan Pegasusa
Użytkownik
*
Wiadomości: 58


Hardcore Gamer


Zobacz profil
« Odpowiedz #26 : 15.06.2010, 16:28:51 »

Nie opłaca się kupować takiego zasilacza. Wystarczy kupić albo pegasusa z zasilaczem (Byle nie bs500-as) lub AC/DC Adaptor za kilkanaście złotych który działa sprawnie i ma regulator outputu.
« Ostatnia zmiana: 11.08.2010, 21:32:32 wysłane przez AdamStar » Zapisane

,,Bądź sobą, a nie tanią, pospolitą, wyuzdaną wersją szmaty, bo tych egzemplarzy są miliony na półkach''
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2101


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #27 : 15.06.2010, 16:49:52 »

Nie czasem uniwersalny AC/DC? Pegasus wymaga z tego co wiem zasilacza prądu stałego czyli DC. I po co się bawić w jakieś uniwersałki, jeżeli można zakupić zasilacz wyspecjalizowany, kasa niewielka.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
meffcio
Użytkownik
*
Wiadomości: 63



Zobacz profil
« Odpowiedz #28 : 15.06.2010, 18:10:04 »

Do Pegazusa nawet nie musi mieć stabilizacji przecież. Stabilizator siedzi w środku, tyle wystarczy. Potrzebny jest zwykły AC/DC z wyjściem 9V, 1A to maksimum - nie będzie się grzał. Mój tani chiński (dość stary) 500mA (0,5A) nie grzeje się prawie wcale przy IQ-502.
Zapisane

Staram się pisać poprawnie po polsku.
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2101


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #29 : 15.06.2010, 18:37:42 »

Do Pegazusa nawet nie musi mieć stabilizacji przecież. Stabilizator siedzi w środku, tyle wystarczy. Potrzebny jest zwykły AC/DC z wyjściem 9V, 1A to maksimum - nie będzie się grzał. Mój tani chiński (dość stary) 500mA (0,5A) nie grzeje się prawie wcale przy IQ-502.

Która wersja IQ? Ta na glucie? Jeżeli tak to niedziwne, gdyż ma nieco mniejsze zapotrzebowanie na prąd. Zasilacz mógłby być nawet słabszy. (0,3A minimum)
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus