|
Lecho1523
|
 |
« : 20.01.2009, 20:07:20 » |
|
Czy wie ktoś gdzie skąd można sciągnąć dobry(dobrze działający) emulator na PSX(ewentualnie PS2) i stronkę z grami lub jakąś list gier "romów" do ściągnięcia(no też ewentualnie na PS2). Bo z chęcią bym se powspominał 2 etap konsoli w moim życiu 
|
|
|
|
|
|
Ja kontra........Lagi ;p 
|
|
|
|
Pegasus Gry - forum Pegasusa i gier na Pegasusa
|
 |
« : 20.01.2009, 20:07:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Carnagge
|
 |
« Odpowiedz #1 : 21.01.2009, 00:41:28 » |
|
Jak ktos chce sie podzielic linkiem do romow to niech mu sle na PW, zeby nie bylo tutaj warez'u.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mati
|
 |
« Odpowiedz #2 : 24.09.2009, 21:08:45 » |
|
To moze porozmawiajmy tu ogolnie o tej konsoli, gdyz to byla droga konsola po pegasusie, jesli chodzi o mnie. Psone, to cos pieknego, rowniez mam z nia mile wspomnienia, pamietam te wypozyczalnie konsol i gier u mnie na osiedlu, to byly czasy. A w gry jakie gralem? Toka 2, Gta 2, jakiegos Tarzana, Xesa wojownicza ksiezniczka, Fifa 2000, Tekken 3, Mortal kombat Trilogy, swietna gra, blood u war, czy jakos tak, taka bijatyka, Crash bandicot, Sydney 2000. Cos pewnie jeszcze, w kazdym badz razie bylo tego troszke. Jest to swietna konsola i zawsze bd ja milo wspominac. Jesli chodzi o gry i emu, to mnie by tez interesowal dobry emu, najlepiej juz zkonfigurowany tak, by moznaby odpalac rom i grac, wiec tak jak pisal Carn, jak ktos ma jakies info, to pisac na pw, a tu jak chcecie, to wypowiadajcie sie na temat tej konsoli, no i moze ogolnie na temat psone, ps2 i ps3, bo jak playstation to na maxa. Co do Ps2, to gralem tylko w Spartakusa, a na Ps3 niemialem okazji po grac, wiec najwiecej mialem do czynienia z Psone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mcin
Softly Spoken Magic Spell
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

|
 |
« Odpowiedz #3 : 24.09.2009, 21:39:06 » |
|
chyba PSX. PSone to wersja z dodatkowym, wbudowanym wyświetlaczem LCD. dal mnie "Plej" to też druga konsola. nie miałem przerobienia na piraty, a gry to duży wydatek, więc miałem 4 pełniaki i kilka płyt z demówkami. w wiele innych gier grało się u kumpli. wciąż go mam, ale bez padów. z gier które miło wspominam: Tekken 3, Kensel(bijatyka) Star Ixiom (space shooter, dodany do mojego plejka), Pandemonium (mam oryginał  ), Fifa 2000 (też  ), tony hawki wszelakie, bugs bunny lost in time, Syphon Filter.
|
|
|
|
|
|
Cos we're gonna live this dream someday, Yes we're gonna live this dream someday...
|
|
|
|
Przemek_07
|
 |
« Odpowiedz #4 : 24.09.2009, 22:02:23 » |
|
chyba PSX. PSone to wersja z dodatkowym, wbudowanym wyświetlaczem LCD. PS One, nie miała wbudowanego wyświetlacza, można było go jedynie do niej dokupić i zamontować z tyłu. Dzięki temu, można było grać bez potrzeby telewizora. Tylko nie wiem czy ten wyświetlacz był dostępny w Europie. W Japonii na pewno, u nas nie wiem. A co do Play Station, to zakupiłem ją w 2001r. Właśnie tę nowszą, mniejszą wersję PS One. Gry były piekielnie drogie w moim mieście. Jeśli chodzi o pełne wersje to miałem tylko FIFĘ 2000 i Die Hard Trilogy2. Resztę pożyczałem od kuzyna i kumpli. Bardzo lubiłem grać w platformówkę Spyro. (Trzecia część rządzi  ) a oprócz tego fajna była też piłka nożna od KONAMI pod tytułem ISS Pro 98 i wszystkie części Tony'ego Hawka. Pamiętam, że kupowałem takie gazety z demami. Takie demko niestety szybko się kończyło i człowiek robił sobie tylko chęci na pęłną grę.  Konsolę posiadam do tej pory, jest jaknajbardziej sprawna, ma praktycznie zero śladów użytkowania, tylko pad jest nie od kompletu ale też oryginał SONY. Ten od kompletu pożyczyłem ładnych parę lat temu i nie odzyskałem  Konsoli nie przerabiałem, gdyż wtedy mało kto się tym zajmował a poza tym nie chciałem stracić gwarancji. Później kupiłem PC i o konsoli zapomniałem. Leży sobie bezpiecznie w oryginalnym kartoniku. Mam też memory card 1Mb, ale nie oryginał.
