|
potak
|
 |
« : 11.10.2008, 00:32:12 » |
|
Terminator 2 - the judgment day   Pozycja obowiązkowa! Muzyka bardzo fajna - pasuje do klimatu gry(ktory jest dobrze oddany),grafika jak dla mnie dobra bo spokojnie można poznać Johna Connora,jego matkę "szwarcenegera" i resztę. dobre dobre i jeszcze raz dobre  Zachowana fabula z filmu,biegamy terminatorem,wszystko jest nastrojowe, nawet mi ekran pauzy podoba( pause? jak odmienić:D?) gra nie jest monotonna- najpierw latamy po parkingu, potem jezdzimy motorem i musimy otwierać sobie bramy strzelając w nie  jest etap w zakladzie psychiatrycznym, (nie możemy wtedy zabijać ludzi bo John zabronił,wiec po nogach musimy strzelać) gra jest zrobiona starannie,chociaż z ostrożnością podchodzę do gier zrobionych na podstawie filmu,bo często są to szmelce zrobione dla tytułu, jednak w tym przypadku udało się zrobić całkiem dobrą grę wg. mnie gra jak najbardziej warta uwagi daje jej osobiste 9/10
|
|
|
|
|
|
 Nam strzelać nie kazano! Stara gwardia przeciw spamowi!
|
|
|
|
PegazusMaster
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 11.10.2008, 00:47:12 » |
|
Jak dla mnie to najlepsza adaptacja filmu w grze na nesa. Gra jest bardzo zróżnicowana. Choć na początku może wydać się trochę uproszczona mówię o pierwszym poziomie to już po dłuższej chwili gra wciąga niesamowicie. Potak napisał, że w drugim poziomie: właśnie trzeba strzelać w bramy, aby przechodzić dalej - tak samo jak robił Arnie na filmie. Wiele osób zrezygnowało, bo pomimo wielu prób nie mogło przejść poziomu właśnie z motorem, a wystarczyło uważniej oglądać film. Gra jest po prostu kultowa. Weźmy na przykład dalszą część jazdy motorem - mamy dokładne odwzorowanie tego co dzieje się w filmie - pojawia się ciężarówka T-1000 i doganiamy również Johnna Connora, który smiga swoim małym motorkiem...Trzeci poziom to szpital...Od czasu do czasu musimy walczyć z T-1000, który jak wiadomo jest z płynnego metalu co w grze zostało bardzo dobrze pokazane. Poziom 4 to plansza w budynku Skynet. Misja, w której musimy rozkładać ładunki w całym budynku, po którym biega oddział specjalny, ale dopiero po chwili...czyli tak jak w filmie...Bardzo dobrze wykorzystany motyw, który powiedział do Terminatora John Connor - Nie zabijaj...Strzelanie w nogi, a nie w ciało jest w tej grze premiowane, ale nie powiem jak to trzeba zobaczyć samemu. Końcowy poziom dzieje się w hucie. Dramatyzm również w nim został stworzony na głównych zwrotach filmu. Sama muzyka w grze jest oryginalna i opiera się na różnych dźwiękach, które kojarzą się z komputerami, maszynami czyli z Terminatorem. Ta gra jest genialna - Osobiście za treść i nawiązania do filmu daję 10/10. To co wychodzi na przód w dalszych poziomach to uczucie zagrożenia, że pojawi się T-1000 i zrobi z nas papkę czyli tak samo jak w filmie.
Odnośnie moich doświadczeń z grą: Przeszedłem ją wiele razy pewnie, gdybym powiedział, że więcej niż 10,15 to na pewno bym nie skłamał. Na początku granie może trwać dość długo. Jednak w pewnym etapie wprawiłem się tak, że byłem w stanie przejść grę w mniej niż 20 minut...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11.10.2008, 00:52:02 wysłane przez PegazusMaster »
|
|
|
|
|
|
Evil
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : 11.10.2008, 12:34:13 » |
|
gra była niesamowita  Kiedy pierwszy raz ją odpaliłem (nie wiem ile miałem lat, ale z pewnością jeszcze jednocyfrowo  ) powalił mnie klimat. W sumie już w pierwszym etapie wszystko jakieś takie... mroczne. Poziom z motocyklem był kapitalny, (szczególnie jak się nie zdążyło strzelać do tyłu w ciężarówkę i za moment w bramę ;>). Szczerze mówiąc troszkę o tej grze zapomniałem, trzeba będzie do niej wrócić, bo całkiem przyjemna była. A i jeszcze to intro, fajnie budujące atmosferę. 10/10 śmiało i bez żadnych wyrzutów sumienia mogę dać. Jak na tamte czasy, tej grze niczego nie brakowało 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mcin
|
 |
« Odpowiedz #3 : 11.10.2008, 14:45:05 » |
|
a mnie jakoś nie wciągneła, nie moge się do niej przekonać.przeszedłem pierwszy poziom i miłem dosyć.
