25.05.2019, 13:23:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!
 
   Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14
  Drukuj  
Autor Wątek: Zasilacz do Pegasusa  (Przeczytany 105257 razy)
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2103


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #135 : 22.01.2014, 19:20:51 »

Zwróć uwagę na błąd pomiaru przy tym zakresie miernika. +/- 5% przy 10A to masz 0,5A. O tyle może się pomylić w prawo lub lewo, więc daj sobie spokój z tymi pomiarami. Chichot
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« Odpowiedz #135 : 22.01.2014, 19:20:51 »

 Zapisane
MaxiM
Shatterhand
Użytkownik
*
Wiadomości: 23



Zobacz profil
« Odpowiedz #136 : 23.01.2014, 01:18:51 »

Tak jak mówisz - zdaje sią działać OK więc zostawiam go w spokoju. Po prostu ten dopisek "set at 0.1A" zbił mnie z pantałyku ;]
Zapisane

"Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music."
~Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2103


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #137 : 23.01.2014, 10:27:24 »

Skoro się nie przegrzewa to znaczy, że pracuje w optymalnych warunkach. A pisać niech pisze co tam chce. Jak zacznie się topić, palić, dymić, wybuchać, wtedy możemy powrócić do tematu. DuĹźy uśmiech
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
MaarioS
Pomylenie powyższego loginu grozi śmiercią
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 1508


Famicom, SNES & N64 fan


Zobacz profil
« Odpowiedz #138 : 23.01.2014, 13:02:24 »

Jak zacznie się topić, palić, dymić, wybuchać, wtedy możemy powrócić do tematu. DuĹźy uśmiech

Hahahah no zgadza się, chociaż jak to mówią, lepiej zapobiegać niż leczyć. Jak już zacznie palić, dymić i wybuchać to może być już trochę za późno Chichot (no dobra, trochę chamski żart, jednak jak już do tej sytuacji dojdzie to nie wiem czy komuś będzie do śmiechu Język )

Wiem o co chodzi, w ogóle wnerwia mnie strasznie takie "chińskie podejście", może niekoniecznie podejście ale w ogóle strasznie są wnerwiające rzeczy jakie teraz się dzieją. Podobnie jak kupiłem wzmacniacz sygnału AV to o ile wzmacniacz sam w sobie działa bardzo dobrze to jednak "zasilacz" który do niego dostałem nie nadawał się nawet do wytarcia czterech liter. Niby "spełniał" wymagania wzmacniacza bo "pisało" na nim 500mA. A w d@pie, jak go podłączyłem pod wzmacniacz to cały czas były jakieś chore akcje, przyciemnianie obrazu, śmieci na ekranie itp. Dopiero jak kupiłem inny zasilacz 500mA to wtedy zaczęło działać bez problemu tylko nie wiedzieć czemu ten zasilacz jest jakiś sporo większy no i tamten też "miał" 500mA zatem.... w czym problem?? To powinno k@#&a mać działać....

Niestety takie przepierdzielone czasy nastały. Zamiast dać już raz a porządnie porządny sprzęt i nawet podnieść trochę cenę to muszę się uganiać (chociaż nie powinienem) za tym, żeby sprzęt zaczął działać jak powinien. Jak chociażby uganiać się w jakieś kupowanie dodatkowych zasilaczy bo ten co dodali jest ścierwem które nawet do podtarcia czterech dolnych liter się nie nadaje a nawet może być bardzo niebezpieczny dla zdrowia i mieszkania (muszę powtarzać po raz X co się dzieje z zasilaczami od terminatorów??). Absurd i załamka do kwadratu grymas
Zapisane

Ilość cartridge'y jest wprost proporcjonalna do chęci posiadania ich więcej.

machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2103


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #139 : 23.01.2014, 13:27:13 »

Zwyczajnie w świecie Chińczyk dał w łapę inspektorom, żeby przymknęli oko akurat na ten element, bo zwyczajnie taniej mu wyjdzie dać w łapę paru osobnikom niż zrobić wszystko zgodnie z normami, bo wie, że takiego szajsu większość osób i tak nie zareklamuje tylko zwyczajnie pójdzie do sklepu i kupi sobie lepszej jakości zasilacz - od tego samego producenta. Chichot Haha. Podwójny zarobek. Chichot To jest robione na szybko, źle nawinięte uzwojenia na transformator, nieodpowiednie kondensatory czy rezystory i inne elementy - dawali te co zostały. W takim zasilaczu się zwyczajnie gotuje wszystko jak w garze zupa aż w końcu musi wykipić, czyli w tym przypadku zwyczajnie się spalić.

ps. To co zacytowałeś z mojej wypowiedzi miało wyłącznie charakter humorystyczny. Mrugnięcie Maxim wyraźnie napisał, że zasilacz elegancko współpracuje z konsolą.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
MaxiM
Shatterhand
Użytkownik
*
Wiadomości: 23



Zobacz profil
« Odpowiedz #140 : 23.01.2014, 14:49:28 »

Ogólnie zasilacz wygląda dość porządnie - przynajmniej na pierwszy rzut oka. Kabla kawał, jebutny filtr przy wtyczce, nie buczy, nie jęczy, nie nagrzewa konsoli ani nie piecze w łapy - może nie padnie po pół roku, a kosztował aż 15 zeta Uśmiech

« Ostatnia zmiana: 23.01.2014, 14:53:43 wysłane przez MaxiM » Zapisane

"Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music."
~Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
jelosh
Użytkownik
*
Wiadomości: 58