|
|
|
|
|
|
 Bo każdy miał gry, których nie zapomni...
|
|
|
Mcin
Softly Spoken Magic Spell
Moderator Globalny
Stały bywalec PG

|
 |
« Odpowiedz #5 : 24.09.2009, 22:29:04 » |
|
wyświetlacz do PSone był u nas, widziałem go w reklamie z media markt aaa dzięki z przypomnienie spyro, grało się u kumpli... w crasha bandicota też.
|
|
|
|
|
|
Cos we're gonna live this dream someday, Yes we're gonna live this dream someday...
|
|
|
cyklop22
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : 04.10.2009, 11:53:20 » |
|
odswiezajac temat dla mnie psx to rowniez druga konsola po pegasusie i jak dotad ostatnia ktora miala to "cos"w sobie czyli klimat,oferujac przy tym niesamowity skok jakosciowy w grach.Dla mnie ta konsola to kolejna "porcja"nieprzespanych nocy,tak jak przy pegazie,napisano o niej niemal wszystko,pobila chyba wszelkie rekordy na rynku konsolowym odnosnie sprzedarzy konsol,gier i akcesoriow,a w polsce powstala cala masa magazynow o niej.Moje ulubione gry na psx to:Gran Turismo 1&2,Tekken3,Crash Bandicoot1&2&3,Metal Gear Solid,Tony Hawk2,Gekido,Crash Team Racing,Pro Evolution Soccer,Medal of Honor,Medievil. Co do PS2 to moim zdaniem nie oferuje nic nowego w grach wideo poza lepsza grafika kultowych sequeli z PSX.Na PS2 gram w:PES 6(moja ukochana seria,w ktora gram juz 8 lat!!!)Gran Turismo4,Tekken Tag Tournament,GTA San Andreas,Marvel vs Capcom,The King of Fighters Millenium Fight(kocham ta serie od dziecka z automatow neogeo),Dance Dance Revolution(z dziewczyna)mata rules:) Co do PS3 to czekam az wyjdzie Gran Turismo 5 to sobie wezme na raty,ale zastanawiam sie czy nie lepsze Wii z tego wzgledu ze nie mam juz tyle czasu na granie co kiedys a wydaje mi sie ze Wii bardziej sie dziewczynie spodoba,wogole ta konsola kopie dupska wszystkim innym w trybie multiplayer,szczegolnie na zakrapianych imprezkach;) Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saint
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : 04.10.2009, 12:25:31 » |
|
Noooo psx to jest fajna konsola ktora zakupilem tak jak kolega Przemek w 2001 roku Pamietam praktycznie odrazu po dostaniu telewizora na komunie bo nastepnego dnia  Gry w ktore gralem cale noce i dnie to hmm napewno Final Fantasy 8 przeszedlem to cale a nie bylo to latwe bo ta gra byla na 4 plytach... Metal Gear Solid przeszedlem pierwsza plyte drugiej juz nie moglem bo mi nie czytalo jej ;( jeszcze byl Tekken 2 i 3 w ktorych zdobywalem wszystkie postacie ale to latwe bylo  Potem sie przechodzilo Syphon Filter,Crash Team Racing, Crash Bash,Crash Bandicot 3 warped czy jakos tak ;p, troszke sie w iss-a gralo i wiele wiele wiecej... Jeżeli chodzi o ps2 to gra w ktora najwiecej gralem to napewno pro evolution soccer 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 W 2010 jeszcze chyba nie wyszlo z tego co mi wiadomo  Jeszcze pamietam ze w The Warriors gralem super bijatyka no naprawde mistrzostwo !!! I to by bylo na tyle. (przepraszam za skaldnie bo wiem ze jest pokrecona  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cyklop22
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : 04.10.2009, 12:32:41 » |
|
