Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
29.07.2010, 13:55:25 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do rejestracji na forum wszystkich fanów Pegasusa!

Strona główna   Help Szukaj Zaloguj się Rejestracja  

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: szukam gier z dzieciństwa  (Przeczytany 1181 razy)
Kukiz
Użytkownik
*

« : 08.02.2009, 22:34:49 »

Muszę przyznać że ten serwis odświeżył mi moje dzieciństwo Uśmiech Łezka się w oku kręci Uśmiech Ale do rzeczy.
Szukam 3 gierek których niestety nazw nie znam.

1. Grało się ninją, można było grać we dwóch, charakterystyczne było to że jak zebrało się broń to można było zamienić się w jakieś zwierzę. Z tego co pamiętam, najlepsza postać to był smok. Jak grało się we dwóch to jeden sterował smokiem a drugi strzelał. W ostatniej misji był boss którego trzeba było pokonać 2 razy. Najpierw raz potem coś się z nim działo, jakaś transformacja i walczyło się z jego szkieletem.

2. Dziwnie mi się kojarzy ta gra z mario. Wydaje mi się że to właśnie mario się sterowało. Chodziło się w niej bodajże po dinozaurach (taka mapa) I pierwszym bossem były chyba jakieś rośliny które gdy cię złapały wypluwały Twoje kości.

3. Sterowało się (tak mi się przynajmniej wydaje) robocopem. Ale ani robocop 1, 2 ani 3 to nie ta gra. Wiem że drugi boss to był jakiś ninja. (wtedy po jego pokonaniu zawieszał mi się kadridż i nie mogłem grac dalej) Proszę zapaleńców o pomoc Uśmiech
pozdrawiam
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
« : 08.02.2009, 22:34:49 »

Evil
Gość
« Odpowiedz #1 : 08.02.2009, 22:37:45 »

druga gra, to z pewnością Joe & Mac (w Stanach się nazywało Caveman Ninja)

tutaj link
« Ostatnia zmiana: 08.02.2009, 22:39:57 wysłane przez Evil » Zapisane
Damian92
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #2 : 09.02.2009, 02:39:43 »

a druga gra to nie jest przypadkiem Mario 16?
Evil
Gość
« Odpowiedz #3 : 09.02.2009, 11:37:23 »

a druga gra to nie jest przypadkiem Mario 16?

Tak, ale Mario 16 to hack gry Joe & Mac Uśmiech
Mcin
Softly Spoken Magic Spell
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

« Odpowiedz #4 : 09.02.2009, 15:44:08 »

a ta pierwsza to nie altered beast
http://www.speedyshare.com/659207545.html
w drugim lvl się w smoka zmieniasz, w pierwszym w wilkołaka.

Cos we're gonna live this dream someday,
Yes we're gonna live this dream someday...
Kukiz
Użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : 10.02.2009, 01:08:33 »

Evil dokładnie ta gierka to ta którą podałeś! Niestety link nie chce mi ruszyć. Wczytuje się kawałek gry ale ten pierwszy jaskiniowiec zatrzymuje się, nie idzie dalej i przyjmuje zawiechę.
Mcin to niestety nie jest ta gra, ale dzięki za pomoc. Tamta wydaje mi się trochę z lepszą grafą Mrugnięcie
I z tego co pamiętam to na pewno było tak że znalezienie broni gwarantowało zmianę w zwierzaka. Taki krótki miecz dawał smoka. I chyba zmiana trwała ok 30 sekund. Smok migał chwilę i znowu zamieniał się w ludzi. A bronie były chyba w postaci kwadracików z rysunkiem w środku.

P.S.
Przypomniała mi się jeszcze jedna ciekawa gierka Uśmiech Batman& Flash, a dokłądniej Monster in my pocket Uśmiech
download
« Ostatnia zmiana: 10.02.2009, 01:13:11 wysłane przez Kukiz » Zapisane
Mcin
Softly Spoken Magic Spell
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

« Odpowiedz #6 : 10.02.2009, 17:14:27 »

a może grałeś w altered beast na sega genesis i coś ci się pokiełbasiło? bo tam paktycznie lepsza grafa była.

Cos we're gonna live this dream someday,
Yes we're gonna live this dream someday...
Kukiz
Użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : 10.02.2009, 23:11:47 »

Ależ skąd. Pegasus na kadridże Uśmiech A grafa to wtedy chyba zawsze się lepsza wydawała Uśmiech
Lecho1523
Stały bywalec PG

Each wanted to play so as Kunio,Kunio is legend!

« Odpowiedz #8 : 10.02.2009, 23:34:09 »

No bo na pegasusach grafa była trochę lepsza Mrugnięcie niż na romach ale mu raczej nie chodzi o tą gre.

Ja kontra........Lagi ;p

Kukiz
Użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : 14.02.2009, 22:13:42 »

Nie, zdecydowanie NES. Kurde nie wiem jak jeszcze mogę Was nakierować. W tej grze z ninjami była taka charakterystyczna muzyka, nie taka w tle, kurde ciężko tak sobie przypomnieć lata wstecz Uśmiech

A ta co kojarzy mi się z robocopem to pierwszy boss to były bodajże dwa roboty. Tylko teraz nie wiem czy tam się strzelało czy jak. Drugi boss to wspomniany ninja, chyba żółty ninja. I bodajże jechało się windą podczas walki z nim.
Losiu9
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : 24.02.2009, 20:36:11 »

W tym pseudo Robocopie można było zebrać takie 3 literki w kwadracikach i po ich uzbieraniu miałeś nad sobą pomocnika, który strzelał, walił laserem, albo ciął takim mieczem zawsze kiedy uderzałeś pięścią. Na samym końcu gry była taka animacja wybuchu i cieszący się ludzie. Później ten niby Robocop zdejmował maskę i tak się kończyła gra. To moja ulubiona gra i na kartridżu było zawsze napisane RoboCop 3, ale to nie był Robocop w takim razie;/ Też jej szukam, proszę również o pomoc:(

ed. Już mam, chodziło o Solbrain
« Ostatnia zmiana: 01.03.2009, 16:52:01 wysłane przez Evil » Zapisane
Kukiz
Użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : 26.11.2009, 17:50:45 »

Jak by ktos był zainteresowany. Ta gra o ninja to ninja crusaders!
Kukiz
Użytkownik
*

« Odpowiedz #12 : 29.11.2009, 00:41:31 »

Witam, ostatnio przypomniała mi się stara gierka Uśmiech
coś kojarzy mi się z Mega Manem ale to raczej nie to. Na początku był chłopiec jak biegnie do jakiegoś staruszka i dziewczynki (mogę się mylić, grałem w tę grę grubo ponad 10 lat temu). Był też motyw ze zmianą, nie pamiętam czy coś trzeba było zbierać ale pamiętam że robił się brązowy i mógł podnosić kamienie. wiecej chyba już nie wyprodukuje, pozdrawiam i z góry dzięki temu kto wie ocb Uśmiech pzdr.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!