Zobacz profil
« Odpowiedz #141 : 23.03.2014, 22:38:47 »

http://allegro.pl/zasilacz-do-gry-telewizyjne-tv-pegazus-funstation-i3991180608.html
mam pytanie czy taki zasilacz wogóle ma jaki kolwiek sens?? Widze po cenie ze do ekstra nie należy ale pośmiga choć troche?? Potrzebuje 3 zasilaczy do moich konsol poprostu zeby były i zeby od czasu do czasu chwile pograć. nie chce jednak kupowac w ciemno bo bedzie lipa jak uszkodze moje 2 iq 502 i 1 mt 777dx.
Zapisane
Robi
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 135



Zobacz profil
« Odpowiedz #142 : 23.03.2014, 22:44:46 »

Jeżeli chcesz mieć w ciemno uszkodzone 3 konsole to bierz śmiało, a tak serio to za Boga odpuść sobie te pseudo zasilacze które spowodują różne życiowe krzywdy (nie tylko materialne) XD Poszukaj czegoś innego, a w przyzwoitej cenie np. zasilacz uniwersalny, tani, wytrzymały i wgl. dobry jest (nawet chiński za 20zł) ale jelosh jak się dorobisz to musowo zakup tego tatarka co tam wyżej polecają i ja również polecam, spokój na wieki.
Zapisane
jelosh
Użytkownik
*
Wiadomości: 58



Zobacz profil
« Odpowiedz #143 : 23.03.2014, 22:48:09 »

Dzięki wielkie. No może i serio poczekam do "10" i po "10" (wypłata) Kupie sobie tego tatarka. Własnie tak myslalem ze to shit bo co moze byc za szóstaka no ale lepiej sie upewnic Chichot

np????
http://allegro.pl/zasilacz-tatarek-9v-250ma-bigbeat-i4043754876.html
« Ostatnia zmiana: 23.03.2014, 22:52:33 wysłane przez jelosh » Zapisane
Robi
Aktywny użytkownik
***
Wiadomości: 135



Zobacz profil
« Odpowiedz #144 : 23.03.2014, 23:02:48 »

Spoko, ten z allegro ma za mało miliamperów.
« Ostatnia zmiana: 23.03.2014, 23:04:46 wysłane przez Robi » Zapisane
Luc84
Użytkownik
*
Wiadomości: 62


Zobacz profil
« Odpowiedz #145 : 24.03.2014, 00:23:52 »

Ja mam taki zasilacz:
http://allegro.pl/zasilacz-rockpower-9v-dc-1-300-ma-i4078273779.html
Choć nie wiem czy nie od innego sklepu na Allegro. W tym egzemplarzu nie pisze jednak jaki rozmiar ma wewnętrzna część wtyczki, ja mam chyba 5.5/2.1. Jeżeli się nie mylę taki jest standard dla famiklonów.

Co prawda mam tylko bazarowe Polystation (z tych nowszych klonów), ale jakby nawet się popsuło to zasilacz zostanie, a wydaje się w miarę solidny jak za tą cenę, wizualnie wszystko wygląda bardzo porządnie (lepiej niż na fotce) i ma zapas mocy.

Zasilacz jaki miałem do Polystation to był koszmar, jakość wykonania tragiczna, a styki takie krótkie, że wypadały mi z gniazda w przedłużaczu. Działać działał, ale wolałem nie ryzykować i w sumie krótko z niego korzystałem. Do droższych klonów używanie takiego tandetnego zasilacza to szaleństwo, lepiej wydać te 20 zł więcej, niż ryzykować spalenie sprzętu wartego 100-200 zł.
Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2103


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #146 : 24.03.2014, 18:10:46 »

Do polystation nie trzeba więcej niż 100mA bodajże, ponieważ ograniczony stabilizator nie przepuszcza większego prądu. Do Pegasusów z 7805 wypada mieć minimum te 0,85A albo 1, a nawet 2A, tak żeby był jakiś zapas.
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
bod22
Nowy użytkownik
*
Wiadomości: 7


Zobacz profil
« Odpowiedz #147 : 03.05.2014, 19:08:39 »

Kupiłem Pegasusa IQ 502 tyle, że bez zasilacza. Potrzebuje go sprawdzić czy działa. Czy zasilacz od Sega Master System II go powinien uruchomić? Jego parametry to:

input: 220v 50hz
output: 10v 0.5A
Polaryzacja minusowa

Mam też od NESa zasilacz

input:220/230v 50hz
output: 9.8v 1.3A

Któryś podejdzie do sprawdzenia konsoli?
« Ostatnia zmiana: 03.05.2014, 19:31:56 wysłane przez bod22 » Zapisane
machbed
Moderator Globalny
Stały bywalec PG
*****
Wiadomości: 2103


Jeżeli jest sprawa, kontakt na PW.


Zobacz profil
« Odpowiedz #148 : 03.05.2014, 20:21:03 »

Do NESa jest zasilacz prądu zmiennego, więc nie będzie. Co to jest polaryzacja minusowa? Nie słyszałem o czymś takim. Może być minus wewnątrz lub na zewnątrz wtyczki. Jaki jest rozmiar wtyku zasilacza SMSII?
Zapisane

Popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać.
bod22
Nowy użytkownik
*
Wiadomości: 7


Zobacz profil
« Odpowiedz #149 : 03.05.2014, 20:50:57 »

Ok, do NES odpada. Chodziło mi o minus do wewnątrz. Co do wtyku to nie wiem jaki rozmiar, ale pasuje do Pegasusa.

Zasilas od SMSII ma 10v 0.5A, a od SMD 10v 1.3A ale na żadnym nie łapie mi obrazu ten Pegasus. Niby pojawia się ekran jakby coś zaskakiwało, ale gra się nie ładuje, tyle, że nie wiem czy jest sprawny czy nie.
Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Sitemap
pegasus