Saint a co do serii PES to widze ze tez jestes jej fanem ja tez mam kilka czesci:)i gram w nia jakies 10 lat !!!Pozdrawiam sorry for off topic...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MNK666
Aktywny użytkownik

Konsolowy Pierdoła @(0_o)@
|
 |
« Odpowiedz #9 : 04.10.2009, 16:31:30 » |
|
jak emulator psx to polecam ePSX banalny w konfiguracji bardzo dobra jakosc emulacji, opcje graficzne pozwalaja osiagnąc lepsze efekty wizualne niz na szaraku, aczkolwiek granie na oryginalnej macierzystej konsoli sto razy lepsze. Co do romow wystarczy poszukac, pełno tego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek_07
|
 |
« Odpowiedz #10 : 04.10.2009, 16:50:54 » |
|
Przepraszam, że trochę odbiegnę od tematu, ale nie było sensu zakładać nowego. Wymieniał ktoś kiedyś w swojej PSX to czarne kółeczko, które trzyma płytę? Coś takiego: http://allegro.pl/item753367024_nowe_kolko_tacka_lasera_psx_ps_one_hurtownia_fav.html#galleryW moim oryginalnym pękł jeden z trzech zaczepów i z chęcią bym sobie takie kółeczko wymienił. Jak widać groszowa sprawa. Ale boję się, że coś uszkodzę. Jeśli ktoś kiedyś już takie coś wymieniał. Proszę o poradę.
|
|
|
|
|
|
 Bo każdy miał gry, których nie zapomni...
|
|
|
cyklop22
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : 04.10.2009, 17:13:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zelas12
Fanatyk PSXa i Castlevani!
Aktywny użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : 21.11.2009, 15:32:40 » |
|
Oj tak stary dobry PSX heh jest co wspominać naprawdę. Te godziny,nie... żle te nocki rozegrane z kumplami przy "pleju" to było naprawdę coś  Grywało się w takie hity jak Tekken 3,Crash...,ISS pro wymieniać mógłby bardzo duuuużo! Na uwagę zasługują takie tytuły jak MGS,Diablo,wszelkiego rodzaju RPG,seria RE i DC i PE. Oraz seria GT oraz Colin mcRae Rally. Dodam jeszcze że o nie które pozycję jest bardzo ciężko!Praktycznie graniczy to z cudem! Najlepszym tego przykładem jest MK mythologies Sub-Zero,oraz Kula World(aktualnie 140zł)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21.11.2009, 15:36:12 wysłane przez Zelas12 »
|
|
|
|
|
cyklop22
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : 21.11.2009, 19:05:06 » |
|
Zelas12 MK mythologies Sub-Zero zostalo kiedys okrzykniete najgorsza gra na playaka  wiec cena raczej mowi o zadkosci tego tytulu niz o jego grywalnosci,a kula world to fajna gra logiczna,pamietam ze byla na plytce demo dodawanej do |PSXa Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zelas12
Fanatyk PSXa i Castlevani!
Aktywny użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : 21.11.2009, 19:28:25 » |
|
Wiem,wiem że zostało okrzykniętą ponieważ mój kumpel ma takową gazetke(bodajże Play Station 1/10ocena gry)tylko wiesz co ja się z tym absolutnie nie zgadzam ponieważ nie wiem dlaczego ta gra została tak potraktowana? Swego czasu w tej redakcji byli przeciwnicy MK może dlatego? Nie raz to powtarzałem dla jednego może to być super gra a z drugiej strony mega gó..o! I nie tyczy się to tylko tego jednego tytułu,ale wszystkich gier ze wszystkich gatunków.
Natomiast ta sama gra tylko że w innej gazetce dostała 8/10
Tak z innej beczki zobacz po ile stoi Tombi!!! Zgroza
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21.11.2009, 23:01:30 wysłane przez Zelas12 »
|
|
|
|
|