[Evil] Rozwiń swoją myśl przynajmniej o jakieś argumenty, coby post nie był uznazny za zbyteczny w dyskusji :> oki robi sie. pierwszy poziom jest makabrycznie monotonny. łazimy i tłuczemy podobnie wyglądających cepów, czyli nic specjalnego.przy bossie mało nie usnąłem. może i drugi poziom jest lepszy, ale pierwszy zniechęcił mnie na tyle, że nie chciało mi się już sprawdzać.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 13.10.2008, 10:21:25 wysłane przez Mcin »
|
|
STARA GWARDIA and BUDYŃ"Leave PG behind, And you won't find Satisfaction!!!
|
|
|
|
PegazusMaster
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 14.10.2008, 20:35:47 » |
|
:O W miarę przyzwoity post Mcina. A dobry, o tyle, że są jakieś wyjaśnienia argumentów. Postęp. Brawo. Napisałeś, że usnąłeś prawie na bossie, a pokonanie go to kwestia 30 sekund. Pewnie nie wiedziałeś, że aby go pokonać trzeba atakować tylko od tyłu...A mnie się poziom 1 podoba szczególnie możliwość naskakiwania na wrogów z wysokości jak w Mario i rozwalania ich grupowo - pewnie o tym też nie wiedziałeś/wiedzieliście. W sumie w grę miło potrzaskać dla relaksu - szczególnie poziom 1. Warto jednak znać takie sztuczki przed graniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
potak
|
 |
« Odpowiedz #5 : 14.10.2008, 20:46:20 » |
|
w 1 poziomie ja pięściuje wyłącznie w barze jak się kicać nie da,bo jak sie kica to i triple killa da sie zrobic:P a bossa albo z tylu albo z przodu zaraz po tym jak uderzy (ciebie lub powietrze) to wtedy sie go bije az sie nie odchyli i wtedy od znowu sie czeka az uderzy i podbiega i nawala
|
|
|
|
|
|
 Nam strzelać nie kazano! Stara gwardia przeciw spamowi!
|
|
|
|
PegazusMaster
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : 14.10.2008, 21:12:34 » |
|
Odchyla się jak dostaje od tyłu serię. A triple kille to najbardziej relaksujący element tej gry szczególnie dobrze działają na grupki dresów, bez pałek. O walce 2vs1 nie ma mowy, ale fajnie jest natłuc jednemu, gdy nikogo nie ma w pobliżu, bądź zanim się zbliży następny w trakcie lutowania. Z broniami jest gorzej. Nieraz po prostu trzeba strzelać w ciemno licząc, że ktoś oberwie zanim się do nas zbliży, bądź do nas strzeli.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14.10.2008, 21:14:50 wysłane przez PegazusMaster »
|
|
|
|
|
|
B@Q
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 15.10.2008, 12:02:28 » |
|
Tą grę myślę moża porównywać do takich legend jak Contra czy Super Mario bross chociaż trzeba przyznać że to również legenda gier na pegasusa... PM zgadzam się z tobą... Trzeba przyznać że to naprawdę najlepsza adaptacja(nie znam innego słowa...) filmu... Muzyka powala... Poprostu jedna z najlepszych gier...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mcin
|
 |
« Odpowiedz #8 : 15.10.2008, 15:12:51 » |
|
(...)Pewnie nie wiedziałeś, że aby go pokonać trzeba atakować tylko od tyłu...A mnie się poziom 1 podoba szczególnie możliwość naskakiwania na wrogów z wysokości jak w Mario i rozwalania ich grupowo - pewnie o tym też nie wiedziałeś/wiedzieliście. W sumie w grę miło potrzaskać dla relaksu - szczególnie poziom 1. Warto jednak znać takie sztuczki przed graniem.
lol moim zdaniem zazwyczaj radocha płynie z tego, że takie sztuczki odkrywa się samemu.to troche tak jak niektórzy fani diablo najpierw sprawdzają, jak pro-gamerzy tworzą swoje postacie i robią w 100% to samo. to niemal jak granie na cheatach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PegazusMaster
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : 15.10.2008, 17:23:21 » |
|
Te rzeczy sam odkryłem, a jak w to grałem to nie słyszałem o czymś takim jak Internet, a co dopiero Diablo...A to nie są sztuczki tylko podstawowe ruchy, które trzeba opanować, aby przejść grę...Cheatem nie jest napisanie jak atakować bosa skoro ty nawet nie przyznałeś, że nie dałeś rady go pokonać...to była wskazówka...Głupoty jakieś wypisujesz Mcin, a Diablo ma się nijak do nesowych gier.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mcin
|
 |
« Odpowiedz #10 : 15.10.2008, 17:59:45 » |
|
lol coś pokręciłeś:P nie napisałem,że go nie przeszedłem, tylko że PO[/] jego przejściu mi sie dalej nie chciało. a diablo to tylko metafora. po prostu fajniej sie gra, jak takie sztuczki odkrywa się samemu, nie ma tego uczucia, że ktoś cię za ręk prowadzi.rozumiesz:?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|